Venäjän asevoimille kelpaa hyökkäysvaunu T-72

Venäjän Itämeren laivaston armeijakunta vastaanotti 30 kpl modernisoituja panssarivaunuja T-72B. Tämän vuoden aikana saa vielä toiset 30 kpl.

Lähde.

Venäjän asevoimille ne T-72 vaunut ja vastaavat vanhemmat kelpaavat mainiosti. Tänä vuonna saavat 450 kpl erilaisia panssarivaunuja, rynnäkköpanssarivaunuja ja miehistönkuljetuspanssariajoneuvoja.

Suomi hävitti polttoleikkaamalla romuraudaksi parisataa T-72 panssarivaunua Halosen aikana. Ne olisivat kelvanneet aivan mainiosti esimerkiksi lentokenttien puolustukseen – vaan ne nimenomaan piti hävittää. Grrr…

7 vastausta artikkeliin “Venäjän asevoimille kelpaa hyökkäysvaunu T-72”

  1. T-72 ssa on ongelmansa, mutta niitä olisi pitänyt säästää juurikin esim lentokenttien ja muiden sotilaallisesti arkojen alueiden sisäiseen puolustukseen.

  2. ”Suomi hävitti polttoleikkaamalla romuraudaksi parisataa T-72 panssarivaunua Halosen aikana.”

    Ehkä ylipäällikkö kärsi raudan puutteesta. Olisi ehkä pitänyt äänestää vaikka himofreudentalisti Elisabeth Rehn presidentiksi.

  3. No kyllä ne meni romuun vain sen vuoksi etteivät olleet enää kovin taloudellisia nyt kun kolme leopardia liikkuu samalla polttoaine määrällä kun yksi t 72 terv tepivaari

    1. Niin Niilo. Aivan valtava määrä käyttökelpoista puolustusmateriaalia tuhottiin ja puolustusvalmius ajettiin alas. Varuskunnista tehtiin pelkkiä koulutuskeskuksia, joilla ei ollut puolustusvalmiustehtävää. Se oli ihan perseestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *