Ne nastarenkaat.

Minä kun nyt sitten vanha mies, jotenkin tuonne talvipyöräilyyn olen ehkä ”hurahtanut”.

Minulla kun joitain viikkoja sitten tuli ajatus hankkia tuonne vetävään pyörään nastarengas.

Valinnanvaraa ei paljon ollut; kuitenkin luottorenkaani Scwalbah ja sitten ”kotimainen” Suomi tyres.

Tarkemmin kun tarkastelin tuota ”Suomi tyres”, renkaat Taiwanista ja nastoitus Suomessa; made in Finland.

Ei valintani ollut vaikea.

 

 

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Ne nastarenkaat.”

  1. Minulla on aika korkea tuo kynnys kotimaisen ja ulkolaisen välillä. Saa olla jonkin verran kalliimpikin, kun minä lasken sen tulevan jotain kautta takaisin.

    Auton talvirenkaista kun puhuttiin, minä olen muutamia vuosikymmeniä ajellut ja muutamat hakkapeliitat samalla. Oikeastaan siitä alkaen, kun talvirenkaat keksittiin, niitä on tullut käytettyä, eikä milloinkaan muuta merkkiä talvirenkaita, kuin Nokiat. Olkoot sitten tehty, vaikka missä hyvänsä, niin aina olen luottanut. Koskaan ei ole myöskään tarvinnut pettyä, kaikista puheista huolimatta.

    Polkupyörää en pysty käyttämään, en kesällä enkä talvella. Tai sanotaan ei ole terveellistä terveydellisistä syistä johtuen.

  2. Made in Finland; aika vaikeasti määritel2tävä kuten suomalaisuuskin. Esimerkiksi polkupyöriä ei Suomessa ole enää valmistettu lähes viiteenkymmeneen vuoteen. Tänäkin päivänä ainoastaan kolme yritystä Suomessa kokoonpanee polkupyöriä, komponentit tulevat muualta, vain kokoonpano täällä. Laatukin sen mukainen. Jo 70-luvulla huomattiin mm Helkaman pyörien kohdalla, etteivät ne tahtoneet kestää esim krh-joukkojen marssikuormia.
    Sama koskee monia muitakin tuotteita. ”Suomalaisuus” on ehkä vain suomalainen brändi.
    Vaimo tuossa pari päivää sitten teki löydön; emaloitu, Antti Nurmesniemen puukahvainen paistinpannu/kasari, hinta 3€ kirpputorilla ja käyttämätön. Suurella todennäköisyydellä suomalainen. Meillä kun ei muovipintaisia pannuja ja patoja käytetä.

  3. Jalkinenastoja olen käyttänyt vain alkutalven kalastuksessa, nekin sellaiset irrotettavat. Kiinteät nastat jalkineissa ovat hieman hankalat. Pitää olla erilliset nastalliset jalkineet esim aamupostin hakemista varten. Sellaiset tein itselleni tuommoisiin ns crockseihin, helppo sujauttaa jalkaan ja helppo riisua; toimivat.
    Minulla on nastoja 20 tuuman renkaassa (polkupyörä) vain vajaat sata, taitaa olla jotain 80 kpl; hyvin riittävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *