Ryobi-akkukäyttöinen 36v, ruohonleikkuri.

Tuo härpäke on ollut tosissaan hieno laite. Meillä kun ei asuta golfkentällä vaan tonttiamme risteilee n 2m leveitä käytäviä, järeämpää työkalua ei tarvita.

Tietenkin tämä perin suomalainen asetelma; minulla on suuremmat vehkeet kuin sinulla, koskee mm autoja, traktoreita, yms työkoneita ja laitteita.

Minun tarpeisiini tuo Ryobi on täysin riittävä; kaikki pihamme käytävät saan n kahdessa tunnissa ajeltua ja vielä lisäksi leikkuujätteen keräilijä mahdollistaa kateviljelmät.

Muuten siilit, lintujen poikaset, jne, tykkäävät näistä pihapusikoista.

Kuten sanoin; golfkentällä en halua asua.

11 vastausta artikkeliin “Ryobi-akkukäyttöinen 36v, ruohonleikkuri.”

  1. Niin pysyivät; nykyaikaan kun niitä käveljöitä ei tahdo löytyä. Kuitenkin tämä omantyylinen tapa pitää pihaa kunnossa; mielestäni paras mahdollinen. Palvelee moniakin pihapiirin eläimiä.

  2. Hienoa!

    Saako kysyä: Montako neliömetriä parissa tunnissa ehtii leikata?

  3. Minä laskettelen päältäajettavalla, muutaman tunnin kerrallaan. Ei ole meilläkään mikään tehty nurmikko vaan vanhan maalaistalon rikkaruohoista kasvatettu piha. Kyllä se sitten kestääkin ajella vaikka traktorilla, taikka millä vehkeellä tahansa.

  4. Sanoisin näin äkkipikaa, että neliöitä olisi n 1200 neliöitä, äkkinäinen päässälasku ilman erityisiä mittauksia.
    Tämä Albanukselle.

  5. Millä periaatteella se Ryobin hyttyskarkotin toimii. Väittävät saman akun sopivan siihenkin, se tietysti on ihan toinen asia.

  6. Se hyttyskarkotin toimii 18V akulla. Minulla olevat Ryobit ovat 36V laitteita, pl porakone 18V. Kuitenkaan se porakoneen akku ei liene yhteensopiva tuon hyttyskarkottimen kanssa. En ole kyllä koskaan tarvinnut enkä ostanut hyttyskarkotinta. Tarvitessa käytän itsetekemääni ”pikiöljyä”, se toimii myöskin deodoranttina.

    ———–

    Pitipä oikein tarkastella tuota hyttyskarkotin/akkusovellus; näyttäisi kuitenkin siltä, että tuo porakoneakkunikin sopisi tuohon hyttyskarkottimeen.

    Toisaalta kun menen sellaisiin paikkoihin, joissa hyttyset ehkä kiusana; luotan kylläkin tuohon omatekoiseen pikiöljyyni, se kun kulkee mukanani kaiken päivää.

  7. Tänään taas tuli tehtyä valmiiksi nuo pihabulevardimme. Sitten vain siistiminen seinän vieriltä tuolla saman valmistajan siimaleikkurilla. Ihan kohtuullista jälkeä tuli; mainittavaa tuon siimaleikkurin osalta; kokoonsa nähden hyvin tehokas, siiman kulutus huomattavasti Stihlin raivuria säästävämpi mutta sanottakoon; Stihlillä syntyy jälkeä vahvimmassakin ryteikössä.

    No, meillä vain ylläpidetään näitä pihapiirin bulevardeja, enempään ei ole tarvis; meidän pihasiilien mielestäkään.

  8. Minulla on myös Ryobi, akku- ja verkkokäyttöinen. Akku ei riitä kuin tiraukseen, mutta johdon päässä homma hoituu. Menin ostamaan laitteeseen Bauhausista uutta siimaa. Juuri kukaan sillä osastolla ei tiennyt, minkä vahvuista pitää valita. Lopulta yksi myyjä neljästä tiesi asiasta. Olisin ostanut paketin. jossa on siima valmiina kelattuna. Tämä myyjä kuitenkin sanoi, ettei ostamaani Ryobiin enää saa tarvikkeita. Ihmettelin, miten muutaman vuoden vanhaan laitteeseen ei enää niitä saa. Myyjä vain totesi:”Joka vuosi tulee uusia malleja”.Siinäpä vasta mainiota ”kestävää kehitystä”, osta uusi trimmeri muutaman vuoden välein. No, olen kyllä nähnyt muualla siimakeloja, jotka sopivat todennäköisesti tuohon malliin. Todennäköisesti tuo myyjä luuli väärin. Tiskin takaa kukaan kolmesta ei hievahtanut katsomaan hyllystä tai tietokoneelta mitään. No, ostinkin sitten irtosiimaa ja kelasin sen sille kelalle, tuli paljon halvemmaksi ja hyvin toimii.

  9. Pitääpä sitten vasiten nostaa vanhaa aihetta, Ryobi ruonleikkuri.
    Kesän tuolla olen ajellut: udkomattoman hyvä laite, tekee saman kuin polttomoottorikäyttöinen entinen laitteeni. Hiljainen, leikkuutulos vastaava, kuin aiemmalla polttomoottorikäytteisellä toisaalta, en tarvitse melusuojaimia, akku kestää pitkään.

    No, eihän sillä pääse kilpailuus; minulla on isommat vehkeet kuin sinulla.

    Kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen olen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *