Eivät palele jalkani ensi talvena.

Kuvassa vaimon kutomia sukkapareja, käyttämättömiä, muutama pari.

Toukokuusta syyskuun loppuun minulla eivät sukat kulu. Kylmänä aikana sitten käytän pelkkää villasukkaa, tosin eri paksuisia ja kaikki on vaimoni kutonut.

Hänellä on tapana ostella villalankoja kirppareilta ja kutoa niistä sukkia.

En oikein jaksa muistaa, milloin olen ostosukkia jalkaani vetänyt. Vaimon kutomissa olen kulkenut.

Se on tuo villasukka hyvä, ei hikoa jalat.

9 vastausta artikkeliin “Eivät palele jalkani ensi talvena.”

  1. Minullakin on äitimuorin toitakymmentä vuotta takaperin kutomia sukkia. Ne ovat niitä ”pässinpökkimiä” ja niitä riittää vieläkin. Aikanaan omien lampaiden villoista kehrättyjä, meillä niitä oli viimeisenä karjana useampi kymmenen.

    Minä en saa pidettyä paljaassa jalassa villaa, kyllä ensin pitää laittaa ohut sukka alle.

  2. Niin se on varsin monellakin; minulla sitä ongelmaa ei ole, kuitenkin aito villa, se on oikea materiaali.
    Läpi talven kuljen norjalaisessa villapaidassa, se ei hiosta ja on lämmin. Kaiken maailman kalvopuvut ja goretexit saavat minun puolestani jäädä rauhaan.
    Rekikoiravuosillani jo tuohon norjalaiseen villapaitaan luotin. Yksi salaisuus siinä on se, että pesun jälkeen se tulee upottaa mäntysaippualiuokseen ja antaa valua kuivaksi. Hylkii jopa sadettakin; tosin tuoksuu hieman omanlaatuiselta, mitäpä minä siitä, pääasia, että toimii.

  3. Meilläkin emännällä oikein mania kutoa villasukkia ja norjalaistyylisiä tikkureita. Koko suku ja naapuritkin pysysvät lämpiminä.

    Kai laiskuuttani (hiki laiskan syödessäkin) jos satun ponnistelemaan hikoan kyllä paksun villapaidan alla. Emännän mieliksikin toki niitä kiireettömällä vapaa-ajalla käytän.

  4. Tuossa norjalaisessa on ihan omanlaatuisensa neulos; näin minulle on kerrottu ja tuntuu toimivan. Se on samalla kertaa ilmava ja lämmin.

  5. On varmaan lämpösiä sukkia
    Mutta asian sivusta kerroppa sen nimi missä teit hammasvälineita Tallinnassa olis hiukan tarvetta sellaseen terv tepivaari

  6. Tepi, se klinikka on Kliinik 32, os Tornimae 5, vastapäätä SEBB-pankkia ja Swissotellin sisäänkäynnin oikealta puolelta sisään ja 3.krs. Stockman sijaitsee sitten siinä Liivalaian puolella.
    Tee ajanvaraus nopeasti, nimittäin sinne on pitkät jonot.

    D-satamasta on yksinkertaisinta mennä taksilla (Kroone-takso p:no 1212, maksaa 6-7€).

  7. Kiitos Kalle tuolla menen käymään ja aika on jo tilattu terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *