Olettekos valmistaneet?

Yksinkertainen, helppo kastike (kylmä), sopii vähän kaikenlaisen ruuan kanssa; nimittäin kermaviilikastike.

Tarvitaan:

Kermaviiliä, kuppi nurin sopivaan kannelliseen astiaan.

Sitten;

tillisilppua n 1 rkl

Maillen sinappia 1 rkl

sitruunamehua 1 rkl

Kikkoman soijakastiketta 1 rkl

sokeria 1 tl

raastettua inkivääriä 1 tl

Kaikki nämä sekoitetaan ja laitetaan kannelliseen astiaan vuorokaudeksi.

Sanoisin, että kelpaa kastikkeeksi varsin moneen ruokalajiin; eritoten kalaan.

5 Replies to “Olettekos valmistaneet?”

  1. On tullut monia versioita kermaviilikastikkeita tehtyä samalla periaatteella. Vuorokausi aikaa ”kypsyä” ja tosiaankin kalan kaverina erinomaisia kuin myös joidenkin grilliherkkujen.

    Reseptiisi voisin lisätä itselleni vielä hillitysti ruohosipulia, mutta ei niin, että tillin maku katoaisi.

  2. Sen tuon kermaviilikastikkeen monipuolisuus lienee siinä, että esim sinappia vaihtamalla, inkivääriä lisäämällä, mustapippurilla (ei maustepippuria, aivan eri mauste), lisäämällä ja monella muulla tapaa muuntelemalla, itse kastike olemukseltaan ei niinkään muutu vaan painotukset.

  3. Kyllä Markku Savikivi nuo erilaiset kastikkeet; mm kermaviilikastike, BBQ-kastike, ruskea kastikekkin kaikki itse tehtynä ja innovatiivisesti tehtynä; saavat potkua tavanomaiseen ruokaan.

Kommentoi