HMD Global.

Olisikohan ollut runsas vuosi sitten kun epäilin HMD:n suomalaisuutta; väitteeni tyrmättiin.

Satuin lukemaan tässä Taloussanomat-lehteä; se oli yrittänyt selvittää kuinka suomalainen ko yritys on. Omistussuhteista ei oikeastaan selvinnyt osakeomistusten perusteella kuin eri yritysten nimiä ja se, että aasialaisperäinen pääoma rahoittaa HMD:tä ja kaikkialla törmää kiinalaisyritykseen Foxconn.

Foxconn valmistuttaa mm Nokia ja Apple merkkejä.

read:https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/kuka-omistaa-nokia-puhelimia-myyvan-hmd-globalin-nyt-se-tiedetaan-kun-talouselama-sai-yhtion-omistajaluettelon/9be855be-128b-334d-9b83-2bc70ddb1dac

Tuli vaan mieleen; mitenkähän oikeastaan tavallinen ihminen saa selvää näistä monikansallisista yrityksistä … ei oikeastaan mitenkään.

20 vastausta artikkeliin “HMD Global.”

  1. Toiseen tallaiseen, johon lähes jokainen kotitalous törmää päivittäin on Unilever Finland, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä S.W Paasivaara Oy ja Turun Saippua Oy.
    Olin siellä Helsingin, Turun ja Ruotsin Nyköpingin päissä hommissa 11 vuotta. Vastasin usean tänäänkin tunnetun eri tuotemerkin markkinoinnista. Tuosta Wikistä niitä löytyy.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Unilever

  2. Kalle ei ole laittanut toimivaa linkkiä jostain syystä ja minä en saa sitä auki. Eikös se HMD;n pääkonttori ole Espoossa ja tuotanto maailmalla, pääosin Taiwanissa. Ja onkos sillä niin väliä missä tehdään, vieläpä kun puhutaan suomalaisesta.

    1. ”HMD on itsenäinen suomalainen yritys”
      Sijaintimme
      Tiimimme toimii ympäri maailmaa yli 50:ssä kohteessa, ja pääkonttorimme sijaitsee Espoossa.
      Espoo

      Bertel Jungin aukio 9
      02600 Espoo
      Suomi

      Lontoo

      Level 4
      4 Kingdom Street
      Paddington Central
      London W2 6BD

      Shenzhen

      No.2, 2nd Donghuan Road, Longhua Town,
      Bao’an District, Shenzhen, Guangdong,
      Kiina

      Tässä tarkemmin :

      https://www.hmdglobal.com/fi

  3. Oikeastaan Pentti vastasinkin jo tuonne Markon avaukseen.
    Kerrataan; HMD on perustettu ilmeisestikkin Foxconn:n lisensiointiyhtiöksi ja brändin markkinoijaksi. Espoossa on ainoastaan Suomen pääkonttori, ei suomalainen. Kovin salaperäistä on Foxconn:n toiminta.

    1. Ei siinä ole Kalle mitään salaperäistä, käyppä HMD:n omilla sivuilla joista on minun laittama linkki. Ihan kotimaista on toiminta niin paljon kuin se nykyisessä globaalissa maailmassa voi olla. On vain hyvä että NOKIA brändillä tehdään puhelimia ja muita laitteita.

      Kyllä se on suomalainen itsenäinen yritys, ainahan voit soittaa yrityksen johdolle ja kysyä sieltä jos et usko mitä he itsestään JULKISESTI kertoo….

      1. Lisäys;

        Tuossa on linkki josta voit ottaa yritykseen yhteyttä jos et usko mitä he julkisesti itsestään kertoo ja kysyä onko se suomalaisten toiminnan alla vai onko siellä jotain ”007 …” tyyppistä salailua…

        https://www.hmdglobal.com/fi/contact

        1. Yrityksen oma sivusto; kuulunee sarjaan, jput….

          Tottakait yritys markkinoi itseään erilaisilla brändeillä = oma etu. Mutta, edelleenkin Taloussanomien tutkimuksia on vaikea kiistää. Tuotteet valmistetaan halvimmassa maassa, laatu, niin ja näin, brändi, siihen pääosa kuluttajista uskoo melko sokeasti.

          Tämä Nokia-brändillä markkinoitu puhelin, jos speksejä tarkemmin katsotte; tyypillinen halpispuhelin, laadusta ylisanoja jne.

          Mm tämä vesitiiviys, minun Aplessani on 67, sen syvempään en aio puhelintani upottaa, jos sinnekkään. Puhelimeni kulkee haalarini rintatskuss ja kommunikointi tapahtuu Minimedian toiminnalla. Siis ei piuhoja korvissa yms.

          1. jankutin, jankutin, tämä tässä, jos ei usko mitä suomalaisen firman sivulla sanotaan ja jos tämä firma haluaa tehdä edullisen kestävän puhelimen ja jos Kalle ei tätä kestä niin se on jankutin, jankutin.

            Tämä tässä.

            1. Minä en periaatteessa jankuta; uskon ensisijaisesti asiantuntijoita, sitä kun en itse ole.
              Suomalaisuudella käsitän Suomessa valmistettua, suunniteltuakin. Mm viikate; Härmän Taonta, mitä laadukkain viikate ja todella suomalainen. Toisena sanoisin Rosellin kirves, toimiva. Suomalaisten seppien valmistamat laadukkaat puukot; onhan näitä. Minulla on kokemuksia.
              Otetaan esimerkiksi brändi Ponsse, mitä suomalaisin tuote.
              Sitten ns suomalaisia tuotteita; niitä löytyy kyllä runsaasti.

              1. Tässä tarinaa ja linkki näihin ”kotimaisiin valmistajiin…”, tämä vain esimerkkinä sivuten aihetta valmistusmaasta ja maassta jossa tuotteen brändi on, harva on enää sitä miltä näyttää, eihän kädessäsi oleva i-Phonekaan ole kuin kommunistisen kiinan valmistama kapula.

                https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/valmistettu-ehka-suomessa-sinivalkopesu-saa-tuotteet-nayttamaan-kotimaisilta/

                ”Suomalaista työtä on monenlaista – ja yllättävän pieni määrä sitä riittää luomaan koko tuotteesta sinivalkoisen mielikuvan.

                Avainlippu on ensi sijassa Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritysten markkinointiviestintää, ei siis kuluttajille suunnattu takuutodistus tavaran tai palvelun täydellisestä suomalaisuudesta.

                ”Sataprosenttinen suomalaisuusaste on yleensä mahdottomuus, koska raaka-aineet tulevat muualta”, liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari sanoo.

                ”Siksi avainlipun saamisen rajaksi on määritelty, että tavaran on oltava vähintään 50-prosenttisesti suomalainen.”

                Avainlipun ulkoasua uudistettiin viime syksynä. Nyt siinä lukee Tehty Suomessa, Made in Finland. Tehtaan on sijaittava Suomessa, mutta raaka-aineet saavat tulla mistä päin maailmaa tahansa. Keskimäärin avainlipputuotteiden kotimaisuusaste on korkea, noin 80 prosenttia.

                Avainlippu yksittäisessä tuotteessa ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki saman yrityksen tuotteet olisivat Suomesta.

                Siksi ostoksilla saa olla tarkkana: avainlippu yhdessä hyllyssä saattaa pestä naapurihyllynkin tuotteet sinivalkoisiksi.

                Hämmennys iskee Helsingin Arabiakeskuksen tehtaanmyymälöissä.

                Finlaysonilla avainlippu on painettu koristetyynyjen hintalappuun, mutta pyyhkeiden lapuista lippu puuttuu.

                ”Avainlippu on myönnetty vain tietyille Finlayson-tuotteille”, kertoo markkinointipäällikkö Johanna Widomski.

                ”Se on osassa ommeltuja tekstiilejä, kuten koristetyynyissä ja päiväpeitoissa, jotka valmistetaan Kankaanpäässä. Siellä teemme myös Familonin tyynyt ja peitteet, joilla myös on avainlippu. Familon-sängyt, -patjat ja -sijauspatjat tehdään Finlaysonin vuodetehtaalla Heinolassa.”
                Pentikin myymälässä avainliput ja muutkaan alkuperämerkinnät eivät vilahtele. Lautasten pohjaleimassa lukee ainoastaan Pentik Finland. Yritys ei kuulu Suomalaisen Työn Liittoon.

                Soitto ostopäällikkö Satu Teperille selvittää, että kaikki Pentikin keramiikka poltetaan yhä Posiolla.

                ”Linjanamme on, että valmistusmaata ei korosteta missään tuotteessa. Tiedot saa kysymällä myymälähenkilökunnalta, joilla on listat kaikista valmistusmaista”, Teperi sanoo.

                Muiden kuin keramiikka-pentikien alkuperä on värikäs. Lasitavaraa tulee Puolasta, Thaimaasta, Indonesiasta, Unkarista ja Kiinasta, tekstiilejä Latviasta, Liettuasta, Intiasta ja Kiinasta.

                Kahdeksan kilometrin päässä Arabiakeskuksesta koilliseen löytyy Marimekon tehtaanmyymälä. Maritalossa Helsingin Herttoniemessä painetaan myös suurin osa Marimekon sisustuskankaista. Ennen kuvioimista kankaat on kuitenkin kudottu Saksassa ja Perussa. Marimekko-vaatteiden ohuet trikoot on viime vuosina neulottu muun muassa Portugalissa ja Italiassa.

                Marimekkokaan ei kuulu Suomalaisen Työn Liittoon, eikä sillä ole oikeutta avainlippuun.

                Klassinen Ristomatti Ratia -olkalaukku ommellaan Sulkavalla, kukkarot ja Tasaraita-paidat Kiteellä. Kakkoslaadun kankaat kierrätetään muodikkaiksi kangaskasseiksi Virossa. Muutama vuosi sitten lanseeratut Marimekko-astiat on teetetty Thaimaassa.

                Alkuperämaa lukee laukkujen lapuissa ja posliinien pohjissa eleettömästi, keskikokoisin kirjaimin. Neljä viidestä Marimekon tuotteesta valmistetaan EU:n alueella, niistä 36 prosenttia Suomessa.”

  4. NOKIA 8110 4G puhelimen sisällä lukee näin painettuna runkoon:

    HMD Global Oy
    Model: TA-1048
    Made in Taiwan

    Karaportti 2
    02610 Espoo FINLAND

    Siitä voi päätellä itsekukin jotain järkevää, se siitä salaperäisyydestä.

  5. Laatu on yleensä valvontakysymys, jos halutaan hyvää, niin valmistusta pitää seurata. Minä olin aikanaan erään maailmanlaajuisesti suuren autovalmistajan palveluksessa. Erästä mallia teetettiin alihankintana halpamaa Taiwanissa ja siihen valmistuksen seurantaan piti panostaa valtavasti. Laatu olikin sitten täyttä priimaa.

    Toinen äärilaita oli kallis maa Englanti. Siellä vaan lakkoiltiin ja yritettiin siinä sivussa tehdä muutamaa automallia. Se oli senluokan tavaraa, että tänne tulleet autot rakennettiin Suomessa lähes uudestaan.

    Autonvalmistus silloin loppuikin lähestulkoon kokonaan.

    1. Juurikin näin, ei ole niinkään väliä missä valmistetaan jos laatu on hyvää. Ainut harmi on että vaikka merkin brändi olisi Yhdysvalloissa ja toimisto siellä ja tavara tehdään kommunistisessa Kiinassa niin ei se yhdysvaltalaisia työllistä…

      Semmottii.

  6. No, näistä ”suomalaisuusasioista” lienee jokseenkin turha kiistellä.
    Perustotuus lienee, että alle 150€:n hinnalla saa alle 150€:n laatua. Ei se miksikään muutu. Nokia brändin alla löytyy kyllä älypuhelimia keskihintatasossa (250 – 350€) mutta ei sen alle.
    Minä en aio sukellella puhelin taskussa metrin syvyyteen enkä heitellä puhelintani betonilattialle, hiekkamyrskyissäkään en ole ollut koskaan.
    Minun puhelimeni kulkee rintataskussa ja yhteydet toimivat bluetooth-laitteistolla, siis ei piuhoja korvissa. Minulle tärkeätä on puhelinominaisuudet, kohtuullinen kamera, s-posti, tekstiviestit, … jne.
    Akkukin puhelimessani normaalikäytössä riittää viikon. Muuten saman valmistajan kuin Nokia.

