Jopo-3; runko poikki.

https://yle.fi/uutiset/3-10752811

Eilen illalla uutisoitiin Helkama Veloxin Jopo-3:n rungon särkymisestä 13-vuotiaan pikkupojan alla.

Tapahtumasarja herätti paljonkin kysymyksiä kauko-idästä tuotavien alumiinirunkojen laadusta. Kyllä alumiinirunko kestää, se on osoitettu mutta se kestävä myöskin maksaa. Valitettavasti iso osa alumiinirungoista tehdään mahdollisimman halvalla.

70-luvulla kun puolustus voimat korvasi kotimaiset teräsrakenteiset, muhvirunkoiset sotilasmallit halpatuotteisilla yksinkertaisesti hitsatuilla joskin teräsrungoilla; alkoipa runkoja raskaasti lastatuista pyöristä katkeilemaan.

Uutisoitu tapahtuma pistää kysymään; kotimaistako?

https://erkkiaimistelee.wordpress.com/2016/04/20/kotimaisena-pidetyt-polkypyoramerkit-valmistetaan-paaosin-ulkomailla-tyopaikkojen-sailyttaminen-ei-ole-kuitenkaan-itseisarvo/

Linkki ylläolevaan.

 

15 vastausta artikkeliin “Jopo-3; runko poikki.”

  1. Helkama veti onneksi tuotannon Suomeen kokonaan .
    Olen aika varma tuosta katkeamisesta ettei ollut Suomessa tehty jopo valittettava tapaturma pojan hamapaiden osalta terv tepivaari

  2. Jos pyörän kyljestä löytyy merkintä made in PRC eikä hajoa alta aikayksikön, niin merkintä on väärennetty. Pyörä on silloin tehty muualla kuin Kiinassa.

    Vihreistö on silkassa ymmärtämättömyydessään suosinut kiinalaista tuotantoa ja suosii vastakin, koska hidasjärkistä sakkia.

  3. Syy on siinä kun sen tuotteen saa halvalla sellasia me valtaosin olemme terv tepivaari

    1. Sy on siinä, että vihreistö halua tuhota maamme kilpailukyvyn pysyttäytymällä eurossa, tuhlaamalla valtakunnan rahat hörhöilyyn kuten tuuliväkkäröihin ja maahanmuuttoon, estämällä vesivoiman lisärakentamisen jne

  4. Niinhän se käy kohta Reino ja Aino tuotteille, aletaan valmistamaan juku juku maassa ja laatu huononee, mutta kate kasvaa. Suomessakin raha on jumala ja jumala on raha. Paskat kuluttajasta ja laadusta. Voitto ratkaisee yrityksen taseessa, eikä se normaalikaan voitto riitä kun pitää saada lisää. Yritän kiertää juuri tälläisiä firmoja.

    Yksi harmi on PV:n maastopuku 05′ jota tehdään ”kehitysmaa” (Viro on vielä monessa asiassa jäljessä) Virossa, laatu heittää hurjasti sekä kankaassa että vetoketjuissa. Kun maastopuku tehtiin Suomessa ei moisia vikoja ja laadullisia ongelmia ollut.

  5. No, ne maastopuvut; Finlayson kuihtui, VPu lopetettiin, aluasut, maastopuvut ovat jo vuosia tehty Suomen ulkopuolella, lähinnä Latviassa ja Eestissä, eräässä vaiheessa maastopukukankaatkin Taiwanissa.

    Vaikka en ”pilkkupukua” suostu päälleni pukemaan mutta noissa alusasuissa ei kyllä moitteen sijaa. Nytkin päälläni paita valmistusvuosi -90 ja näitä poistotuotteita olen käytellyt jo kolmattakymmentä vuotta. On muuten ilmava, vaikka pitkähihainen, t-paitaa kun en halua, liian tiivis pukine.
    ”Muotiliikkeeni” hyvä kauppiaskaverini maj evp Juhani Mustonen Orivedeltä minulle aina sopuhintaan myi. Latviassa näitä tehtiin Italian armeijalle, Ruotsin sekä Suomen puolustusvoimille; laadukkaita ovat.

    1. Itsellä paljon kokemusta 05′ asusta. Laadussa hirveitä eroja. Noh, se siitä, ei ole halpaa ja hyvää kuten tuo Jopo esimerkki kertoi.Helkama oli yrittänyt vaientaa Jopon ostajan 2000€ eurolla ettei mediaan vuoda asiaa. Hyvä ettei rahaa vastaanottanut vaan totuus tuli esille, kiitos siitä.

  6. Kyllä avain tekijä on isä joka katsoo poikansa fillarin kunnon se kun ei varmuudella kerro missä kunnossa se on milloinkin
    mm maalipinnan murtuma kertoo pitkälti sen että runkossa voi olla murtuma joka ei sitten kestä seuraavaa hyppyriä vaan katkee terv tepivaari

  7. Kyllähän se Tepi näin on. Mm Pashleyn muhvirunko on korvattu neliöprofiililla ja laadukkaalla hitsaussaumalla, kantavuuskin kertoo mitä se laatu on.

    Alumiinirungoissa (kiinalaisissa) piilee todellinen vaara.

  8. Joo enpä kannata sellsiin ostoihin menoa en ole ottanut kiinalaisia edes huoltoon silloin kun niitä vielä tein
    Teen vieläkin mutta vain ystävilleni terv tepivaari

  9. Onneksi oma polkupyörä on siltä ajalta kun Tunturia valmistettiin Suomessa. Säännöllinen hyvä huolto vaan, välillä rengasta vaihdettu, hyvänä pysyy. Se oli sentäs lahja, täytyy hyvänä pitää.

  10. Noinkin on asia mulla ei ole kotimaista ollut kun lapsena sitten on ollut pelkästään italiasta tulevia .
    No helkama toi tuotanonsa takaisin Suomeen ja ne tehdään nyt Suomessa runkoja myöden hyvä asia terv tepivaari

  11. Jutun opetus on myös se että halvalla tehtävien polkupyörien valmistajat paskat välittää tuotteen käyttäjästä, huonolla tuurilla olisi pojan henki mennyt tai tullu esim halvaantuminen, nyt meni hampaita ja elinikäinen arpi naamaan.

    Raha on jumala, jumala on raha, paskat muusta sanoo Helkaman johto. Osaapa kiertää tuotakin paska firmaa.

  12. Kyllä se vanha viisaus pitää edelleen halvalla ei saa kun paska laatua joka lapsien oalta menevänä on turhan kova hinta maksella niistä
    Asiaan voi tulla halvaantumista ja jopa kuolemia jos varsinkin poikien fillareissa laatuun ei panosteta terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *