Tuulivoima on SUURI ongelma

Lainaus:

Saksalla on käsissään jo vuonna 2021 isohko uusi ongelma, kun maan ensimmäiset tuulivoimalat vanhenevat mutta niiden kierrätystä ei ole suunniteltu lainkaan.

Saksan ympäristöviraston mukaan maan ensimmäiset 20-vuotiset tuulivoimatuet umpeutuvat ensi vuonna, ja vanhat voimalat vaihdetaan uusiin tehokkaimpiin monin paikoin vuonna 2021. Kaikkia vanhoja ei tosin korvata uusilla samalla sijaintipaikalla.

Varsinkin tuulivoimalan lapojen lasikuitulujitteiden kierrätyksestä tulee ongelma. Vuonna 2021 Saksassa tuulivoimaloiden purkujätteistä kuoriutuu pelkkää lasikuitulujitetta 50 000 tonnia.”

Lähde.

14 vastausta artikkeliin “Tuulivoima on SUURI ongelma”

  1. Roskaa, paskaa, ongelmajätettä ja jumalattoman kallista ”uusiutuvaa” energiaa…

    1. Hukkamylly-yhdistys selittää, että ”Lavat pitää toimittaa jätteenkäsittelylaitokselle, jossa ne murskataan, ja murska sijoitetaan keräilyalueelle. Joissain tapauksissa lavoista voidaan tehdä käyttö- tai taide-esineitä”.
      Mitähän ovat nämä ”keräilyalueet”?
      Eikös se materiaali ole ongelmajätettä?
      Lisäksi nuo ”käyttö- ja taide-esineet” ovat osoitus jalat totaalisesti ilmassa olevassa kuplassa elämisestä.
      Jos muutama sellainen meneekin jollekin hihhulille kaupaksi, ei sillä ole todellakaan mitään merkitystä typeryyden kokonaisuudessa.

      1. Jotkut tahot, minä mukaanluettuna, ovat jo luokkaa 10 vuotta kirjoittaneet, että ne käytöstä poistuvat hukkamyllyt menevät vielä purettavaksi veronmaksajien rahoilla. Juuri niin on käymässä jo Saksassa.

  2. On sanottu, että tuulivoimasta tulee vihatuin energiamuoto, mutta ilmeisesti vihreä valhe pitää tässäkin muodossa paljastaa itse itsensä.
    Tuulivoima on sattumavoimaa, tuulimyllyt pilaavat maisemat, silpovat linnut, laskevat tonttien/asuntojen arvoa, ja suuret voimalat sairastuttavat matalataajuisilla infraäänillään ihmiset ja eläimet. Veikkaan että se on vihreän valheen yksi kulminaaatiopisteistä.

    1. Lasse, oletan että tuulivoiman ajaminen kuin käärmettä pyssyyn ei kuitenkaan ole vihreiden suurin paha teko. Suurin on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ydinvoiman vastustaminen – sanokaa minun sanoneen.

      Ydinvoimaa vastustamalla hirveät ovat ajaneet EU-maita riippuvaisiksi imperialistisen roistovaltion Venäjän energiatoimituksista ja lisäksi hirmuisesti saastuttavan hiilivoiman (kivihiiltä, ruskohiiltä) lisärakentamisen aivan valtavassa mittakaavassa.

      Ydinvoima on puhdasta, halpaa, ei tarvitse tukiaisia ja ydinvoiman huoltovarmuuskin on hyvä.

  3. Tuulimyllyt ovat ongelma siitäkin syystä, että niiden vaatiman säätö- ja varavoiman joutuvat kustantamaan muut ja myllyjen omistajat vain keräävät suuret voitot.
    Oikeudenmukaisuuden nimissä myllyjen rakentajat pitäisi määrätä kustantamaan myllyjen tehoon suhteessa olevan säätö- ja varavoiman rakentamisen ja ylläpidon.

    1. Juuri näin Juha. Lisäksi tuulivoimayhtiöiden pitäisi rahastoida tuulivoimaloiden purkamiseen tarvittava raha – aivan kuten ydinvoimalat tekevät.

      1. Viherideologiaan uskovat vastustaisivat ajatusta kaikin osaaminsa likaisin keinoin.

        1. Seuraava ongelma siinä tuulivoimaloiden purkamisrahaston perustamisessa on, että merkittävä osa tuulivoimayhtiöistä Suomessa eivät ole suomalaisia yrityksiä, vaan jostakin ”vinkuintiasta”. Keräävät idiooteilta rahat ja katoavat.

          Sen sijaan ydinvoimayhtiöt Suomessa ovat enemmistöomistukseltaan suomalaisia yhtiöitä, joten ”ydinvoimaloiden purkurahaston” keräämisessä ei ole mitään ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *