Varavirtalähde, apukäynnistin.

Kuvassa näkyy, minkä kokoinen on nykyaikainen apukäynnistin, varavirtalähde, jolla voi ladata esim puhelimensa, läppärinsä yms.

Koko näkyy tuosta vieressäolevasta tulitikkulaatikosta, myöskin paksuus sama. (tuo vaalimainos tuli vahingossa kun otin ensimmäisen käsiin saamani tikkulaatikon. Ei ollut tarkoitus)

Tuli eilen kokeiltua naapurin autoon; hyvin pyörähti 1.9l diesel käyntiin.

Nykypäivän autoja kun ei oikeastaan saa apukaapeleilla edes käynnistää.

12 Replies to “Varavirtalähde, apukäynnistin.”

 1. Vastaavanlainen ollut minulla jo vuosia. Ei juuri minkäänkokoinen laite mutta tehoja on kuin pienessä kylässä. Eikä nämä maksa juuri paljoakaan.

 2. Onhan tuo minullakin jo ollut melko pitkään. Kännykän latailuun sitä lähinnä käytin silloin kun vielä markkinoita kiertelin, ei tarvinnut kuljetella erinäisiä, erilaisia piuhoja, adapterisetti riitti, kun laite latautuu USB:n kautta autolla ajeltaessa. Kerran muistaakseni aiemmin sillä auton olen käynnistänyt.
  . Eilinen vaan toi minulle ihan ihmeteltäväksi tuon pienen laitteen tehon. Niin ja kalliitahan nuo eivät ole 100 – 200€ tuo ulosmyyntihinta.

 3. Ihan käteviä ovat. Ei ole omasta takaa mutta työkaverilla on pahan päivän varalle.

  Vaan sähköautoa näillä ei startatakaan. Nyt kun sähköaudot muodissa ovat.

 4. Ovatkohan ne oikeastaan muodissa? Sähköauto jos ei starttaakkaan, sehän on silloin virtalähteessä kiinni.
  Kaasu/bensiiniautolle tuo härpäke on korvaamaton.
  En edelleenkään usko sähköautoon haja-asutusalueilla.

  1. Sähköauto on vain varakkaille city ihmisille suunnattu yleellisyys. Ei koske meitä tavallisia pulliaisia. Annan rauhassa näiden ostaa noita kermakuorinta hintaisia ajoneuvoja. Polttomoottorilla menen itse hamaan tappiin..

 5. ”Annan rauhassa näiden ostaa noita kermakuorinta hintaisia ajoneuvoja.”

  Minulla kärsii mielenrauha, koska pelkään, että hihhulit eduskunnassa antavat valtion tukea moiseen. Onhan se kiva tapa tuhota kansantalous, ei siinä mitään. Mutta kun aivoni eivät suostu ymmärtämään, miksi kansantalous pitäisi tuhota. Ehkä joku illu osaisi selittää?

 6. Asiasta kukkaruukkuun…

  Uudet ajokiellot läpi Hollannissa: Ensin lähtevät yli 15-vuotiaat dieselit kehätieltä, sitten ennusteissa kukoistaa käytettyjen täyssähköjen kauppa https://www.is.fi/autot/art-2000006095219.html

  Semmottii… ”ja katso, on tuleva sama vielä Suomeenkin ja maailma pelastuu”… Ja kun porukoilla ei ole varaa moisiin ylellisyystuotteisiin niin… ”ja katso, sitten käveltiin..” 🤣

 7. Karseita velkoja kansalle tiedossa, niin valtiolle kuin yksityisillekin. Pikavippejä vaan kaikille!!

  Siis ei mitään järkeä, ellei itsemurhat ole perimmäisenä tavoitteena.

  1. Juu, on veikattu että mm Amsterdamissa ei ole kohta keskustssa kuin erittäin varakkaita ihmisiä sähköautoineen…. Sama kahtiajkautuminen tulee Suomeenkin… tulevaisuudessa köyhän erottaa kun se ajaa bensa tai dieselautolla syrjäteillä, keskustat kaupungeissa on varattu sen aikauden ”Tesloille…”

   1. Kivat kirj virheet… Padillä 🤣🤣🤣.. kirjoitettu. Mutta varmaan selvän saitte juonesta.

Kommentoi