Ylläpidon tiedote: aktiivisia toimia tehdään

Olen toivonut, että pelkillä varoituksilla ja toiveilla keskustelun tervehdytyksestä päästäisiin eteenpäin, mutta valitettavasti siltä ei näytä. Katkeruutta on kovin paljon, vähemmälläkin tämä maa ja tämä blogi pyörisi.

Mikäli havaitaan jonkun kirjoittajan harjoittavan henkilöön käyvää kritiikkiä toisesta blogaajasta – oli se sitten riidan aloittaja tai siihen vastaaja – aletaan jäähyaitiota käyttämään myös, eli väliaikaisia kirjoituskieltoja.

Asia saadaan hyvin helposti muotoiltua näin. Tämä on mielestäni helppo muistaa ja muuta ei tarvitse muistaa:
Älä kirjoita toisesta blogaajasta ala-arvoista, valheellista tai yksityiselämään menevää tekstiä, blogiin tai kommenttiin, ei vaikka hän olisi ensin kirjoittanut semmoista sinusta.

Tarjoan esimerkkejä:
– OK: ”Antti Anonyymi, väitteesi Viron perunoiden tärkkelyspitoisuudesta on täysin tuulesta temmattu.”
– EI OK: ”Nelli Nimetön, vain idiootti voi väittää moista Viron perunoiden tärkkelyspitoisuudesta.”

Tarkennettakoon myös: Valheellinen teksti on esimerkiksi väite, jossa väitetään tietyn nimimerkin takana olevan tietyn henkilön. Yksityiselämään menevää se on siinä kohtaa jos paljastaa henkilön oikean nimen, tapauksessa jossa henkilö ei tätä halua itse paljastaa.

Myrkytämme omaa kaivoamme tässä ja sitä ei sovi katsoa. Ja ei, sillä ei edelleenkään ole väliä kuka riidan aloitti ja kuka sanoi mitä ensin.

Jaa käyttäen:


15 Replies to “Ylläpidon tiedote: aktiivisia toimia tehdään”

 1. Juuri näin, eikä näiden sääntöjen noudattaminen pitäisi olla mikään ongelma.

 2. Toivotaan että viimeinkin menisi perille näinkin yksinkertainen asia. Siitä olisi sekin hyöty, että moni keskusteluketju lyhenisi huomattavasti, kun keskinäinen nokittelu ja nimittely jäisi pois.

 3. Hyvin ja varsin perusteltu sanoma Juha U. Miksi emme voisi keskustella, olla eri mieltä; menemättä henkilökohtaisuuksiin, minulle sopisi. Toisaalta, jo jonkin aikaa keskusteluja seurattuani, jossain vaiheessa alkoi kypsyä ajatus siirtyä kirjoittelemaan ”jonnekkin muualle”.

  Tämä kategorinen deletointi näillä sivustoilla on minua selkeästi häirinnyt.

  Miksi ei sallittaisi kenen hyvänsä osallistua keskusteluun.

  ’Selityksenä en kyllä näe sitä lähtökohtaa, että jokainen on bloginsa herra.

  US-blogeilla (sama pohja), on että deletointi siirtyy ylläpidon ratkaistavaksi. Toki lisää työtä mutta selkeyttää aika paljon asiointia.

 4. Kalle, US-blogeilla on muutamalta osin eri lähtökohta.
  – Heille asiattomat kommentit haittaavat suoraan mainosmyyntiä.
  – Heillä on liikeyritys vastuullisena ja siten vastuun suuruus eri luokkaa.
  – Heillä on laaja käyttöoikeus blogien sisältöön (=blogaajan juttua saa käyttää muissa konsernin medioissa), täällä oikeus on vain kirjoittajalla

  En sinänsä sano etteikö voisi toimia täällä malli että moderaattori vastaisi näistä, mutta se vaatisi ilsää käsiä.

 5. Toisaalta, arvon ylläpito; puoluekantasi kun julkisesti olet ilmoittanut ja kun saman puolueen varsin kärjekäs blogisti, edustaa samaa puoluekantaa. Tulee vääjäämättä yhteys tämän henkilön harrastamaan nimittelyyn ja sen ”hyväksyntään”. En ole ainut näillä sivustoilla, joka omaa samat mielipiteet. Lojaliteetti ei ehkä ole kaikkein helpoin ajatuskuvioiden laji.
  Minulle on yhdentekevää, kirjoittelenko täällä vaiko jossain muualla, kunhan kirjoittelen. Näillä sivustoilla minut pitää oikeastaan hyvät tutut kommentoivat, ei tosin mikään muu.

 6. Kalle, olen puolustanut vuosien varrella kommunisteja, piraatteja, sosiaalidemokraatteja, vasemmistolaisia, persuja, kokkareita, seksuaalivähemmistöjä ja seksuaalienemmistöjä. Olen puolustanut kovaan ääneen erästä henkilöä, jotta hän voisi jatkaa kampanjaansa jossa hän herjasi minua. Jos en tähän päivään mennessä ole osoittanut miten suhtaudun sananvapauteen, sitten minun pitää yrittää kovemmin.

  Mutta siirränpä arjen toimintatapoihin. Tämä on vähän sama kun mistä taloyhtiöiden hallituksissa murehditaan. Asukas tuon tuosta nykäiseen hihasta kysyen ”miksette tee sille metelöivälle tyypille asunnossa 42 mitään?” – ja vastaus on, koska kukaan ei ole tehnyt siitä kirjallista valitusta.

  Jos minulle sanotaan ”tuo tuolla blogissa kirjoitti asiattomia, poistin kommentit” niin minulla ei ole kättä pidempää. Toisin sanoen, sähköpostittakaa ruutukaappaukset minulle tai Pentille (tai jos ette luota minuun, yhdistyksen hallituksen muille jäsenille), jotta on mustaa valkoisella siitä mitä on tapahtunut.

 7. Kyuu – hyvä linja,sillä sellaista jatkuvaa helan heittoja tarkoituksenmukaisesti ärsytettynä,ei palvele ketään_ Vaan seura tekee kaltaisekseen !

  Eri mieltä saa olla että pitääkin mutta sillä tavoin korrektisti ettei mene sinne eräseen paikkaan.

  1. Jostain syystä olen tullut sellaiseen käsitykseen, että joku tulkitsee jotkut aiheet käsitellystä asiasta riippumatta puoluepoliittiseksi, vaikka avauksessa käsiteltäisiin todellista aiheeseen liittyvää asiaa.
   Se, joka näin tekee, voi kurkkia peiliin ja miettiä, miksi oma reagointi on sellaista.

 8. Juhani, antaa ihmisten olla puoluepoliittisia, sehän on vain hyvä että politiikka kiinnostaa. Puolue ei ole tunteva eläin, niitä saa haukkua niin paljon kun sielu sietää – jos se hyvältä tuntuu.

  Mutta ihmiset jätettäköön rankoista haukuista pois.

 9. Kyuun linjaus on hyvä kuin sen verran henk.koht.itse en täällä avauksia tee.
  Tarkoituksella !

  Olkoot sitten puolue kohtaisia tai ei kuin avaukset sitten mitä tahansa – laidasta laitaan.

Kommentoi