Lumilinko ja märkä lumi.

Varsin usein kuulee, että kyllähän se linko kuivaa lunta heittelee mutta sitten kun lumi kastuu; loppuu meno?

Tänään se lumi sitten kastui jo yön aikana ja tämmöiseen ilmastoon piti sitten aamusella lähteä.

Lumi oli todella pinnaltaan märkää ja hetken ajelun jälkeen koetin kädellä tuota heittokourun sisäpintaa; märkä.

Olipa siinä suhteessa mielenkiintoinen kokemus kun kuiva lumi pöllysi kaikkialle, niin tämän saikin suunnattua (tuuli 4m/s SW), linkoustyö olikin helpompaa. Syöttöruuveihin ei ollut tarttunut lunta ollenkaan; tosin silikonia ruiskutin ruuvien ja heittokourun pintaan ennen työperiodia (vuosien kokemus pienkoneilla tehdyistä lumitöistä).

Hankinnastani kun kaverilleni kerroin, sanoi, kyllä olisin Fergullani ja perälevylläni samat hommat tehnyt( vanhan liiton  perälevymies). Minäpä sanoin; saat 250€/h jos kaikki nuo urat teet Fergullasi. Innostui ja sanoin; käy katsomassa (oltiin nimittäi n Forssassa.  Jonkin ajan kuluttua soitti ja sanoi; ei tuo sittenkään taida onnistua.

 

 

 

11 Replies to “Lumilinko ja märkä lumi.”

 1. Enpä ole lumilinkoa itse käyttänyt mutta kovasti on keskustelua siitä miten laadukkaan merkin vehje maksaa käytettynä tuplat sen mitä merkitön kiinalainen uutena.

  1. Noihinkin pätee se perussääntö: Hyvää ja halpaa jos haluaa, pitää ostaa ne molemmat erikseen.

  2. Olen kantapään kautta oppinut, että hyvää ja halpaa, kuten JuhaK sanoi; samasta hyllystä ei löydy.

   2000€ saa melko hyvän, jolla pärjää; huippuhyvät ammattikoneet alkavat sieltä 5000€ – ….

 2. Lumi onkin hiukan omituista tänään, märkää se kyllä on, yhtään ei käynyt mökijänkään levyyn kiinni. Monta kertaa olen minäkin tehnyt talven mittaan sillä töitä ja aina on levyssä kiinni.

  En viitsinyt traktoria ottaa, kun ajattelin lykkääväni liikunnan vuoksi kolalla, mutta siihen kyllä peltiseen kolaan tarttui vasta kamalasti.

  Anteeksi nyt vaan kirjoitan näköjään ihan mitä sattuu, ensimmäistä kertaa uudella kännykällä. Ei tunnu olevan mikään helppo juttu tämä Android.

 3. Kiva että Kalle taas kirjoittelee tänne.

  Lunta onpuoli metriä täällä, taisi mennä jo meillä reilusti yli, meillä on katto sen verran jyrkkä että tulee sitten kerralla, naapuri kolaili eilen omaa talon kattoaan ja manaili lumen määrää.

 4. Enhän minä kirjoittelemistani lopettanut ole; Putkisen väitteistä huolimatta; nyt vain tuo sää, lumisateet ja niiden tuomat haasteet loivat hyvää ajatuspohjaa.
  Niin ja ylläpitäjä kun korjasi kirjautumisongelmani.
  Näillä toistaisesti mennään.

  1. Juu, sää on talvinen. Onhan se kirjoittamisen vapaus meillä kaikilla oltava, kannattaa vaan pitää oma pää näissä.

 5. Jaa, koko päivän on satanut ja edelleen sataa – onneksi lunta eikä vettä.
  Eilen meni 2½ tuntia pihan ja teiden auraamiseen ja nyt se näyttää tarvitsevan tehdä uudestaan.
  Voihan pentele, kun se sade ei edes lakkaa.
  Kai se sitten huomenna jo vähenee ja viitsii mennä töihin…

 6. Kyllä se täällä meillä oli ihan suojaista ja vesi tippui ränneistä. Aste oli mittarin mukaan lämmintä, nyt on samanverran pakkasella. Puhdistuipa hiukan edes puut, kyllä niissä olikin painoa ihan kamalasti varsinkin havupuissa. Pihamännyistä tuli sellasia pläjäyksiä, että sai ympärilleen katsoa ettei jäänyt alle.

 7. Onpas mukava että Kalle pienen paussin jälkeen on linjoillla.

  Linkoja olen minäkin jo vähän netistä katsellut mutta pysyttäytynyt toistaiseksi lapiossa ja kolassa. Jos toiset hikoilevat sisätiloissa kuntosaleissa niin miksen minä raikkaassa ulkoilmassa ilmaiseksi lapion varresssa. No onhan takapihalla hätävarana ikivanha ruosteinen Massikka 168 takalanalla varustettuna mutta kuntoiluinnossani en ole siihn vielä turrvautunut.
  Niin turha se linko kohdallani olisi mutta kun tuollaiset tekniset vehkeet missä on moottori kiinostavat, senverran lapsenmieltä jäljellä.

 8. Kyllä se Matti kuntoiluvälineestäkin tuo runsaan satakiloinen linko käy, varsinkin kun pohjat eivät alunalkaen olleet lingottu. Tämä kun ei ole ohjaustehostinmalli; käännöksissä saa vääntää oikein kunnolla tuota runsaan satakiloista murikkaa.
  Ostin tämän ”karvalakkimallin” tieten ja siksi että kauppiaan karvainen käsi ei päässyt kouraisemaan lompakostani vielä syvempää.

  Hankintapäätöstä kun tein, perusluotettava länsimainen brändikone, kiinalaiset poissuljin.

  Toisaalta, kiinalaisetkin pystyvät tekemään laatua, jos siitä maksetaan. ”Kiinanpaskaa”, ei täysin kuvaa kiinalaista laatua, se on vain jonkin ihmisen henkilökohtainen käsitys ko laadusta.

Kommentoi