Terhon operaatio meni pöpelikköön

Loikkariministeri Terho yritti hyödyntää Matti Nykäsen kuolemaa poliittisesti. Syynä on Terhon johtaman puolueen erittäin alhainen gallupkannatus (1,4%), joka tarkoittaa, että jos kannatus ei nouse v aaleihin, niin sininen väri poistuu eduskunnasta kokonaan.

Terhon ilmoituksen mukaan ”omaiset eivät halunneet valtiollisia hautajaisia”. Mutta miksi Terho julkisti hankkeensa ennen kuin oli keskustellut asiasta omaisten kanssa? Siksi, että Terho halusi saada sympatiaääniä pelkällä ideallaan, välittämättä omaisten tunteista.

Terho aiheutti operaatiollaan vaan mielipahaa omaisille, jotka kuten tavallista haluaa surra omaistaan rauhassa julkisuudelta.

11 Replies to “Terhon operaatio meni pöpelikköön”

 1. Siniset loikkarit saavat nyt osoittaa sormellaan Timo Soinia, joka oli koko loikan pääarkkitehti yhdessä Sipilän ja Orpon kanssa. Siltä varalta, että Halla-aho voittaa puheenjohtaja vaalin puoluekokouksessa oli suunnitelma, jossa oli tarkoitus pitää Sipilän hallitus pystyssä. Tärkeätä oli myös, että Soini saa pitää ulkoministerin salkun. Hillotolpasta oli mahdoton luopua. Niin saatiin höynäytettyä 20 kansanedustajaa mukaan loikkaan.

  Ex eduskunnan puhemies Lohela oli yksi loikanneista, koska hänelle oli luvattu puhemiehen paikka koko vaalikaudeksi. Mutta kokkarit eivät pitäneet lupaustaan vaan halusivat paikan itselleen ja Lohela pettyi. Nyt Lohela on loikannut sinisistä Harkimon kelkkaan ja se osoittaa, että sinisten ryhmässä on tyytymättömyyttä. On todennäköistä, että kun vaalit lähestyvät siniset hajoavat eri puolueisiin ja osa lopettaa koko politikoinnin likaisen pelinä.

 2. Aika ala-arvoinen alustus. Kyllä tuo asia on käynyt suuren osan suomalisten mielessä- ei yksin Terhon. Kaikki sitä pitää politiikan nimiin vetääkin.

 3. Terho mielestäni astui totuttuun vaalihypeen verrattuna aivan omalle tasolleen.

  On hokema että sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua, pitäisikö tähän lisätä vielä että myös vaalipuheissa.

  Seuraava aste voisi olla julistus ”Jos puolueemme pääsee valtaan lupaamme kaikille ilmaisen muoviämpärin”

 4. Niin Juhani sinun puolueesi nokkamies sanoi eilen, että ”kaikki polititikointi Matti Nykäsen hautajaisista on lopetettava”. Keitähän hän mahtoi tarkoittaa?

 5. Joka puolue asialla politisoi hetkensä, Terho vain ajoi rajuimmin pöpelikköön.Pitää todeta että oma kunnioitukseni häntä kohtaan suli aika tehokkaasti. Ettei vaan olisi menettänyt enemmän kannatusta kun saanut?

 6. Minä ehdottaisin kestävämpää muistamista, hautajaiset on ohimenevä hetki. Joko patsas Jyväskylän hyppyrimäen läheisyyteen, tai näköismaalaus SUL;n seinälle. Voisi olla Urheilumuseossakin, tai siellä missä ne mitalit nyt majailee.

 7. Terhon olisi pitänyt lukea valtioneuvoston päätös eikä sooloilla.
  Hautajaiset ovat omaisten asia.
  Matti saanee patsaansa Jyväskylään?

 8. Orpo (KOK) yritti myös hyötyä sanomalla: ”kaikki polititikointi Matti Nykäsen hautajaisista on lopetettava”, siinä avauduttiin ”pelastavana politikkona” kun Terho olisi ollut se ”röyhkeä politikko”, samanlaisia ketkuja kumpikin, ei jatkoon.

 9. https://aamulenkki.blogspot.com/2015/10/tapsa-rautavaara-muisteli-koskettavasti.html

  Tapsa Rautavaara muisteli koskettavasti Paavo Nurmen hautajaisia
  Lokakuu. Paavo Nurmi haudattiin lokakuussa vuonna 1973.

  Löysin Youtubesta sattumalta todella herkän videopätkän Paavo Nurmen hautajaisista. Tai paremminkin, kyseessä on hautajaisissa mukana olleen Tapio Rautavaaran muistelus tuosta koskettavasta tilanteesta.
  *
  Kun Paavo Nurmen arkku kannettiin ulos Helsingin Vanhasta kirkosta, olivat kantajina Veikko Karvonen, Lauri Virtanen, Viljo Heino, Ilmari Salminen, Taisto Mäki, Harri Larva, Toivo Loukolaja Lasse Virén.

  Ilmari Salminen riisti 10.000 metrin maailmanennätyksen Nurmelta, Taisto Mäki Ilmari Salmiselta, ja Viljo Heino Taisto Mäeltä. Lasse Virén oli neljäs kantaja, joka oli juossut 10 000 metrillä maailmanennätyksen.

  Neljä kantajaa oli kruunattu olympiavoittajiksi: Salminen, Virén, Harri Larva ja Toivo Loukola. Kantajista kolme oli Euroopan mestareita: Taisto Mäki, Viljo Heino ja Veikko Karvonen.

  Ja milläs meriiteillä Turun Riennon kunniapuheenjohtaja Lauri Virtanen siellä kantajien joukossa oli? Hän oli Los Angelesin olympiakisojen (1932) 5000 ja 10.000 metrin pronssimitalisti. Paavo Nurmi oli saanut komean saattojoukon!
  Tässä on lopuksi linkin takana Rautavaaran Youtube-herkistely. Ja niin, vielä 25.10.2015 asti voi käydä Urheilumuseolla tutustumassa Rautavaaran näyttelyyn. Kannattaa käydä!
  *
  Tapio Rautavaara – juoksijan haudalla

 10. Sampo Terho taisi ajautua politiikkaan vähän sattumalta. Hänestä tuli Soinin luottopoika. Jos Terhosta olisi tullut PS:n puheenjohtaja, niin Timbe olisi voinut kokea PS:n TÄYSIN omaksi puolueekseen. Tätä kokemusta ei Halla-aho pystynyt Timbelle takaamaan, kun Jussi on enemmänkin puolueorganisaation
  valitsema puheenjohtaja.

  Sampo Terhosta valittuja paloja:

  https://www.youtube.com/watch?v=aLNvz6Ec9Ss
  https://www.youtube.com/watch?v=KQxsEObSZiM
  https://www.youtube.com/watch?v=RhqO2BpBeLY

 11. 100 Hornettien siivillä lepää Sinisten esittämä vaaliohjelma _ menikö oikein_taivaantuuliin ?

  Unelmia kuin toiveita tietenkin pitää olla mutta jotenkin sellaisella reaaliajassa kuin budjetti raameinkin – jalat että mielet maankamaralla !

  Operaatio että vaaliohjelma sulassa sovussa_ menikö väärin ?

  Helpotetaanko hieman ; jos ei yritä niin ei saakaan mitään.

Kommentoi