Puolustusvoimien rekrytoinnista.

60-luvun loppupuolella kadettikouluun haki Sirolaopiston käynyt nuorimies. Y Keinonen oli silloin Pv:n komentaja. Läheltä seurasin vuosikausia ko henkilön sotilasuraa.

Lopuksi ko upseeri eläköityi lippueamiraalin virasta. Oli mm RT:n  tornikanuunaprojektin vetäjä; sinänsä aika oli jo ohittanut ko projektin. Se nyt vaan oli sitä aikaa.

 

5 vastausta artikkeliin “Puolustusvoimien rekrytoinnista.”

  1. Aika pian tuli komentajaksi, kun minä pääsin varuspalvelusta siviiliin. Kuulin, että parhaat lystit kielsi heti simputuksistakin.

  2. Asiaa sivuten tai ainakin ihan siitä vierestä.

    Osui tässä jonain päivänä silmiin kun TV:ssä haastateltiin kenraali Esa Pulkkista ja tämä samainen Esa Pulkkinen oli ensimmäinen komppaniapäällikköni varusmiesaikana.

    Jo tuolloin herrasta isosta herrasta huomasi miten henkilö on kertakaikkiaan oikealla alalla ja tämän kyllä huomaa oli ala mikä tahansa tai kyseessä herra tahi rouva.

    Tuolloin hän oli kapteeni Pulkkinen, mutta ei tarvittu ruudinkeksijää huomamaan, että uraputki on edessä ja hyvinhän tuo on näköjään edennyt.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Esa_Pulkkinen

  3. Kyllä vaan; tuosta Häglundista, tunsin ja arvostan, mutta auttamattoman huono korttimies.
    Kesäleirille kun Lappiin lähdettiin, jo ennen Hyvinkäätä oli ”rumpali”; muuten hieno herrasmies ja arvostan edelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *