Sieltä suunnasta ei koskaan mitään hyvää

Kun imperialistinen roistovaltio Venäjä miehitti Viroa puoli vuosisataa, niin kerran oli mielenkiintoinen sääennustus ”Viron Sosialistisessa Neuvostotasavallassa”:

Meteorologi kertoi, että: Idästä tulee huonoa säätä, mutta eihän sieltä ole koskaan mitään hyvää tullutkaan.

Meteorologi sanoi kylmän totuuden, mutta miehittäjän vaatimuksesta sai saman tien potkut.

——

Suomessa on nyt vähän samankaltainen tilanne. Suomeen ei ole koskaan tullut idästä mitään hyvää. Vaihteluna on nyt, että Saharasta tuli Eurooppaan kuuma ilmamassa.

Kuinka ollakaan Sahara sijaitsee Suomesta etelään. Siten myös etelästä on mahdollista tulla Suomeen huonoa säätä, eikä pelkästään idästä. Kannattaa huomata, että sieltä Saharan suunnasta on tulossa paitsi liian kuumaa säätä, niin myös neekereiden kansainvaellus. Sään torjumiseksi ei ole paljon tehtävissä, mutta sitä neekereiden kansainvaellusta Suomeen pitää mielestäni edes yrittää torjua. Siitä ei taatusti seuraa Suomelle, eikä meille suomalaisille mitään hyvää – kuten ei ryssienkään Suomeen tulosta.

5 vastausta artikkeliin “Sieltä suunnasta ei koskaan mitään hyvää”

  1. Niin, säälle emme mitään mahda – mutta itsenäisen valtion Suomi pitää ihan itse harkita tarkkaan ketä Suomen alueelle päästetään ja ketä ei päästetä.

  2. Juhani on sieltä idästä joka aamu tullut yks hyvä asia nimittäin aurinko terv tepivaari

    1. Julkisuudessa virolaisten piti näytellä olevansa tyytyväisiä Venäjän miehitykseen ja omiin oloihinsa – tai tuli eriasteisia vaikeuksia.

      Sekään ei saanut näkyä ulospäin, että virolaisperhe vietti joulua. Se joulunviettokin piti tehdä salaa. Salaa piti tietysti viettää myös Viron itsenäisyyspäivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *