Ilmastoähkyä

Nuoriso on peloiteltu ilmastokauhulla, jäätiköt sulaa, lämpenee, me kuollaan kaikki.

Todellisuus on se että tämän peloittelun ympärillä pyörii tällä hetkellä kannattava bisnes ja meidän ”sivistyneempien” länsimaiden pitäisi tämä hulluus maksaa.

Suurempi ongelma on se että ihmisiä on liikaa. Mutta sehän on vain sivuseikka josta ei juuri keskustella.

 

YK-raportti: Viisi viime vuotta maailman mittaushistorian lämpimin jakso https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006247638.html

10 vastausta artikkeliin “Ilmastoähkyä”

    1. Voimme lopettaa rahan syytämisen maihin, missä lisääntyminen on holtitonta.
      Samoin voimme pistää näiden maiden kansalaisille maahantulokiellon.
      Luonto hoitaa loput.

      1. Muuallakin voitaisiin jättää kärsivät ihmiset hoitamatta. Lopetetaan sairaalat ja sosiaaliturva Suomestakin, luonto hoitaa loput.

  1. Nuoriso on aina ollut hunningolla ja toiminut aikuisten mielestä väärin, mitäpä uutta siinä.

    Huoleen on syytä, mutta panikointiin ei. Huoli pitää nähdä haasteena ja haasteeseen pitää vastata järjellä. Tänä viikonloppuna ”Moniääninen Eurooppa” radiosarjassa kehuttiin miten Sveitsissä on lähdetty toimiin ilmastonmuutosta vastaan sulkemalla ydinvoimalat. Siinäpä esimerkki panikoinnin tekemästä ratkaisusta.

    Suomi voi tehdä enemmän, en yhtään osta tätä persujen linjaa siltä osin, en halua katsoa taaksepäin vaan eteen. Mutta Suomi ei voi yksin tehdä kaikkea, eikä pidä. Jos me teemme, meidän pitää myös vaatia muilta. Rinne voisi ottaa pään pois pensaasta ja esittää edes hetken vastuullista puheenjohtajaa.

  2. Mun mielestä ”ihmisiä on liikaa” on yhtä suuri huijaus kuin tämä ilmastonmuutos. Ihmisiä on toki liikaa kaupungeissa.

    1. Lähestymme 10 miljardin ihmisen rajaa, luonnovarojen kulutus kasvaa, jätteet kasvaa, maa-alueiden tehokäyttö… yms.. Se on tuho.

  3. Tätä voi toki teorisoida ja miksipä ei. Jos söisimme paljon vähemmän lihaa emmekä ylläpitäisi sotateollisuutta, varmaan tuplatakin voisi väkimäärän planeetalla.

    Ei se ihmismäärä, vaan ihmisen kuluttamien resurssien määrä. Valitettavasti Afrikassakin on tapahtumassa kovaa elintason nousua, ja se lisää resurssien tuhlausta.

  4. Minä taas kerran olen sitä mieltä, että nimenomaan kehittymättömien maiden koulutukseen pitää panostaa. Rahan kantaminen niihin on väärää politiikkaa.

    Suomi on hyvä esimerkki, meillä on korkeasti koulutettu kansa ja syntyvyys on melkein olematonta.

  5. Ahdisti taas aamulla kun oli kuuraa ruohikon päällä…. missä kaktukset ja aavikoiden pölypallot… 🤣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *