80 vuotta sitten Suomi taisteli yksin

Tästä ei ole pitkä aika kun idästä tultiin ja tultiin voimalla. Ilomarssi sen piti olla, ei ollut, tuli noutaja ja häväistys koko maailman silmissä Neuvostoliitolle.

Itse olen monasti miettinyt jotta jos nykymaailmassa tälläisiä munauksia suurvalta tekisi niin kuinka sosiaalinen media ja koko media yleensäkin käyttäytyisi tälläistä röyhkeyttä kohtaan.

Onhan nyt mm Ukrainan ns ” jäätynyt konflikti” menossa mutta se ei ole lähelläkään sitä invaasiota mitä ryssä teki Suomea kohtaan 1939 yrittäessään valloittaa koko maan ja ilmoittaa olevansa uusi herra hoodeilla pistäen paikallisen kansan junaan ja osoite kohti massatuhoa jonnekin Kiinan rajan suuntaan.

Olen eri keskustelupalstoilla asiasta puhunut ja totuus on että Suomi taisteli YKSIN Talvisodassa, vapaaehtoisapu ei ole valtion virallinen liittyminen puolustamaan maan puolesta, se on vain vapaaehtoisapua,,,

Kuvahaun tulos haulle suomi sodassa

7 vastausta artikkeliin “80 vuotta sitten Suomi taisteli yksin”

  1. Aika yksinhän siinä oltiin, juu. Tänä päivänä oltaisiin myös yksin. Eivät suurvallat halua tai viitsi kun kauppa kärsii. Pienemmät ei taas uskalla.

  2. Silloin kannatti taistella. Eikä se nytkään olisi ilomarssia. Helsinki voitaisi vallata laskuvarjojoukoilla ja tankeilla mutta kahakat ei suinkaan päättyisi siihen.

  3. Aika paha sanoa näin rajoilla idän ja lännen välissä, eli turha ennustella. Jos tänne joku joskus tulee, niin sillä ei ole mitään yhteistä käytyjen sotien kannssa.

  4. ” Sotahistorioitsija Pekka Visuri luennoi Suomen tiestä Talvisotaan
    monien julkaisemattomien dokumenttien pohjalta – kuuntele tuore radiointi!

    Luennon faktatausta perustuu Pekka Visurin ja Eino Murtorinteen juuri ilmestyneeseen teokseen, joka tuo esille uutta tietoa Suomen asemasta Saksan ja Neuvostoliiton välissä toisen maailmansodan alkuvaiheessa. Siinä julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi monia dokumentteja salaisista neuvotteluista ja sopimuksista. ”

    https://www.mixcloud.com/RadioRobinHood/sotahistorioitsija-pekka-visuri-luennoi-suomen-tiest%C3%A4-talvisotaan/

  5. Tuota noin Marko, ei Suomi ollut yksin.
    Suomi oli liittoutunut Hitlerin Saksan kanssa.
    Liki koko 1930 luvun Suomen suhteet Saksan kanssa vain tiivistyivät.
    Saksa tiesi mitä oli tekemässä.
    Saksa teki eri maiden kanssa erillissopimuksia. Sopimuksia joilla Saksa sitoi sopimusmaiden kädet.
    Suomi tiesi liittolaisena mitä Saksa oli tekemässä ja mitä suunnitteli.
    Sen tiesi kyllä Neuvostolittokin, omien tiedsutelijoidensa kautta.
    Suomi valmistautui Saksan kanssa sotaan Neuvostolittoa vastaan.
    Viimetöiksen kenraali Halder kävi heinäkuussa 1939, siis ennen talvisotaa tarkistamassa itärajan linnoitustyömaan sekä strategisesti tärkeän Rovaniemin valmistuvan lentokentän.
    Eikä Halderin vierailu Suomessa sotilastarkoituksissa todellakaan ollut ainoa.
    Marko on ystävällinen ja ottaa selvää, mitä ja miksi.
    Toisen maailman osdan perimmäinen tarkoitus oli tuhota Neuvostoliitto, jonka talous nousi kovaa vauhtia, ja kapitalismin uusi kriisi, kun edellisestä oli vasta selvitty, oli ovella 1937.
    Maailman työväki liikehti ja osoitti mieltään massoittain, ja osoitti mielenkiintoaan Neuvostomallia kohtaan, jonka talous vain nousi ja työttömyyttä ei ollut ollenkaan.
    Sosialismi, joka oli työväenvalta, oli Suomenkin porvristolle suuren raivon kohde, ollut aina siitä lähtien kun Venäjä siirtyi työväen valtaan 1917.
    Suomen porvariston käsittämätön raivo ja viha sosialismia kohtaan näkyi tuhansina sabotaaseina ja rajaloukkauksina 1917-1922 välillä erityisesti.
    Suomen porvaristo oli perustanut valtavan määrän keskitysleirejä Suomen työväenliikkeen henkilöille eri puolille Suomea 1917-1944.
    Tällä kovalla tappoja kuri vimmalla Suomen porvaristo pyrki saamaan Suomen väen yksimieliseksi sodalle Neuvostoliittoa vastaan.
    Suomen silloin ehkäpä suurin mielenosoitus Helsingissä ennen sotaa, noin 50 000 mielenosoittajaa suomen porvariston sotahankkeita vastaan, hajotettiin todella väkivaltaisesti.
    Marko, nämä on tiedossa, jonka Suomen porvaristo haluaa vaieta, löytyy ihan vaikka suomen kansallisarkistosta helsingissä.
    Ei suomi ole syytön sotaan neuvostoliiton kanssa.
    On syytä Marko muistaa mitä neuvotteluja käytiin Suomen ja Neuvostoliiton välillä, jotka suomen porvaristo lopetti. Mitä ja mistä neuvosteltiin ennen sotaa 1939?
    Mitä Suomi olisi saanut, josta Suomen porvaristo kieltäytyi? Suomen porvariston luja usko Saksan ylivertaisuuteen, jossa Suomi Saksan rinnalla oli valmis tuhoamaan maailman ensimmäisen työväenvallan.
    Se mitä Suomen sotilaat tekivät , oli urhoollista, mutta sotasyylliset tiesivät mitä tekivät, ja tapatti Suomen urhoollista työkansaa omien mieltymystensä mukaan.
    Älä Marko ala satuilemaan.
    Ukrainan vielä sekoitat satuiluun.
    Ukrainassa tapahtui törkeä vallankaappaus. Suomen ”vastuullinen tiedotusvälineistö” ei kerro sanallakaan mitä Ukrainassa tapahtui.
    Ei sitä mitä Maidanin aukiolla oikeasti tapahtui.
    Miksi Krimin kansa jo neljä kertaa aiemmin on yrittänyt irti Ukrainasta, mutta väkivalloin tukahdutettu ne.
    Nato oli jo rakentamassa komentokeskusta krimille 4 kerroksiseen entiseen kouluun, joka keskeytyi…
    Ukainan kansa vastusti EU:hun liittymistä ja silloinen peridentti kuunteli kansaa ja perui sopimukset.
    Siksi valta kaapattiin Ukrainassa, väkivalloin, ja esim. uuteen parlamenttiin ei päästetty ollenkaan tiettyjä puolueita.
    Itä Ukrainan Venäläisenemmistö halusi luoda oman alueen, johon Venäjä ei sekaantunut ollenkaan.
    Mutta yksittäiset Venäläiset tukivat kyllä.
    Marko, puppua ei kannata nyt syöttää yhtään enempää…

    1. ”Tuota noin Marko, ei Suomi ollut yksin.
      Suomi oli liittoutunut Hitlerin Saksan kanssa.”
      Puhdasta punapotaskaa Markku, mutta ei yllätä.
      Talvisodan alkaessa Saksa ja ryssä olivat kavereita ja jakaneet etupiirinsä – Suomen ryssälle.
      Ei siinä mitään Saksaa silloin ollut kaverina.
      Ryssä teki Mainilan huijauksensa ja sen perusteella vaati Suomelta kaikenlaista.
      Samoin ryssä vaati Baltian mailta kaikenlaista.
      Baltian maille suostuminen johti miehitykseen.
      Suomi ei suostunut törkeisiin vaatimuksiin, jolloin ryssä hyökkäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *