Uudet nastarenkaat Made in Finland alle

Ostin ne jo viime vuonna valmiiksi, että tänä syksynä saan uudet renkaat alle. Nyt on paljon teräviä uusia nastoja renkaissa – vaikka tulisi jääkausi.

Niin, mikään laki ei kiellä kirjoittamasta Suomessa valmistettuun tuotteeseen: Made in Finland.

Niinpä sekä autoni, että polkupyöräni renkaissa lukee Made in Finland. Nämä tänään alle vaihdetut tulivat 39 vuotta vanhaan Made in Finland polkupyörääni (Helkama). Valmistaja on Suomi Tyres. Molemmissa renkaissa on 240 nastaa.

4 vastausta artikkeliin “Uudet nastarenkaat Made in Finland alle”

  1. Itsellä on vain 22 vuotta vanha pyörä, se on Tunturi Akseli, siihen aikaan kun niitä tehtiin täällä. Renkaista ei kyllä tietoa…

    1. Kotimainen on yleensä laadukasta, työllistää suomalaisia, ja tuo myös verotuloja julkiselle sektorille. Nykyisin Tunturi ei taida olla kotimainen.

      Kotimaassa tehtyä Tunturia kannattaa huoltaa, että se kestää edelleen.

  2. Juu, säännöllisesti huollan tuota toki, ei mitään syytä vaihtaa. Pätee aika moneen muuhunkin Suomessa tehtyyn asiaan, enemmän ja vähemmän mekaaniseen.

    1. Minulla on hirmuinen määrä kaikenlaista tavaraa Made in Finland, eikä tule yhdestäkään pahaa sanaa mieleen.

      Huonekalut ovat suomalaisia, lautaset, ruokailuvälineet, lähes kaikki erilaiset kattilat ja pannut, liinavaatteet, pyyheliinat, jne.,jne. Olen joskus ostanut mielenhäiriössä kaksi erilaista pientä ulkomaalaista kattilaa – ja ne olisi pitänyt jättää ostamatta. Suomalainen on sentään laatutuote.

      Ai niin, asekaappini on ulkomainen – kotimaisissa ei ollut sopivaa, joka kelpaisi ”erittäin vaaralliselle aseelle” (aselain määritelmä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *