Ikämiestä ihmetyttää.

Muutaman vuoden kun olen seuraillut kehitystä; peruskännykkä, älykännykkä, tablet ja läppäri.

Vaimollani on peruskännykkä, minulla älykännykkä, sitten tullaankin valintaan ihan oikeasti. Läppärikö vaiko tabletti?

Selkeä rajaus tulee tuommoisten alle 300€ maksavien tablettien kohdalle; mieletäni eivät läppäriä korvaa missään vaiheessa.

Kun sitten mennään yli 500€ maksaviin laitteisiin, tuleekin harkinnan paikka.

En vieläkään edes harkitse läppäriäni korvata tabletilla; hyötyjä kun en osaa hahmottaa.

 

10 vastausta artikkeliin “Ikämiestä ihmetyttää.”

  1. Mulla oli vähän aikaa älykänny, mutta vaihdoin takaisin peruspulikkaan, kun koin tekstiviestien lähettämisen sillä älykännyllä vaikeaksi.

  2. Minulla on pari läppäriä ja kännykkä. Kännykällä pääosin näitäkin kirjoittelen, tämä on ainut joka mahtuu taskuun. Eikä myöskään maksanut paljon, muistaakseni vajaa 200 euroa. Enempää en edes suostu maksamaan kulutustavarasta, joka hukkuu ja hajoaa helposti.
    Tabletteja ei edes ole, on varmaan tullut kaikki syötyä.

    Timo, minä käytän sitä Whats App sovellusta, halpa ja helppo. En muista milloin olisin lähettänyt tekstiviestiä.

  3. Läppäriä näppäimineen ei voita mikään sekä liittymisine muihin laitteisiin. Älykännykällä kirjoittaminen on ajan hukkaa ja virheitä täynnä paitsi juu, kyllä, ei, tulen, odota .
    Tabletti ja äly ovat vaimollani.

  4. Saattaisi olla, että meille tulisi tabletti mutta näppäimistöllä … ehkä, katsotaan. Reissussa se olisi hieman älykköä parempi,… mutta, kuinahan kauan näitä reissujani sitten teenkään. 800 – 1200€ on läppärin korvikkeesta mielestäni aika paljon.
    Katsotaan nyt sitten, noita alle 500€, niihin en ajatuksiani tuhlaa.

  5. Tämä on vähän sama kun että auto vai vene.

    Tabletti on hyvä keksintö sisällön kuluttamiseen. Läppäri on hyvä keksintö jos haluaa myös tuottaa sisältöä.

    Näissä on kauttaaltaan aivan eri teknologiat vieläkin. Täysin eri suoritinteknologia, eri käyttöjärjestelmät ja ehkä tärkeimpänä – täysin eri elinkaari. Tabletista voi loppua päivitykset kahdessa vuodessa, läppäriä voi pystyä päivittämään ja korjaamaan kymmenen vuotta. Itse asiassa työkaveri tuossa juuri korjaa erästä 2009 läppäriä, joka on menossa takaisin työkäyttöön ylihuomenna kunhan yksi 40 euron osa vaihdetaan.

    Tablettien korjaus on ”mahdollista” nykyään oikein välinein mutta kyllä se vähän hullun hommaa on.

    Jos kuitenkin kaupoille menee, pikaiset ostovinkit:
    – Tabletti, ei alle 200 EUR. Hyviä merkkejä Huawei, Apple, Samsung
    – Läppäri, ei alle 500 EUR. Hyviä merkkejä Lenovo, Asus, Dell
    – Läppäri, bonus: käytetty ”Lenovo Thinkpad” on yleensä erinomainen ostos, 3-5 vuotta vanha kone voi jaksaa toisen mokoman, itsekin kauppaan henkilökunnalle moisia yhtenään, koneen saa satasella, nopea käyttää ja iloa vuosiksi.

  6. Vielä viimeisenä Kallen huomioon. Tabletin näppäimistöt ovat leluja. Ei sitä voi muutoin sanoa. Ylivoimaisesti paras tabletin näppäimistö on Microsoft Surface Pro Keyboard, n. 150 EUR hintainen, toimii toki vain Surface Pro -koneilla jotka ne maksavat tonnista ylöspäin.

    Silti, sekään näppäimistö ei kestä vertailua edes huonoimpien läppärinäppäimistöjen kanssa.

  7. Minä olen edelleen suuri perinteisen pöytäkoneen ystävä, samoin kuin kameran ystävä.

    Itselläni on pari vuotta vanha älyluuri, jonka ostin kun edellinen luuri hajosi ja ehkä se kertoo jotain, että nykyluurissa on edelleen paikallaan se alkuperäinen muovikalvo näytön päällä, joka oli ostettaessa.

    On meillä toki myös tabletti ja läppäri, joita emäntä tykkää käyttää, kuin myös älyluuriaan Samsung jotain, jossa on kaikki mahdollinen ja vähän päälle.

    Toki on myös niin, että nivelsairaudet rajoittavat omaa teknologian käyttöäni, mutta niistä huolimatta en usko, että olisin valmis siirtymään pelkästään ”mobiililaitteisiin”.

  8. Tuota tablettihommaa vähän tutkailin syvällisemminkin tuolta netistä, mailasin tyttärelleni, joka on alan ammattilainen ja melko tylyn tuomion tabletlaitteet saivat. Leluja, totesi tyttäreni ja vähän samaan tulokseen päädyin loppujen lopuksi; ei tule kuulumaan välineistööni.
    Hyvin läppärini kulkee reissuillani mukana kun aina autolla liikun.
    Tulipahan asia ainakin kohtuullisesti selvitellyksi.

  9. Törmäsimpä vahingossa tuollaisen härpäkkeen mainokseen. Tuli luettuakin, vaikutti kiinnostavalta ja hintakin siinä jäisi hieman alle tonnin.
    HP Envy x360. Siinä ehkä yhdentyisivät tbletin ja kannettavan edut mutta ei oikeastaan kummankaan haittoja. Saas nähdä minkä tuomion tytär antaakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *