Tuorepizza, valmispizza.

Asian tiimoilta kun tuon avauksen ynnä kommentit lueskelin; heräsi kiinnostus tuon ”roiskeläpän” hintaan ja ”laatuun”.

En ollut tietoinen edes sen hinnastakaan mutta tutkiskelemalla se selvisi; alle 1€ siis 200g;  voiko tuohon hintaan saada edes jonkinlaista laatua, kyllähän se selvisi. ”Jauheliha” puolalaista, rasvana palmuöljyä, … . Sellainen se ”pizza” jos sitä nyt ylipäätään voi sillä nimikkeellä edes kutsua. Kyllähän ehkä siitä nälänpoistajan saa kunhan kuorruttaa 3 – 5€:n päälisin ja lämmittää sen yli 200 asteisella uuninritilällä, alatasolla. Mikrossa se vähäinenkin ”laatu” tuhoutuu.

Mainos; äitien leipomaa?? … Hm?

12 vastausta artikkeliin “Tuorepizza, valmispizza.”

  1. Klassikoinahan Saarioinen mainostaa ”roiskeläppiään”. Kun tuli kauppoihin nuo 80-luvulla. Kyllä minä uunissa ne valmistan, en koskaan mikrossa, kun silloin ne jää sellaisiksi lötsyköiksi.

  2. Kun tekee itse pikkupizzoja niin tortillakuorista tulee hyvät, ohuet ja rapeat pizzapohjat uunissa. Täytteitä vaan mielikuvituksen mukaan.

  3. Onhan se Timo selvä asia; kun itse tekee, oppii ja onnistuukin. Ei se ruuanlaitto ihan pelkkää raaka-aineiden lämmitystä liene, ainakaan omien kokemusteni ja maistamuksieni mukaan.
    Eräänlaista taidetta se ruuanlaitto lienee.

  4. Toisaalta Timo sanoisin, että noista ”roiskeläpistäkin” oikein valmistettuna ja lisukkein kohtuu kelvollista syötävääkin saa, ainakin vatsan täytettä, eli nälän torjuntaa.

  5. Söin juuri tonnikalapakastepizzan. Annoin olla uunissa 225 asteessa 15 minuttia ja pohjasta ja pizzan reunuksista tuli rapeita. En tuunannut muuten kuin pizzasiivujen päälle laitoin valkosipuli-chilikastiketta. Hyvää oli.

  6. Tuolla toisessa avauksessa perusteltiin tätä einestuotteen käyttöä sillä, että pizzan valmistaminen alusta asti on työlästä. On kait ellei osaa.
    Monena aamuna vuodesta vaimoni pyöräyttää tuommoiset parikymmentä einespizzan kokoista pikkupizzaa, siis menevät tilauksena asiakkaille.
    Pizzapohja tehdään etukäteen n 12 tuntia nousemaan. Loppu valmistaminen sujuu sitten joutuisasti.

  7. Silloin kun haluan nauttia Pizzasta teen sen taikinasta asti itse en ala monerisoimaan saarioisten pizzaa
    Ja mulla ei pizzaan kuulu kilikankorne elikkä chili mutta oregano kyllä ja sillä se hyvä tuoksu tulee kun paistat pizzan
    Eikä se taikinan teko ole vaikeaa se vaan pitää osata monimutkaista se ei kuitenkaan ole terv tepivaari

  8. Kyllähän tuo pizzan oleellinen osa on sen pohja. Teollinen = halpa ja huono pizzapohja; sitä ei mitenkään ”tuunailemalla” kompensoida. Kyllä hyvän pizzan tekeminen lähtee siitä oikein tehdystä pohjasta. Esim.
    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mainos/k-ruoka/näin-teet-aidon-italialaisen-pizzapohjan-1.204695?gclid=Cj0KCQjwl8XtBRDAARIsAKfwtxDiWvwBdduAr4b637pkdRXqf6QkFrJVEA3Yo0VvvDnzzH53aOBPCOgaAufeEALw_wcB
    Yllä perusperiaate, miten pizzapohja tehdään. Jos joku kuvittelee, että teollisuudessa alle 1€:n pizzan pohja tehtäisiin edes lähellekkään näin???
    Kun pizzapohja on tehty edes lähellekkään oikeaoppisesti; ei, ei sitä tehdä noin, ei pysty tekemään.
    Meillä tehdään pizzapohja suurin piirtein linkin mukaisesti mutta veden asemasta meillä käytetään hiilihapotettua kivennäisvettä ja maukasta on aina tullut

  9. Pizza on mielenkiintoinen ruoka ja päätin jo olla ottamatta kantaa asiaan sen enempää, mutta otan kuitenkin syystä, että olen osin eri mieltä tähän astisista kommenteista.

    Oman vähäisen ymmärrykseni mukaan ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa tapaa valmistaa pizzaa tai pizzapohjaa vaan pikimminkin kyse on hieman samasta asiasta kuin pyttipannu, mutta eri muodossa.

    Alunperin pizza kait tarkoitti uunissa paistettua litteää leipää, jonka päälle laitettiin milloin mitäkin, tomaattti ja juusto toki merkittävinä osina.

    Alkuperäisiä ja ”oikeita”pizzareseptejä niitäkin löytyy pilvin pimein, joten kuka ihan aidosti tietää mikä niistä on se alkuperäinen ja oikea?

    Jauhojen laatu, taikinan levähdysaika, lämpötila jne,jne, ehdottoman oikeita vaihtoehtoja on paljon ja hyvä niin, koska uskon, että alunperinkin ymmärrettiin ettei yhtä totuutta ole olemassa.

  10. Oikeastaan ei, kuen Mika sanoikin, yhtä ainutta oikeata reseptiä ole, on vain tietynlaisia lainalaisuuksia. Jauhot oo karkeutta, eli hienointa, kuivahiiva heti jauhojen sekaan, hyvänlaatuinen öljy ja vaivaaminen käsin ja nostatus n 12 tuntia. Siinä se.
    Kun mennään paistoon ja pizzatäytteisiin, tapaa on yhtä monta kuin tekijääkin. Minä olen suosinut pyreen levitystä raaàlle pohjalle, esipaistamista ja sitten täytteet päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *