Ei sotaa, ei politiikkaa, ei oikeastaan ruokapolitiikkaa, vaan ihan omaani.

Minun ikäiseni ja jopa nuoremmatkin, kokevat nivelongelmia. ”aamupillereitteni” joukossa on mm ubikinonia ja hainrustouutetta, nyt on tullut entisten kansanlääkkeiden jonoon (valkosipuliviina 2cl), inkiväärijuoma. Se tehdään n peukalon pitoisesta inkivääristä, siivutettuna, 1,5l vettä, keitetään. Sinällään aika myrkkyinen maku mutta kun siihen n kädenlämpöisenä lisätään hunajaa; a`vot, varsin aromikas ja hienon makuinen hoitoeliksiiri.

4 vastausta artikkeliin “Ei sotaa, ei politiikkaa, ei oikeastaan ruokapolitiikkaa, vaan ihan omaani.”

  1. Täytyy sanoa, että henkilökohtaisesti olen aika skeptinen hainrustouutetta / vastaavia kohtaan. Ubikinoni on taasen ihmisen luonnollinen entsyymi, jonka muodostuminen ikää myöten vähenee.

  2. Minulle taas ihan oikeasti kokenut kirurgi (nivelsairaudet), sanoi tuosta hainrusto/vihersimpukkatuotteesta, sen sisältämästä glugosamiinista; toisilla toim ii, toisilla ei, yksilöllistä.
    Minulla on toiminut siten, että minut määrättiin viisitoista vuotta sitten tekonivelleikkaukseen, vieläkään en ole mennyt, toimiihan tuo polvi vähintäänkin vaihtelevasti.
    Kirurgin puukkoa en suostu ottamaan hoidoksi kuin aivan viimeisessä hädässä.

  3. Olen aamupuuron palanpainikkeeksi jonkun vuoden ottanut inkiväärijuomaa sillä seurauksella että oikean lonkan oireilu on lähes tyystin hävinnyt.

    Litran kerrallaan valmistan juomaa, parin peukallon kokoinen inkiväääripala liuskoiksi ja kiehautus. Siivilään ruokalusikallinen mettä ja yhden sitruunan menu ja päälle kaadan inkiväärikeitoksen, jäähdytän ja jääkaappiin.

    Puolisen desiä aamulla lasin pohjalle ja vettä päälle. Aluksi oli vähän vaikea tuo maku mutta jo vuoden päästä siihen siedätyin, nykyisin jo suorastaan pidän.

    Joskus valmistin uutosta siankärsämön kukista ja kankeasta (80%) Saarenmaan vodkasta. Kaapissa seistessään on juoma tummunut. Nyt on vaan ongelma etten muista minkä vuoksi ja kuinka paljon tuota troppia pitäisi nauttia vai käytetäänö ulkoisesti. Olisiko kenellä parempaa tietoa?

  4. Se alkoholiin uutettu siankärsämö toimii kuten esim calendulauute (ikivanha intiaanien rohto). Sisäisesti ei saa käyttää paljon,(1tl) pinnallisesti hyvä. Minulla on molempia, ei kuitenkaan 80% alkoholiin uutettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *