Tuhannen viattoman suorittama joukkomurha

He ovat orjuuttaneet, he ovat murhanneet, he ovat hyväksikäyttäneet lapsia, he ovat tehneet rikoksista kaikkein hirveimpiä. He ovat terroristeja, maailman vihatuimpia. ”He” on tuhat kertaa ”hän”, joista jokainen on viaton kunnes toisin todistetaan, uhri joka kaipaa sääliä, ei tuomiota. Tämä on ristiriita jonka ymmärrän erittäin hyvin ja erittäin huonosti.

Metsä nimeltä terrorismi

Tarina ei liity vain Al-Holin leiriin josta paljon puhumme, vaan sopii myös laajempaan kontekstiin terrorismista. Al-Hol on kuitenkin pinnalla mielessä, joten lähestyn asiaa sen esimerkin kautta. Useatkin eri lähteet valtamediassa ovat kertoneet, miten daeshin (ISIL, ISIS) naiset olivat julmuuksien kärjessä, suorittaen sen tason hirmutekoja että pienemmät historian diktaattorit jäävät jälkeen. He ovat olleet äärimmäisen julmia ihmishirviöitä ja monien hirmutekojen joukossa murha ei ole edes karmein. He ovat aktiivisesti osallistuneet nykyajan hirveimmän terroristiryhmän toimintaan, aivan vähimmissäkin tapauksissa tukien ja avustaen sitä, heilutellen sen lippuja, kannattaen sen tekoja ja aatteita.

Poistettuna ryhmästä, yksittäiset jäsenet ovat kuitenkin viattomia. He eivät enää ole terrorismin suorittajia vaan sen uhreja. Ota yksi puu pois metsästä ja se ei enää olekaan osa metsää. Nyt hän kaipaa sääliä, ymmärrystä, armoa ja tukea. Hän ei ole tehnyt pahaa kärpäsellekään, ei ole omasta tahdostaan päätynyt pahaan paikkaan vaan on jokaisen mahdollisen tahon uhri. Ihmisjoukot kerääntyvät auttamaan häntä, keräämään varoja hänen tuekseen, puolustamaan häntä niin maallisen kuin korkeimmankin oikeuden edessä, tekemään hänestä sankarin mallikappaleen meille kaikille, valmiina palvottavaksi.

Syyttömyysolettama pysyköön vahvana

Tietenkin ymmärrän syyttömyysolettaman ja puolustan sitä mitä väkevimmin, oli puhe sitten näpistelyn tai terrorismin epäilystä. Yksilö on tietenkin syytön kunnes toisin todistetaan. En missään nimessä ole tuomitsemassa näistäkään naisista yhden ensimmäistä. Se ei ole yhdenkään rivikansalaisten tehtävä. He eivät ole tämän blogauksen pahiksia – katsantakantamme asioihin on. Näemme samassa asiassa halutessamme täydellisen hyvän ja täydellisen pahan, eikä vain eri medioiden sivuilla, vaan jopa samassa julkaisussa, samoilla sivuilla. Ymmärtäkäämme tämä: daesh on tehnyt tuhansia rikoksia ihmisyyttä vastaan, rikoksia joiden tekijöinä on tuhat viatonta ihmistä. Tämä on maailmankuvamme.

Tuo on maailmankuva, joka meidän täytyy ymmärtää ja ristiriita joka meidän pitää prosessoida. Al-Hol voi osoittautua tämän aikakauden Nürnbergiksi. Myös siellä oli lukuisia viattomaksi oletettuja, joista ajan myötä kuoritui niin syyttömiä uhreja kuin myös todettuja syyllisiä. Prosessi oli hidas, vaikea ja kivulias, mutta välttämätön tie eteenpäin. Pystyimme siihen kerran, pystymme siihen uudestaan.

7 Replies to “Tuhannen viattoman suorittama joukkomurha”

 1. Nürnberg ei ollut oikeudenmukainen oikeudenkäynti, vaan arvoton näytelmä. Historian väärennystilaisuus.

  Burkassa tai vastaavassa naamioitumisasuissa olevia on parasta pitää oletusarvoisesti syyllisinä, sillä naamioitumisen vuoksi on erittäin haastavaa esittää pitäviä todisteita.

 2. Niin ja mitähän yhteyttä Nürnbergin oikeudenkäynnillä ja burghakiellolla olisikaan.
  Nürnbergin oikeudenkäynnissä hävinneitä tuomittiin kuten voittajan tapa on.
  Historia sitten kirjoitettiin erilleen; ehkä.

 3. Voihan toki olla monta mieltä sen ajan Saksan sodista. Vaan eiköhän juutalaisten ja muitteen ”alempirotuisten” kaasuttajat saaneet minkä ansaitsivat siellä Nurnbergissä. Mitä tulee muuten arjalaiseen rotuun niin sitä ei ollut olemassakaan.

 4. Nürnbergissä ryssät valehtelivat, että Saksa olisi hyökännyt sotaa julistamatta, vaikka todellisuudessa Saksan sodanjulistusnootin perusteluineen luovutti Saksan suurlähettiläs Moskovassa von der Schulenburg Molotoville ja toisen satsin sai Berliinissä von Ribbentropilta Venäjän suurlähettiläs Dekanozov.

  Saksan hyökkäys oli ennakoiva isku itään ehkäisemään pian alkavaa Venäjän hyökkäystä länteen.

 5. Niin, et Putkinen vastannut kysymykseeni kun kysyin; miten burkhat liittynevätkään Nürnbergin oikeudenkäyntiin.
  Voisit joskus vastatakkin.

Kommentoi