Pääsiäispyhät.

Pääsiäinen ja lampaanviulu; lienee kestosuosikki.

Kuvan mukaista lampaanviulua savustin kuusitoista tuntia, lämpötilassa alle 85 astetta. Tänään sitten ”raati maisteli”, tyttären tytär, juuri Perhosta valmistunut kokki, kuin tytärkin; lopputulokseksi lausuivat, erinomaista. Pakkohan minun tyytyväinen piti olla.

Monesti olen maininnut; savustaminen ei hätäisen miehen hommaa ole.

Pöydässä; kuinkas muuten, tietenkin kylmäsavukalaa, savustusaika n 12h. Sitäkin kehuivat.

Kyllä se vaan niin on, että omavalmisteet vs teolliset, onnistuessaan vievät voiton 6 – 0.

4 vastausta artikkeliin “Pääsiäispyhät.”

  1. Onnekasta on jälkikasvusi kun tuollaisia herkkuja saavat maistella. Hyvää Pääsiästä toivottelen Kallelle ja Saaralle.

  2. Kiitos samoin Teillekkin sinne Raippaluotoon.

    Niin muuten Matti, tuo Passeli on nyt jo moneen kertaan testattu; nämä kauniin lämpimät kelit. Ainut huomioitava seikka sen kanssa jalankulkijoiden ja varsinkin kanssapyöräilijöiden suhteen on, ohittaessa tulee antaa kellolla kilaus kun tuo kulkine sen verran leveä on. Forssaan ja takaisin amppeerit riittävät ja vielä jääkin.

  3. Kyllä tuo savustettu liha ja kala ovat sitä ikivanhaa suomalaista ruokaperinnettä.
    Kuitenkin savustetut juustot, varsinkin kylmäsavustetut, vihannekset, hedelmät, juurekset; aivan mahtavia makuelämyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *