”Ennen kaikki oli paremmin” – lainausmerkit

Niin, jokseenkin sellaista puhetta ja kirjoitusta kuulee ja näkee silloin tällöin.

Jos asiaa edes yrittää miettiä objektiivisesti, niin huomaa pian, että kyllä ja ei.

Paremmin:

Silloin kun Eila Kännö vastasi Suomessa maahanmuutosta, niin ei täällä hyppineet silmille ei islamistit, muutkaan neekerit kuin islamistit, eikä myöskään ryssät. Rajat olivat käytännöllisesti katsoen vesitiiviisti kiinni. Suomeen tultiin vain omalla oikealla voimassa olevalla passilla ja viisumilla – eikä sitä viisumia saanut helposti.

Suomalaiset synnyttivät suomalaisia lapsia ihan mukavasti ja Suomen väkiluku kasvoi nimenomaan suomalaisin voimin.

Sähköä tuotettiin puhtaasti ja halvalla vesivoimalla ja ydinvoimalla. Huippukuormituksen aikana käytettiin myös hiilivoimaa. Ei tarvittu tukiaisia veronmaksajan pussista.

Maanpuolustus pidettiin hyvässä kunnossa – muistettiin Vapaussota, Talvisota ja Jatkosota – ne kaikki ryssää vastaan. Jemmattiin vanha, mutta käyttökelpoinen puolustusmateriaali pahan päivän varalta, samalla hankittiin uutta, ja olisi helposti saatu aseisiin karkeasti 700 000 suomalaista sotilasta.

Muistettiin sotien aikainen nälkä ja muut puutteet – ja huolehdittiin huoltovarmuudesta. Oli viljaa, polttoaineita, kaikenlaisia raaka-aineita, jne. varastoissa pahan päivän varalle.

Suomessa valmistettiin lähes kaikkea, mitä välttämättömästi tarvittiin – ja ostettiin kotimaista. Työllisyys oli yleensä hyvä.

Ei niin hirveän hyvin:

Suometuttiin Kekkosen johdolla ihan perusteellisesti.  Valehdeltiin oma historiamme: Vapaussota Venäjää vastaan oli muka sisällissota tai kansalaissota; Talvisota oli muka Suomen syytä; Jatkosodassa Suomi oli muka hyökkääjä. Oli kotiryssät (KGBn agentit määräsivät mitä sai tehdä ja mitä ei). Nuoltiin ryssän persettä kieli ruskeana. Annettiin Kremlin määrätä kenestä sai tulla ministeri ja kenestä ei.

Halosen kausina hävitettiin valtava määrä käyttökelpoista puolustusmateriaalia ja keskitettiin maanpuolustuksen kohteita vaarallisesti harvoihin paikkoihin, sekä ajettiin Suomen maavoimien puolustusvalmius ihan kokonaan alas. Varuskunnista tuli vain koulutuskeskuksia ilman puolustusvalmiustehtävää.

Vain osa

Yllä on vain pieni osa. Molempiin olisi helppoa kirjoittaa vaikka kuinka paljon lisää.

Historia on jännä asia. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Hyvää ja huonoa.

Nykyisin

Nykyisin suomalaisten elintaso on hyvin korkealla, mutta moni on silti tyytymätön.

 

7 Replies to “”Ennen kaikki oli paremmin” – lainausmerkit”

 1. Nykyisin some on ihan perseestä. Venäjän trollitehtaan perustamia valetilejä käytetään anonyymiin mielipiteenvaikuttamiseen. On mukaryhmiä mielipiteeseen vaikuttamiseksi.

  Anonyymisti voi valehdella mistä asiasta hyvänsä mitä hyvänsä.

 2. 90-luku, ainakin sen alku oli aika kurjaa aikaa. Minultakin meni työpaikka, kun firma meni konkkaan.

  1. Timo, olet oikeassa. Se oli monelle kurjaa aikaa. Korot nousivat pilviin. Minullakin oli 1987 rakennettu omakotitalo ja velkaa ihan pirusti.

   Silloinkin oli kuitenkin myös jotakin hyvää – imperialistisen roistovaltion Venäjän romahdus. Venäjän brutaalin miehityksen alta pääsivät taas vapaiksi valtioiksi mm. Viro, Latvia ja Liettua.

   1. Juu, silloin kun NL hajosi oli se valopilkku. MUt nyt sitä ollaan rakentamassa uudestaan. Tuoreen kyselyn mukaan yli 70 % nykyvenäläisistä pitää muunmuassa Stalinia kovassa arvossa ja hyvänä ihmisenä.

    1. Olet täysin oikeassa Timo.

     Ryssät haluavat takaisin suuren Venäjän imperiumin, jonka alla oli myös Suomi. Riistettiin niitä joilla oli niille jotka eivät viitsineet tehdä rehellistä työtä.

 3. Tulevaisuus on hyvin epävarma kun Eurooppa islamisoituu ja sananvapautta rajoitetaan vihapuheena. Mutta jos väittää tulevaisuutta perseeksi Putinin tai Trumpin takia, niin se on enemmänkin seuraus nykymenolle.

  1. Oman tulevaisuutemme rakennamme me itse. Jos niin haluamme, niin siihen ei ole nokan koputtamista islamisteilla, ryssillä, eikä Trumpilla. Trumpilla tuskin haluakaan.

Kommentoi