    1. jankutin, jankutin…

      Eikö nämä spektit riitä jo halvan puhelimen osalta hyvin…

      ”Nokia 800 Tough”

      ”The heavy-duty usage Nokia 800 Tough can withstand harsh conditions¹. It comes with a long-lasting battery, 4G LTE internet connectivity, as well as all of the essentials: a camera, a flashlight, a Google Assistant button and support for apps like Google Maps and WhatsApp.”

      https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-800-tough

      Jos tälläinen puhelin maksaa reilu sataeuroa ja joku sen haluaa niin onko se Kallen ajatusmaailmasta pois…?

      Toisena ”puhelimena” minulla on NOKIA 9 PureView, kyllä tälläkin pärjää, käyttiksenä on puhdas Android mikä on ihan paras ja siinä on aivan huikea kamera

      ominaisuudet:

      Taajuudet: GSM / 3G / 4G LTE
      Prosessori: Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver), Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 (10 nm), Adreno 630
      Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 (Pie); Android One
      Näyttö: 5.99″ P-OLED HDR10 kapasitiivinen kosketusnäyttö, 2880 x 1440 resoluutio, 16M väriä, Gorilla Glass -lasia 5
      Kamera: 5 x 12 MP, f/1.8, 1/2.9″ kennot, 1.25µm pikselikoko. 2 x RGB- + 3 x mustavalkokameraa toimivat yhtenäisesti
      Soittoäänet: MP3, WAV
      Muisti: 128 Gt flash-muisti, 6 Gt RAM-muisti
      Yhteydet: GPRS, EDGE, 3G, DC-HSDPA (42.2 Mbps), HSUPA (5.76 Mbps), LTE (50/450 Mbps), WiFi, Bluetooth, A2DP-Bluetooth-stereo -tuki, Type-C, A-GPS, NFC
      Muuta: puhdas Android, Carl-Zeiss -optiikka, QuickCharge 3.0 -pikalataus, sormenjälkilukija, Dual-SIM, vesitiivis (IP67, 30min upotus 1m syvyyteen), langaton lataus, Type-C -liitäntä
      Akku: Li-Ion (3320 mAh)
      Mitat: koko 155 x 75 x 8 mm
      Paino: 172 g

      Niin…edelleen asiaan, kyllä tämä HDM on ihan suomalaisten käskyssä, ei mikään salaliittoteorin aihe kuten Kalle täällä jo itse vihjaili…

      ”Kerrataan; HMD on perustettu ilmeisestikkin Foxconn:n lisensiointiyhtiöksi ja brändin markkinoijaksi. Espoossa on ainoastaan Suomen pääkonttori, ei suomalainen. Kovin salaperäistä on Foxconn:n toiminta.”

      Eli väärässä olet.

  7. Niin, odotan perusteluita sille että joku Foxconn pyörittää Espoon konttoria. Faktoja pöytään

  8. Siinä Kallelle lisää purtavaa…

    ”HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche kertoi tällä viikolla yhtiön investoineen paljon 5G-teknologiaan ja paljasti ensi vuonna olevan tulossa ensimmäinen 5G-yhteyksillä varusteltu Nokia-puhelin. Nyt Nokia-puhelimista vastaava johtaja Juho Sarvikas on vahvistanut HMD Globalin tekevän yhteistyötä Qualcommin kanssa 5G-puhelimen kehittämisessä. Lisäksi Sarvikas vahvisti puhelimessa olevan ensi vuonna julkaistava Snapdragon 7 -mallistoon kuuluva 5G-integroitu järjestelmäpiiri.”

    https://suomimobiili.fi/hmd-global-vihjaa-jo-tulevasta-julkaisusta-5g-puhelin-tulossa-keskihintaluokkaan/

    Siinä lisää Espoossa sijaitsevan yrityksen tulevaisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *