Kun ei muuallakaan – on siirryttävä muiden maiden tapoihin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251786.html

”Kaupunginvaltuutettu Otto Meri haluaa Helsingin kaupungin luopuvan maidon tarjoamisesta: ”Muualla maailmassa ei juuri maitoa nautita””

Kakarat ovat taas vauhdissa.

Pitäisi siis alkaa kopioimaan muiden maiden tapoja Suomeen.

Muualla maailmassa juodaan viiniä ja olutta ruuan kanssa.
Varmaan meidän pitää siirtyä juomaan näitä – lapset kanssa…

16 Replies to “Kun ei muuallakaan – on siirryttävä muiden maiden tapoihin”

 1. Olen kyllä ollut siinä käsityksessä, että varsinkin lapset tarvitsevat maitoa, sen kalsiumia ja d-vitamiinia, Maito on vanha juoma, mutta aina sitä ei ole ollut tarjolla tarpeeksi, koska lypsykarjan ruokinta on ollut mitä sattuu. Sota-aikana Suomessa maitoa säännösteltiin ja lapsille varattiin sitä ensisijaisesti.

  Haluaisinpa kuulla ainakin oikeiden ravitsemus asiantuntijoiden lausunnot, en luota kaikenlaisiin lanttupäihin jotka heittelevät populistisia ehdotuksiaan ”ilmaston pelastamiseksi”. Itse en juo maitoa kuin kahvin kanssa, mutta juustoa, rahkaa ja jugurttia kuluu runsaasti.

  Jungner on kyllä viisas kun osaa sanoa saaneensa maidosta syövän!

  Salilla käyvät ainakin käyttävät maitotuotteita, rahkaa, punaista maitoa ja palautusjuomia. Palautusjuoman juon itsekin aina, kotimainen Teho on hyvänmakuinen tuote.

  Jotkut höyrypäät luulevat lehmien pidon olevan jonkinlaista eläinrääkkäystä. Kyllä on luonnosta vieraantunutta porukkaa tuolla Helsingissä. Ja yrittävät pakottaa muut samaan.

 2. Eipä taida olla kouluruokailuakaan muualla välttämättä. Jospa meilläkin siirryttäisiin välipalaautomaatteihin ja lapset söisivät ja joisivat ekologisesti sipsejä ja limsaa…

 3. No mitä aikuisen pitäisi juoda ruoka juomana mielestäni maito on hyvää ja terveellistä juotavaa
  Punaviinit ei sitä ole kun katsotte asiaa maksakirroosien lukuina ja niiden kuolemia mm Rankassa
  Pelkkää vettä ei aina tee mieli juoda
  Itse käytän aika paljon vichyä kivennäisvttäkin jonkin verran mutta silti maito on suurin ruoka juomani terv tepivaari

 4. Pistin eilen piruuttani Otto Merelle kysymyksen sähköpostilla. Kysyin, että pitäisikö hänen mielestään myös juustojen käyttö kieltää kaupungin tiloissa. Kysyin myös hänen omasta juuston kulutuksestaan.

  Näin siksi, että yhden juusto kilon tuottamiseen tarvitaan 9-13 litraa maitoa juustolaadusta riippuen.

  Ei ole vielä vastannut.

 5. Samaan sarjaan pitää liittää kysymys ruisleivästä / hapanleivästä. Luuleekohan joku, että ranskalaisella patongilla täällä elettäisiin. Pitää olla ylpeä siitä, että on ” ruista ranteissa”.

 6. Maidon (maitotuotteiden) käyttöä vastaan propagoivat henkilöt syyllistyvät ihmisten terveyden vaarantamiseen. Pitääkin käydä jääkaapilla hörppäämässä punaista maitoa.

  1. Yksi ravitsemusterapeutti sanoo tuota, moni asiantuntija on eri mieltä, joten se siitä.
   Epäilllään, että maito voisi aiheuttaa sitä ja tätä – tietellisiä todisteita ei ole.
   Se on itsekunkin oma asia, jos haluaa tai ei halua maitoa juoda.
   Johonkin ilmastohihhulien tekosyyhyn on turha vedota

 7. Minä olen maitoa juonut kakarasta asti, enkä ole tämän omituisemmaksi tullut. Ensin sitä juotiin lehmän ”tissistä” ja jälkeen…

  Maitoa onkin montaa sorttia, on kaupan maitoa ja lehmän maitoa kermalla ja ilman. Kaupasa on sinistä ja punaista, ohutta ja paksua, kevyttä ja painavaa. Nykyään pahvipurkissa kaikki.

Kommentoi