Salvini ”ampui pallon omaan maaliin”

Italian ”persujen” pomo, sisäministeri Salvini näyttää ampuneen pallon omaan maaliin. Salvinilla oli paljon valtaa Italiassa sisäministerinä.

Nimenomaan oli. Salvini kuitenkin ahnehti enemmän ja iski vanha tosiasia, että ahneella on paskainen loppu.

Näyttää siltä, että Salvinista tulee entinen ministeri ja seuraajat kumoavat senkin vähän mitä Salvini on saanut aikaan.

——

Sinänsä se on sääli, sillä Salvini on onnistunut vähentämään Afrikasta EUn alueelle suuntautunutta laitonta kansainvaellusta. Toisaalta Salvini on ollut ja on imperialistisen roistovaltion Venäjän kaveri. Siksi Italian ”persujen” kaatuminen ei tee minua erityisen murheelliseksi.

16 vastausta artikkeliin “Salvini ”ampui pallon omaan maaliin””

  1. Salvini odottaa saavansa muhkean vaalivoiton ja pääministerin paikan. Millä perusteella niin ei kävisi?

  2. Näyttää tosiaan siltä että uusia vaaleja ei tule – toki tilanne voi vielä muuttua.

    Toki, jos Salvini osaa pelata shakkia koko pelinä eikä vain yhtenä siirtona, hän voi kärkkyä haukkana seuraaviin vaaleihin ja iskeä siellä sutena kiinni.

  3. Pitää miettiä miksi nykyinen hallitus sai kannatuksensa viimeisimmissä vaaleissa.
    Italian tuli kymmenien NGO –alusten kuskaamana muutamassa vuodessa yli 600 – tuhatta pakolaista Libyasta Italiaan, pääasiassa nuoria miehiä. Italian hallitus halusi lopettaa tämän kohtuuttoman suuraksi kasvaneen trafikin sulkemalla Italian satamat NGO -aluksilta.

    Jotkut näkevän tilanteen taisteluna Italian sisäministerin Matteo Salvinin ja EU- ’humanististenryhmien’ välillä käytävänä.

    On nähtävänä kaksinaamaisuus Ranskan, Espanjan ja Saksan poliittisessa johdossa.
    Nämä eivät lopeta NGO – alusten toimintaa. Pelkkä lipun epääminen alusilta lopettaisi aluksen toiminnan. Näin kävi NGO -alus Aquarius’lle. Mikä motivaatio on norjalaisilla ollut antaessaan lippunsa NGO- alus Ocean Viking, on arvoitus.
    .

    Oli miten oli – vapaan pääsyn avaaminen Libyan pakolaisreiteiltä EU- alueelle ei olisi järkevää – varmasti vain harvan EU- maan kansalaisen haluama. Jos leirit tyhjennettäisiin EU-maihin, niin siellä olisi pian sama tai suurempi määrä pakolaisia odottamassa kuljetusta.

  4. Onkohan tästä tulossa rutiini, joka toistuu loputtomiin?

    NGO –alus Open Arms’n tapauksen selvitys on vielä vaiheessa. Toinen pukkaa päälle.

    Ei näitä tapauksia voi jättää yksin Italian hallituksen eikä sisäministerin Matteo Salvinin ratkaistaviksi.

    ****
    https://www.mercurynews.com/2019/08/22/rescue-ship-loaded-with-migrants-awaits-port-access/
    22.8.2019

    Rescue ship, loaded with migrants, awaits port Access

    The Ocean Viking has been denied access by Malta and says Italy isn’t answering

    MILAN – Two charities running rescue missions in the Mediterranean Sea have said Italy has ignored requests to allow their ship to bring 356 migrants ashore, exposing Europe’s latest failure to deal with African migration.

    The Norwegian-flagged ship, Ocean Viking, already stranded at sea for 13 days awaiting port access, has been denied entry by Malta and its two requests to Italian authorities have gone unanswered, they said.

  5. On nähtävänä kaksinaamaisuus Ranskan, Espanjan ja Saksan poliittisessa johdossa. Nämä eivät lopeta NGO – alusten toimintaa.

    Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa (Norjassa) varmaan odotetaan Italian hallituksen ja sisäministerin Matteo Salvinin ratkaisevan tämänkin ongelman.

