Frost-puukkomerkki/arkipuukko.

Kuvan mukainen Frostin puukko, vaikkakin muovitupella, on varsin käyttökelpoinen puukko arkiaskareisiin.

Tuon puukon kun huolellisesti teroittaa (ei sovellu yleisiin sähköteroittimiin), kunnollisella vesikivellä, saa pitkään kestävän terän. Ilmeisestikkin teräslaatu on hyvin valittu.

Puukko on tyypillinen meistetty mutta se teräslaatu on hyvä.

Minulla ko tyypin puukko, niin veisto- kuin kalahommissa, on toiminut erinomaisesti ja ei ole hinta-/laatusuhteessa  kallis. Vaatii vain kunnollisen perusteroituksen käyttötarkoituksen mukaisesti ja on ihan hyvä työkalu.

 

9 vastausta artikkeliin “Frost-puukkomerkki/arkipuukko.”

  1. Tuon Frost- merkin toin lähinnä terälaadun ja muotoilun/hinta, laatusuhde.
    Minulla noita Frosteja on ollut käyttöpuukkoina, juuri tuota kuvaamaani mallia; teroitus, terän kovuudesta johtuen vaatii hieman viitseliäisyyttä vs 50-60-lukujen laminoidet Morat. Lopputuloksena kuitenkin on melko hyvin teränsä pitävä robusti arkipuukko; en väheksyisi.

  2. Ei nyt liity ihan suoraan avaukseen, mutta kysäisempä kuitenkin, että mitäs Kalle suosittelisit fileointiveitseksi ja paljastan vielä sen, että olisi menossa lahjaksi?

  3. No, jos lahjaksi menee; ehdottomasti käsintaottu, esim Zwillikenin eurooppalainen (hintaluokka n 100€, jopa alle), saman firnan japanilainen, ei sekään välttämättä niin kovin kallis, (120 – 180€), tämän jälkimmäisen laatu suhteessa hintaan, huippua.

    Jos taas matalammalla budjetilla, laatua kuitenkin korostaen, Victor inoxin taottu keittiöveitsi, se kun on äärimmäisen monikäyttöinen, toimii fileoinnissakin.

    Niin ja ihan lopuksi, mielestäni varsin merkittävä seikka; mikä on lahjan saajan suhde ruuanlaittoon, laadukkaisiin, esim veitsiin, on mielestäni varsin ratkaiseva seikka. Omalta kohdaltani, huomannutkin ilmeisesti olet; pyrin laadukkaisiin välineisiin ja yritän opiskella mahdollisimman hyvin niiden käsittelyä.

    1. Kiitän, kumarran ja etsin netistä, tuo japanilainen alkoi kiinnostamaan heti.

  4. Hyviä ja laadukkaita japanilaisia ovat Sekissä valmistetut Miyoabi, Ran, Kazuma, … paljon laadukkaita veitsiä. Vilkaiseppa veitset.fi.

      1. Ei kyllä sittenkin laadukas fileointiveitsi ja ehkä sille kokkiveitsi kaveriksi.

        Hyvä sivusto kaikkineen.

  5. No, kyllähän tuo paketti tarjoaa laatua mennen tullen. Todella hyvä ja arvokas Tuossa on kyllä kaikki mitä nuoripari talousveitsiltään tarvitsee; sanoisin moniksi vuosiksikin eteenpäin. Hienoa laatua.

    1. Kiitos Kalle vinkeistä ja sivusto vihjeestä. Emäntä teki päätöksen ja päätyi tuohon linkkaamaani pakettiin.

      Itse olin vähän toista mieltä, mutta suoritimme perinteisen ajatustenvaihdon, eli vaihdon ajatukseni hänen ajatukseen, kuten usein tahtoo käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *