Raha.

”Raha ei merkitse minulle mitään”, kuinka usein tuon kuulekaan.

Kaiken perusteena on; raha. Usein täälläkin toisteltu.

Asuntosijoittaminen; monellekko oikeastaan on siihen resursseja?

Rahalla saa ja … ! Retostelijan terminologiaa.

Rahaa toki arvostan mutta se ei ole elämän ehkä tärkein asia. Rahan kohtuullinen riittävyys lienee myöskin melko hyvä asia, ei sitä rahaa suurta ylijäämää tarvita.

Ken ei ole koskaan ollut nälässä, ei oikeastaan osaa ruokaa arvostaa.

Ken ei ole koskaan kamppaillut rahan riittävyyden kanssa; ei oikeasti osaa arvostaa sitäkään, jos raha riittää kohtuullisesti.

Rahasta oli tänään mielestäni kovin hyvä kolumni; https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Sekin asia minua kyllä häiritsee kun aina ja kaikkialla nähdään asiat epäkohtina; elämme ehkä Suomen itsenäisen valtion yltäkylläisintä aikaa. Kukaan ei kuole nälkään, ei terveydenhuollon puutteen vuoksi, toisin kuin esim maailman rikkaimmaksi mainitussa valtiossa. Siellä köyhä on aivan oikeasti köyhä, rahaton samoin, sosiaalihuolto ei oikein toimi.

Näin joulunaikaan kun pääosa suomalaisista ahtaa napaansa ylensyönnin partaalle kaikenlaisia herkkuja.

Totta toki on, että osa suomalaisista elää kyllä niukkuudessa mutta sentään yhteiskunta edes vähänkin huolehtii kaikkein huono-osaisimmista.

19 vastausta artikkeliin “Raha.”

  1. Terveystarkastus:
    Jos pieru on lämmin, on se hyvä merkki. Jos pieru kylmenee, on se huonompi komma.

  2. Hallitusvihree Pekka matkoilla joka toinen päivä? Ei taida vihree ajatella saasteita lentäessään eikä ajatella mistä matkat maksetaan?
    Jos olis järkee ajattelis ensin?

    1. Ministerit nyt lentelevät puolueista riippumatta, turha kuvitella, että yhdenkään puolueen ministeri pohtisi matkustelemisensa tarkoituksenmukaisuutta.

  3. Juuri tämäntyyppisiä kommentteja tarkoitin yhdessä osassa avaustani, koskien epäkohtien julistamista; nuo terveystarkastukset, eivät kaikki terveyskeskusten lääkärit ole valmiita lääkäreitä; osa on opintojensa mukaisessa työkokemuksen hankinnassa.
    Jos taas tarkoitat esim eläkkeelle siirtymisen terveystarkastuksia; sillä sektorilla näitä huijareita kyllä riittää (potilaina). Halu ennenaikaiselle eläkkeelle on ollut kova vuosikymmenien saatossa.
    Tämä oli kommentti; Terveystarkastus, … Mage.

  4. Tähän Kallekin viittasi, asiaan jota ihmettelen, että mitä paremmin on asiat maassamme sitä enemmän valitetaan, ollaan tyytymättömiä. Kyseessä lie olemisen sietämätön keveys. Mitä on tämän tien päässä?

  5. Tuo; mitä lienee tämän tien päässä?
    Tämä kaikkeen tyytymättömät, antavat oivallisen aseen poliitikoille; luodaan pian ehkä taas uusi puolue ja ajatussuuntaus. Olisikohan se tosiasiallinen yhteiskunnallinen etu?
    Meillä lienee tällä hetkellä aivan riittävästi puolueita itse kunkin makuun; kaikki eivät halua kantaa minkään puolueen lippua.
    Mielestäni ei kannata kaikkea kritisoida perusteettomasti, positiivisia asioita löytyy kosolti, kunhan ne haluaa nähdä realistisesti.

  6. Rahan arvon tietävät vain he, joilla tilipäivän, työttömyyskorvauksen tms. jälkeen lompakko on täysin tyhjä eikä sukanvarressa ole mitään ulosoton vietyä yrittäjältä sukatkin jalasta. Kaverilta tai sukulaiselta ei kehtaa kysyä mitään- se vasta viimeinen niitti olisi.

    … tai sitten he, jotka ulkomailla ovat tulleet tullut putsatuksi ihan kaikesta, kännykät, rahat, luottokortit passit jne.. Siinä ovat vitsit vähissä, jos vielä terveyttäkin on siinä samassa kolhittu.

    Sitten on heitä, joilla syystä tai toisesta sitä mammonaa on kerääntynyt niin paljon, että elämän todellista toista puolta ei näe mikroskoopillakaan. Ja pahinta, jos se on kerääntynyt itse tekemättä mitään.

    Minulla on ollut molempia hyvin lähellä, mutta kuitenkin ihan itse tehtyinä ja, joita valtio on avustanut laman jälkeen muka ”laillisesti” ryöstämään lähes kaiken.

    Nyt vain pitää pitää huolta, että hyvin pärjää ja muillekin riittää hiukan annettavaa.

  7. Minä nyt en mitenkään luokittelisi itseäni hyvin pärjääjäksi pärjääjäksi kylläkin. Elämän koulu kun on opettanut.
    Minulle riittää oikein hyvin, että voin maksaa elämäni kustannukset, kohtuullista ruokaa pöytään, ulkomaan matkoja en tarvitse, en autollani herätä ”naapurin” kateutta, ei ole kesämökkiä … pitäisiköhän jotain muutakin olla; en keksi.

  8. Itselle raha on lähinnä pelon lähde. Ehdinkö säästää tarpeeksi että saan eläkkeellä ruokaa? Eläkekassoissa ei ole muutaman vuosikymmenen päästä enää edes rottia pohjalla.

    Toisaalta, jos kävisi niin että säästäisin ”liikaa”, olisin heti taas tulilinjalla koska vain rikollisella voi olla rahaa säästössä.

    Köyhiä kohdellaan kaltoin, keskituloisia kohdellaan kaltoin – vain upporikkaat saavat vapaalipun. Sen kuulee tuoreimmistakin keskusteluista jossa vasemmistolaiset pohdiskelijat miettivät. Heillä on pikkuinen katkeruus upporikkaita kohtaan, mutta pyhä ja täydellinen viha keskituloista kohtaan.

    Loogistahan tuo: miksi hyökätä semmoista vihollista vastaan joka on kovin kaukana ja voi puolustautua, kun puolustuskyvytön löytyy läheltä?

    1. ….mutta pyhä ja täydellinen viha meitä muita kohtaan. Jokainen joka vähänkin ”kilpailee suosiossa” saa tuntea vasemmistolaisen vihan niskassaan.
      Ja se viha on tappavaa laatua.

  9. on sulla näkemyksiä mutta mistä kohtaa se tappavaa no kokoomus politiikka sitä kyllä on kansa kuolee nälkään
    Jos sitä tarkoitat niin aika oikeassa olet muuttei sitä tee vasemmisto vaan oikeiston toimiin se kuuluu
    Kun kaikki pitää saada halvalla tosin se johtaa tuotteiden laatuun terv tepivaari

  10. Tepi, en minä ole yllä kehunut kokoomuspolitiikkaa myöskään. Se on marginaalisesti vähemmän vihamielistä keskituloista kohtaan, mutta totta puhuen kaikki ryöstävät, kuka suoraan, kuka mutkan kautta.

    Tällä hetkellä on vasemmisto vallassa, ja tämän hetken hallitus rokottaa minua niin maan perkeleesti lisää. Siksi kritisoin heitä nyt.

  11. Kyuu minulta kommentti oli eräälle toiselle jonka kommenttia tuossa kerroin
    Ja olipa vallassa kuka hyvänsä aina ne rokottaa milloin ketäkin
    Milloin milläkin viimeksi YLE verolla joka nousi ja siitä saa osansa koko veronmaksaja osapuoli
    Eikä kokoomus puolueena ole pahin vainolainen kuka se on voi miettiä monia asioita terv tepivaari

  12. Puhutaan täällä lähinnä miten valtiovalta rokottaa, paljon ei nyt kiinnosta miksi rokotetaan mihin ne rahat menevät.

    Pahimmalta minustakin tuntuu keskiluokan, eli enemmistön rokottaminen. Ja näyttää nyt todella että vasemmisto on tässä todella pätevä.

    Työllisyydestä pitäisi puhua ja siihen kaikin keinoin puuttua eikä keskittyä rahan jakeluun. Jaettava raha tulee hyvästä työllisyydestä ja ulkomaankaupan imusta eikä kauniista puheista.

  13. Totta tuo mitä Matti haastelee. Ulkomaankaupan vienti on kyllä ylivoimaisen tärkeä. Suomen vaihtotase lienee tällä hetkellä lähellä 2009 tasoa, siis miinusmerkkinen.
    Suurta hallaa tekivät Suomelle nuo Venäjäpakotteet. Niillä tosin autettiin ainoastaan Venäjän omaa elintarviketuotantoa. Suomalainen maataloustuottaja kärsi kaikkein eniten.
    Suomen tärkeimmät vientimaat edelleenkin ovat Saksa, Ruotsi ja Venäjä.
    Se tuo keskiluokan ”kuppaaminen” on tavallaan ymmärrettävää; sitähän ovat kaikki hallitukset harrastaneet; suurin tuotto.
    Mutta taas takaisin siihen henkilökohtaiseen rahaan.
    Ihminen, joka hallitsee oman rahankäyttönsä, on ylivoimisesti merkittävin markkinatalouden säätelijä.
    Ostan mitä tarvitsen oikeasti; alennusmyyntien alennusprosentit ovat suurta huijausta; kertovat lähinnä suurista katteista.

  14. Olen ennenkin todennut, että tunnen niin köyhän miehen, ettei hänellä ole muuta kuin rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *