Riho Ühtegi on uusi Suojeluskunnan komentaja

Tänään Viron hallitus päätti Viron puolustusministerin ja puolustusvoimain komentajan esityksestä nimittää Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) komentajaksi nykyisen Viron Erikoisjoukkojen komentajan Riho Ühtegi.

Suojeluskunta on Virossa käytännössä oma puolustushaara Puolustusvoimain komentajan suorassa alaisuudessa.

Virossa Erikoisjoukoissa palvelee suhteellisen pieni määrä erittäin korkeasti koulutettua henkilöstöä, joka on valittu erittäin kovilla pääsykokeilla – kuten yleensäkin erikoisjoukkoihin. Viron Erikoisjoukot ovat erittäin arvostettuja yhteistyökumppaniensa taholta.

Suojeluskunnat puolestaan ovat erittäin korkeasti motivoituneita vapaaehtoisjoukkoja. Riho Ühtegi on toiminut tähänkin saakka Viron Suojeluskunnan omien erikoisjoukkojen suojelijana. Nyt Riholla on hyvä mahdollisuus laajentaa Viron Suojeluskunta kokonaisuudessaan tehokkaaksi sissijoukoksi maahan tunkeutuvia ryssien joukkoja vastaan.

Olen jo toivottanut Riholle onnea, voimaa ja menestystä. Venäjä ei pelkää kevyitä pataljoonia, eikä edes panssariprikaatia. Sen sijaan Venäjä pelkää juuttuvansa pitkä-aikaiseen sissisotaan. Se taas tarkoittaa hyvää sissikoulutusta ja sissitoimintaan sopivaa varustusta. Varustekätköjä ja miinoja – kontaktivapaata sotaa.

12 vastausta artikkeliin “Riho Ühtegi on uusi Suojeluskunnan komentaja”

  1. Riho kertoi aikoinaan julkisuuteen, kun spekuloitiin monessako tunnissa ryssälän joukot ennättävät Tallinnaan, että ryssät voivat hyvinkin ennättää Tallinnaan kahdessa vuorokaudessa, mutta ne myös kuolevat (tapetaan) sinne.

    Niiden yhteydet ja huoltokuljetukset katkaistaan täydellisesti joten ryssillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin kuolla – (se on vanha Putkisen strategia).

  2. Kerropas, Putkinen, mitä meidän suomalaisten maanpuolustajien niinkuin pitäisi ajatella tuosta Sinun suunnattomasta kiinnostuksesta Viron maanpuolustukseen ??Suomen maanpuolustus ei vissiin ole se pääasia kohdaltasi ??

  3. Viron asia on meidän asia, aivan samaa jatkumoa kuin ruotsalaiset Suomesta, ”Suomen asia on meidän asia”.

    Kaikki demokratiat Itämeren ympäristössä ovat varuillaan diktatuuri Venäjän mahdollisesta mellastamisesta.

    Roistovaltio on nyt vaikeassa tilanteessa, kansa osoittaa kapinan merkkejä.

  4. Mikä helvetin meidän asia ? Kuka on tehnyt sellaisen sopimuksen ??Eiköhän se ole parasta pysyä vaan itsenäisenä Suomenaja pysyä väleissä ison naapurin kanssa vaikka näitä muutamaa russofobbiaaa sairastavia asia ei miellytäkään. Tosiasiahan on se, että meillä on helvetin iso naapurimaa.

  5. Iivon pitää hieman googlata, en lähde tuota niin yleistä termiä selittämään., se kuluu ihan yleissivistykseen…

    Se että meillä on naapurinamme oikeistolainen diktatuuri ja kleptokratia, se ei saa vaikuttaa meidän omaan tekemiseemme.

    Ei roistojen kanssa kannata kaveerata,, kuten Iivo haluaa.

  6. Johan tässä koko ajan kaveerataan ja ollaan hyvissä väleissä itäisille maille. Myös Kiinaan. Niinistö hoitelee viisaasti.

  7. Vähän asiaa sivuten taloyhtiössämme asuu paljon virolaisia. Miellyttävämpää ja mukavampaa porukkaa saa hakea. Sen sijaan nuo venäläiset eivät oikein tahdo tutustua meihin suomalaisiin, vaan ovat mielummin vain keskenään omassa porukassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *