Virossa on ydinvoimalaprojekti

Kanadalaiset ovat rakentaneet 30 ydinvoimalaa ja siellä kehitetään pieniä modulirakenteisia ydinvoimaloita.

Kanada luopuu hiilivoimasta ja rakentaa lisää ydinvoimaa.

Virossa on nyt yritys, joka tekee yhteistyötä kanadalaisten kanssa, jotta Viroon saadaan ydinvoimala. Tällä hetkellä tutkimuksen ja tiedonvaihdon kohteena on pieni modulirakenteinen ydinvoimala.

Lähde.

9 Replies to “Virossa on ydinvoimalaprojekti”

 1. Pienet modulirakenteiset ydinvoimalat voivat hyvinkin olla tulevaisuutta – myös Suomessa. Ei voida kuitenkaan jäädä odottamaan milloin ne ovat oikeasti sarjatuotannossa.

  Suomeen pitää rakentaa jo olemassa olevalla teknologialla mahdollisimman pian lisää ydinvoimaloita. Ainakin Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.

 2. Voipi jopa olla että pienoisydinvoimaloihin saadaan systemoitua paremmat turvajärjestelyt, kuin isoihin.

  1. En ole asiantuntija, joten en sano siihen asiaan mitään.

   Jokainen ydinvoimala tarvitsee kuitenkin tiukan turvallisuusorganisaation, ettei sinne kuka hyvänsä pääse tekemään mitä hyvänsä. Pienillä ydinvoimaloilla sen ajatuksen mukaan turvallisuus maksaa liikevaihdosta suuremman osuuden kuin suurella ydinvoimalalla.

 3. Teknologisissa asioissa Viro on nopea ja joustava, valmis kokeilemaan uutta. Täällä komitea istuu pari vuosikymmentä. Ainoa tilanne jossa poliitikot ovat nopeita on se, jos joku uhkaa toteuttaa asioita nopeasti.

  Pienissä modulaariydinvoimaloissa on rakenteellisesti turvallisuus aivan eri tasoa, koska ne perustuvat passiiviseen turvarakenteeseen. Ihan sama mitä käy, tippuuko lentokone päälle, viekö tsunami, katkeaako linjat, pakeneeko voimalan hoitajat, kun se vaan sammuu siihen paikkaan.

 4. EU näkyy tosin pistävän kapuloita rattaisiin tälle, tietää Yle kertoa, koska Saksa vastustaa ydinvoimaa niin pirusti.

  Jäätävän vastuutonta toimintaa, hiilen polttamisen pölyt tappavat ihmisiä hurjasti.

  1. Minä en voi ymmärtää ollenkaan Saksan nurinkurista energiapolitiikkaa – jos ei sen takana sitten ole Venäjä agentteineen.

   Saksassa sähkö maksaa hirveästi ja sen tuottaminen saastuttaa mielettömästi. Heillä on hyviä ydinvoimaloita, mutta ne suljetaan ennenaikaisesti. Sitten tietysti rakennetaan lisää saastuttavaa hiilivoimaa.

 5. Venäjä kyllä vaikuttaa Saksan politiikkaan hurjasti – mutta mikä on Venäjän agenda tässä? Hehän haluavat olla ydinvoiman myynnissä mukana. Vai onko tämä vain ”hajoita ja hallitse” pelin henki? Heikompi EU tekee vahvemman Venäjän.

  1. Kun Saksa ajaa ydinvoimansa alas, niin sen on pakko ostaa Venäjältä yhä lisää maakaasua ja öljyä, ehkä jopa kivihiiltäkin.

   Siten Saksa on ihan täysin Venäjän mielivallan armoilla, eikä voi tehdä mitään sellaista, joka olisi Venäjän tahtoa vastaan.

Kommentoi