    ***
    https://www.nrk.no/urix/ma-rasjonere-vann-pa-_ocean-viking_-_-gar-tom-for-mat-om-fem-dager-1.14670290
    23.8.2019 klo 11

    Maritim redningsalarm: matforsyningen på ”Ocean Viking” skal snart ut
    Norskeide «Ocean Viking» seiler nå i sakte fart mellom Lampedusa og Malta mens skipet venter på tillatelse til å gå til land. Om bord er det 356 personer.

    Kuva:
    https://gfx.nrk.no/Icl1WjlstwWBQgDrZqjTLAF0QRHo_Sroscy7CXKrZbEg.jpg
    *
    [Merenkulun pelastushälytys: ”Ocean Viking”: n ruokahuolto loppuu pian
    Norjan omistama ”Ocean Viking” seilaa nyt hitaasti Lampedusan ja Maltan välillä, kun alus odottaa lupaa nousta maihin. Aluksella on 356 ihmistä ]

  6. Kun Ocean Viking [NO] on saanut tyhjennettyä lastinsa EU-alueelle, niin se varmaan on valmis palaamaan Libyan merialueen rajalle odottamaa libyalaisten ihmissalakuljettajien toimituksia. Jatkuuko peli näin loputtomiin?
    .
    Saisiko EU:n johto itsestään sen verran irti, että lopettaisivat näiden NGO –alusten toiminnan. Alusten toiminta ei ole meripelastusta vaan systemaattista pakolaisten kuljetusta yhteistyössä libyalaisten ihmissalakuljettajien kanssa.

    ***
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006214486.html
    23.8.2019

    Ocean Viking -pelastusaluksen kyydissä olevat siirtolaiset pääsevät Maltan kautta muualle Eurooppaan

    Siirtolaiset ehtivät olla laivalla kaksi viikkoa.

    Maltan pääministeri Joseph Muscat lupasi perjantaina, että Ocean Viking -pelastusaluksen 356 siirtolaista pääsee maihin ja myöhemmin muualle Eurooppaan.

    Muscat tviittasi, että Malta on sopinut Euroopan komission sekä Ranskan, Saksan, Irlannin, Luxemburgin, Portugalin ja Romanian kanssa siirtolaisten vastaanottamisesta. Kukaan laivan matkustajista ei jää Maltalle.

    Norjan lipun alla seilaava Ocean Viking poimi siirtolaiset kyytiinsä kaksi viikkoa sitten Libyan rannikolta. SOS Mediterranee ja Lääkärit ilman rajoja (MSF) -järjestöt operoivat alusta.

    Pääministerin mukaan rannikkovartiosto siirtää matkustajat maihin.

    – Olemme kiitollisia, että nyt löytyi ratkaisu. [?]Vaadimme kuitenkin Euroopan päättäjiltä pitkäkestoisia toimia Välimeren tilanteen parantamiseksi. On kohtuutonta odotuttaa kidutuksesta, mielivaltaisista pidätyksistä ja väkivallasta kärsineitä ihmisiä merellä päiväkausia, sanoo Linda Konate tiedotteessa. Hän on Lääkärit ilman rajoja -järjestön Suomen toimiston toiminnanjohtaja.

    [ Eikö maailmassa ole kymmeniä miljoonia Linda Konate kuvaamassa olosuhteissa eläviä ihmisiä – eikö olo kohtuutonta, että heidän kaikkien olisi päästävä muutamaan maahan, joissa järjestys on vielä hallinnassa?]

    **
    https://www.euronews.com/2019/08/21/unhcr-official-criticises-the-radicalisation-of-migratory-dreams
    23.8.2019

    UNHCR official criticises ’the radicalisation of migratory dreams’
    Cochetel defended his comments in response to our article, tweeting: ”There is no controversy, it is just abnormal that some refugees refuse to attend language & vocational training classes, job placement in some countries because they claim that they only want to go to EU & that UNHCR has an obligation to resettle them!”
    ***

    Ranskan hallitus on luvannut ottaa vastaan 150 ihmistä laivasta.
    *

  7. Joo, en ollut lukenut uutista Salvinin muuttuneesta tilanteesta eikä sitä mainittu aloituksessa.

    Mutta mitä tuohon siirtolaisten rahtaamiseen tulee, niin näyttää siltä, että muut maat yrittävät syyllistää Italiaa siitä, ettei se päästä sirtolaisaluksia enää satamiinsa. Päästäkööt muut ensin saman verran omiin maihinsa että on varaa syyllistää. Näyttävästi otetaan joku muutama kymmenen siirtolaista ja voivotellaan Italian suuntaan.

