Arkkitehtuurista ja ”arkkitehtuurista”

Nyt kun Pariisissa Notre Dame kirkko paloi pahoin hyvin monet ihmiset ovat siitä pahoillaan. Osa siksi että sitä kävi vuosittain ihmettelemässä miljoonia turisteja. Osa sen ainutlaatuisen arkkitehtuurin vuoksi ja osa ehkä siksi, että se on jo ihan hirmuisen vanha – jo puinen ullakko/katto kuulemani mukaan 800 vuotta vanha.

Joidenkin mielestä se joutikin palaa.

Minua itseäni eivät sinänsä erilaiset kirkot hirveästi kiinnosta, vaikka olen useisiin vanhoihin kirkkoihin tutustunut useissa eri valtioissa.

Osaan kuitenkin arvostaa hyvää arkkitehtuuria. Suorastaan rakastan ihailla ja muutenkin katsella hyvän näköisiä vanhoja rakennuksia. On suorastaan nautinto katsella vanhoja todella kauniita rakennuksia. Yleensä ne vanhat kauniit rakennukset on tehty ”kivestä” ja ovat koristeellisia.

Nykyiset lasitalot eivät minun mielestäni viroksi sanottuna kõlba karu perssegi (eivät kelpaa karhun perseeseenkään).

Minua suojeluskuntalaisena (sotilaana) kiinnostaa tietysti myös erilaisten rakennusten hyödyntäminen kaupunkisodassa. Siinäkin vanhat rakennukset hyvin paksuine kiviseinineen ja pienine ikkunoineen ovat erinomaisia verrattuna nykyisiin lasihelvetteihin.

9 Replies to “Arkkitehtuurista ja ”arkkitehtuurista””

 1. Olen tosiaankin ihaillut vanhoja kauniita rakennuksia hyvin monessa maassa.

  Suunnitelmissani on käydä ihailemassa niitä vielä uusissakin ulkomaisissa kohteissa. Toki samoilla reissuilla on tarkoitus tutustua myös museoihin ja käydä upeissa klassisen musiikin konserteissa.

  Tulisi vaan sopiva ajankohta erilaisten sotaharjoitusten ja muun toiminnan oheen – niin taas mennään. Suoraan sanottuna minä paskat välitän siitä ilmastonlämpenemishuuhaasta.

  1. Ilmasto on Maapallolla vuoroin lämmennyt, vuoroin kylmennyt jo kymmeniätuhansia vuosia – ihan ihmisistä riippumatta.

   Tämä nykyinen ilmastonlämpenemisvouhotus on puhtaasti petosta rahan pumppaamiseksi veronmaksajilta huijareiden taskuihin.

  2. Saattaa se nymy hyytyä jo alle neljän vuoden, kun demut-virheet-vasurit ja joku täytesakki tekevät tavalliselle kansalaiselle asumisen ja erityisesti liikkumisen järjettömän kalliiksi vain tuon kohtuuttoman ilmastohysterian nimissä.
   Ei yllättäisi sekään, että tuo kokoonpano ajaisi läpi kepuli-Bernerin hyysäämän kilometrikyttäyssysteemin ja kilometriveron.

   1. Demarien, kommareiden ja hirveiden hallitus olisi Suomelle ja suomalaisille todellinen onnettomuus – pahempi kuin vaikkapa Turun tuomiokirkon palo.

 2. Ko kirkossa turistina käyneenä suren menetystä.
  Rakennusta korjattaessa ei pitäisi päästää lähellekään mitään epämääräistä ja vartiointi sammutuslaitteineen olisi oltava paikalla yötäpäivää.

  1. 800 vuotta vanha puu ja kaikenlaista muuta kuivaa ullakolla, niin siihen ei kummoista kipinää tarvita, että on mahtava roihu tiedossa.

   Ranskalaisilla on vielä sellaista hälläväliämeininkiä, että määräyksistä viis.

 3. On noita ollut demarien sun muitten hallituksia. Suomella meni hyvin silloin ja menee edelleen. Ja lainaa otetaan edelleen. Myös vuonna 2050.

Kommentoi