Viron ”persut” (EKRE) kriisistä kriisiin

Virossa ”persut” ovat hallituksessa ja sen huomaa.

Taitaa olla jo kolme persuministeriä vaihdettu lyhyen ajan kuluessa. Lausuntoautomaatit vievät kriisistä kriisiin.

Viimeisin idioottimainen julkinen möläyttely tuli EKREn puheenjohtaja sisäministeri Mart Helmeltä. Hän möläytteli NATOn olevan kriisissä, eikä NATOn apuun voi luottaa – siksi Viron pitäisi muka suunnitella ”vaihtoehto B”.

Viron pääministeri tyrmäsi heti Helmen idean ja myös Viron ulkoministeri tuomitsi Helmen ulostulon. Ulkoministeri Reinsalun mukaan NATOlle ei voi olla mitään vaihtoehtoa.

Viro rakentaa omaa itsenäistä puolustuskykyä niin hyväksi kuin mahdollista ja toimii NATOn rakentavana ja yhteistyökykyisenä jäsenmaana.

5 Replies to “Viron ”persut” (EKRE) kriisistä kriisiin”

 1. Viron entinen Puolustusvoimain komentaja, nykyinen puolustusvaliokunnan jäsen kenraali Ants Laaneots tyrmää Helmen huutelun täydellisenä epäpätevyytenä ja asiantuntemattomuutena.

  ”Meillä ei ole minkäänlaista vaihtoehtoa NATOlle. Se on meidän ainoa takuu ja toivo taata turvallisuus pidemmäksi ajaksi. NATO ei ole kuolemassa,” sanoi Laaneots.

  https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ants-laaneots-helme-valjautlemisest-see-on-ebakompetentse-inimese-luulu?id=88114469

 2. Aamulehdessä on kolumni kuinka toi Ekre kosiskelee Suomenkin virolaisia. Suomen persut ovat enimmäkseen ihan mukavaa sakkia. Ekre on roskaa.
  Aamulehti=
  Tampereella oli tarkoitus käynnistää operaatio, jolla Suomessa asuvat virolaiset radikalisoidaan – Onneksi tavoite on lohdullisen kaukana

  1. En sanoisi, että EKRE olisi roskaa – sieltäkin löytyy ihan hyviä tyyppejä.

   Mutta suutaan saisivat pitää soukemmalla – tulee mitä kummallisempia möläytyksiä.

 3. EKREn puheenjohtaja sisäministeri Mart Helme joutui tänään tunnustamaan: ”NATO on ja jää meidän oleellisimmaksi turvallisuustakuuksi.”

  Ilmeisesti uhattiin hallituksen hajoamisella ellei persu peru puheitaan.

Kommentoi