Talvella Tallinnassa.

Hyvin meillä ovat monet talvisetkin asiat, kuten kiinteistöjen lumityöt, vaikkakin niistä ainaista narinaakin riittää.

Tulin eilen iltamyöhällä Tallinnasta; viimeinkin ikämiehellä hammaskalusto on siinä kunnossa, että kehtaa irvistää jos hymyilläkkin.  Projekti kesti  1 vuosi ja 5 kuukautta mutta on hyvä lopputuloskin.

Minä kun parkkeeraan aina tuonne Stockmanin luolaan, ihmetytti tavaratalon hiljaisuus.

Otin puheeksi Piretin, siis hammaslääkärini kanssa; sanoipa vain, että hänestä Stockman on pian historiaa. Laadukas valikoima mutta kallista. Piret, hammaslääkäri, sanoi, että ei edes hänellä ole varaa ostaa Stockmanilta ja hammaslääkärit eivät todellakaan edusta sitä Tallinnan huonointa palkansaajaluokkaa. Mielenkiintoista muuten, että klinikka, jonne on yleensä monien viikkojen jonot, siellä hammaslääkärillä on aikaa vaihtaa kuulumiset vanhan potilaan kanssa. Se on yksi Kliinik32:n laatukriteeri, huomioida potilas.

Yksi asia Tallinnassa on ennallaan; ollut jo pian kolmekymmentä vuotta. Kiinteistöjen lumityöt, ts niitä ei oikeastaan tehdä. Suolaa vaan hangelle, että lumi sulaa. Suurten liikekeskusten pihat ovat sähkölämmitettyjä ja muissa kylvetään suolaa. Voi vain arvata minkä laatuisia Tallinnan hulevesien virtaamat ovat.

Oli todella hienoa laivasta tulla auratuille väylille ja ajoradoille, siis kyllä etelänaapurilla jotain opittavaa meiltäkin on jos ei muuta niin lumityöt.

Jaa käyttäen:


4 Replies to “Talvella Tallinnassa.”

  1. Ei ole moneen vuoteen tullut talviaikaan Tallinnassa käytyä, mutta kuulostaa ihan siltä ettei ainakaan lumitöiden osalta ole mikään muuttunut.

    Stockmankaan ei yllätä, tai oikeastaan yllättää siinä mielessä, että se on yleensä edelleen olemassa.

  2. Juu, ihmetyttää minuakin se stokun hintataso noin virolaisten mittapuulla, kallishan se on. Sekä ihmetyttää suoranaisten roistojen määrä heidän politikoissa, paljon on korruptiota ja lehmänkauppaa siellä.

Kommentoi