  8. Nuo meritaksit syylllistyvät suoraan ihmissalakuljetukseen avustaessaan rikollisia.
    Ne pitää takavarikoida pysyvästi ja asettaa miehistöt syytteeseen ihmissalakuljetuksesta sekä tuomita sen mukaisesti pitkiin vankeusrangaistuksiin.
    Vankeus voitaisiin ostaa Libyalta paikallisista vankiloista.

  9. http://www.document.no :

    Maltan pääministeri Joseph Muscat on ilmoittanut, että kuusi EU-maata, Ranska, Saksa, Irlanti, Luxemburg, Portugali ja Romania, ovat sopineet vastaanottavansa Norjan lipun alla seilaavalta aluksella ”Ocean Viking” mukana olleet 356 siirtolaista.
    Kansalaisjärjestöt SOS Méditerranée ja MSF on aloittanut siirtolaisten liikenteen Välimerellä.
    *

    Kommentti : Miljardööri George Soros’n rahoittama Ocean Viking seilaa Norjan lipun alla. Missä on norjalaisten vastuu?

    ****
    https://www.document.no/2019/08/23/malta-gir-en-havn-til-ocean-viking-migrantene-til-seks-eu-land/
    23.8.2019

    Malta gir en havn til «Ocean Viking» – migrantene til seks EU-land

    Kuva:
    https://www.document.no/wp-content/uploads/2019/08/tdcc048b.jpg
    [Harjoittelua EU-alueelle oloa varten]

    Maltas statsminister Joseph Muscat har kunngjort at de seks EU-landene Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania er blitt enige om å ta imot de 356 migrantene ombord på det norske skipet «Ocean Viking», som NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser har satt inn i migranttrafikken i Middelhavet.

    Som en del av denne avtalen vil Malta la migrantene – de fleste av dem voksne menn fra Sudan, Elfenbenskysten, Mali og Senegal – gå i land på øya, hvor de vil bli fraktet av maltesiske marinefartøy, melder AFP. Malta hadde tidligere sagt nei til å gi «Ocean Viking» en havn.

    EU-kommisjonen har vært sentral i prosessen:

  10. Norjan lipun alla seilaavan aluksen salakuljetuslasti on vietävä sellaisenaan Norjaan.

  11. Unkarin ”persujohtaja” Orban on sotajalalla Soroksen kanssa.

    Mikähän intressi Soroksella on täyttää EU Afrikasta tulevilla laittomilla siirtolaisilla?

  12. Alla oleva twitter on tyypillinen MSF –ryhmän lähettämä viesti. Se kertoo, että tämän NGO –porukan toiminnan päämääränä on kuskata pakolaisia Libyasta (yhteistoiminnalla libyalaisten ihmissalakuljettajien kanssa) EU- alueelle.

    Meripalaus toissijaista tämän porukan toiminnassa. Ihmisten nostaminen libyalaisten kumilautoilta NGO –alukseen on jotain muuta kuin meripelastusta. Toki ajoittain nämä alukset avustavat todella merihädässä olevia, kun libyalaisilla pakolaisia kuljettavilla kumilautoilla on sattunut haaveri.
    *
    https://twitter.com/msf_sea?lang=fi
    MSF Sea‏ @MSF_Sea (24.8.2019 klo 7]
    European leaders refuse to hear cries for help from thousands of people trying to cross the #Mediterranean. This extensive loss of life must stop.

    [ Ei lähtijöitä juurikaan ole, jos ei yhtään NGO –alusta ei ole odottamassa Libyan merialueen tuntumassa.]

  13. 26.8.2019 21.40

    Ocean Viking [NO], seilaa kohden Marseille’ä . Alus on nyt n. 150 km Sardinian kaupunkista Sassari ’sta länteen. Saas’ katsoa koska aluksen takana oleva porukka (MSF) kehittää uuden standoff- näytelmän.
    *
    ****
    Position Received: 2 minutes ago (2019-08-26 21.40)
    Latest Position :
    Latitude / Longitude: 40.78411° / 6.558623°
    *
    Nopeus 10,8 solmua, suunta 335°

  14. Aloitukseni koski sitä, että Salvini oli hyvin vaikutusvaltaisessa asemassa Italian sisäministerinä – edes yrittämässä rajoittaa kansainvaellusta Afrikasta EUn alueelle.

    Kun Salvini aikaansai Italian hallituksen hajoamisen, niin hän ei enää jatkossa voi tehdä oikeita toimenpiteitä tämän kansainvaelluksen rajoittamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *