Mikä maa.. (päivitetty)

Vinkit ovat näissä kuvissa…

Minä, olohuoneen sotahistorioitsija kävin pitämässä juuri tälle maalle sotaharjoitukset, he kun välttämättä minut sinne halusivat… olenhan melkein kenraali 🙂 (tämä on ironiaa…) Mutta kutsun tähän maahan sain ja näin kyllä sotahistoriaakin…

Eli mikä maa ja kaupunki kyseessä. Ensimmäiseksi oikein arvannut saa kultaa ja klooriaa… henkisesti 🙂

 

26 vastausta artikkeliin “Mikä maa.. (päivitetty)”

    1. Ei, mutta kiitos arvauksesta… Vinkki, maa ollut monen suurvallan taistelutantereena monesti… johtuen sijainnista

  1. Vinkki, maan jääkiekkojoukkueen valmentaja eräissä MM-kisoissa oli aito intiaani… vähän erilainen vinkki.

  2. Siinä alkuperäisessä avauskuvassa ne olutkärryt ja tynnyrit; kuvattu vaiko kopioitu? Esiintyy kuitenkin Tallinnan Vanhan kaupungin kuvissa. Voi olla Latviastakin, johon viitattiin tämän intiaanivalmentajan (?) kohdalla.

    1. Latvia oikein.. vinkki… korkealta otettu kuva on Stalinin ajan (rakentaminen aloitettu 1951) pilvenpiirtäjästä…. eli paikkakunta enää hakusessa kuten Mikalla..Ja olutkärrit kuvattu kaupungin kapeimmalta kadulta Latviassa.

    1. Latvia… Oikein… Paikkakunta ei, mutta nyt vain paikkakunta maaliin…

      1. Riika on oikein.

        Kuvaarvoitusten kuvat, Riikan jokiristeilyltä kuva, meni myös Väinöjoen kautta sekä vanhan kaupungin joen kierros kokonaan. Kesto n 1 tunti risteilyllä.

        Pulveritornista Riikan sotamuseosta kuva saksalaisasuun pukeutuneesta latvialaisesta taistelijasta museon sisällä toisesta maailmansodasta.

        Kuva Stalinin aikana 1951 aloitettu rakentaminen sen ajan pilvenpiirtäjästä, valmistui lopulta 1963, toimii näköalatornina nykyään turisteille. Kolkko hieno kommunismiajan ”taidonnäyte”, tosi massiivinen rakennus.

        Riian vanhankaupungin kapein katu, tämän kadun varrella oli keskiaikainen ravintola maan alla kiveenlouhittu ja valaistus oli vain kynttilänvalossa, hieno paikka oli.

        Latvialaiset oli erittäin ystävällisiä, mukava maa.

        1. Annoin hämätä itseäni ensin sen tarkemmin katsomatta kun ajattelin, että olet lähtenyt rajakaupunkiin hakemaan alkomahoolituotteita, mutta jokikuva ja erityisesti Panorama Riga paljasti paikan, ”sotilaskuva” sen sijaan hämäsi ihan huolella.

          1. Sotamuseo oli ilmainen ja yllättävän hyvä, alkaen jo muinaisista taisteluista ja joukoista sekä kalustosta aina tähän päivään.

  3. Venäjää olisin veikannut, kun näkyi Pietarin kanavat. Ja Marko siellä opettamassa, että Kalashnikovia kuuluu pitää piippu itseen päin, jotta osuu tarkimmin.

    1. Venäjälle ei hinkua 🤣. Sinäänsä sielläkin voisi olla mukavaa nähtävää… ilman venäläisiä 🙂

  4. Olen päinvastaista mieltä. Ongelma eivät ole venäläiset, vaan Venäjän valtio 😀

  5. Riikassa ei paikallisia juuri humalassa nähnyt, sitävastoin venäläisiä sikaniskoja oli kännissä vähän liikaakin, tiedättehän että maassa venäjänkieli oli pakollinen kouluissa Neuvostoliiton aikaan ja sen taitajia löytyy koko kansasta, silti nuorempi sukupolvi joiden kanssa olin reissulla paljon tekemisissä taitaa erinomaisesti englannin kielen, toisin kuin Virossa.

    Hotelli oli ihan keskustassa ja kuin uusi sisältä, vasta 2016 täysin remontoitu. Suosittelen hotelli Ibis.

  6. Minkäs hintaine tuo hotelli on ? Ooon nimittäin menossa kohteeseen myöhemmin.

    1. Ikaalisen matkatoimiston kautta koko reissu jossa mennään laivalla yli ja on hytti ja yö laivalla ja sitten Tallinnaan, siitä kuljetus Tallinna – Riika ja siellä 3 yötä hotellissa ja paluu taas hotellin edestä Tallinnaan ja sieltä yli samanpäivän aikana Suomeen. ( 1 yö laivalla, 3 yötä hotellissa kuljetuksineen 191€/ henkilö). Kun maksoin tämän vielä S-Bonuksista oli matka ns ”ilmainen”.

      Ikaalisten matkatoimistoa aiemmin myös käyttänyt. Huippu palvelu, kaikki toimii.

      1. Vaikka lukee ettei bussi pääse aina hotellin eteen kun on keskustassa niin kyllä pääsi. Siitä on Jurmalaankin vain 1,85€ matka junalla/ suunta kun asema on ihan vieressä jos kiinnostaa hiekkarannat merellä.

        Tästä lähin itse en juuri Viron matkoja harrasta, Latvia voitti 10-0 palvelussa, hintatasossa ja siisteydessä. Sekä paljon enemmän nähtävää. Itse olin kutsuttuna paikalla eräässä armeijan tilaisuudessa jossa tutustuin paikallisiin joukkoihin, mutta se siitä. Matkan maksoin itse koska halusin ottaa myös vaimon mukaan.

        1. En ole koskaan rinnastellut Eestiä, en Latviaakaan; molemmat tuttuja, molemmissa runsaasti positiivisia puolia jos kielteisiäkin. Liettua taas ei ole minulle tuttu, tuskin tuleekaan. Jos pelkkää halpuutta hakee; kannattaa sitten jatkaa matkaa Puolaan, se tietenkin edellyttää, että olet omalla autolla liikkeellä.

          Old Rigan kalatehtaat; sinne olen reissannut muutamia kertoja, sekä Riian valtavalle torialueelle, niin torille kuin markkinoillekkin. Sanotaan, että mitä ihminen tarvitseekaan, se löytyy Riian torilta.

          Toisaalta, Peipsijärven kalasatamatapahtumat, kala- ja ruokatapahtumat on moneen kertaan käyty. Uskomattoman hienoja kansantapahtumia. Peipsijärveltä olen aina tuonut valkosipulia, hunajaa, aitoa venäläistä suolakurkkua ja karjalaisittain kitsukalaa, eli voblaa.

          Oikeastaan koko 175 km pitkä Peipsin rantatie on kuin kesäinen yhtenäinen ”noutopöytä”. Tartun eteläpuolella taas joka elokuu järjestettävät valkosipulimarkkinat ovat mahtava elämys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *