Nyt tulee jo Venäjä haaskalle Syyriaan

Kuten jo aiemmin olen kritisoinut Trumpin tapaa tehdä myönnytyksiä kaverinsa toveri Putinin armeijoille niin tässä käy niinkuin arvasin. Turkki, Iran ja Venäjä saa mellastaa Syyriassa heikon Yhdysvallan perääntyessä. Kuvottavaa.

Venäläisjoukot partioivat jo Pohjois-Syyriassa – lähettiläs: Turkin operaatio ”mahdoton hyväksyä” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006274037.html

14 Replies to “Nyt tulee jo Venäjä haaskalle Syyriaan”

  1. En juuri luota nykyisen presidentin (Yhdysvallat) toimiin, se ei ole patriootti, se on ahne yrittäjä, petaa itselleen vielä hotellin Moskovan keskustaan kaverinsa Putinin naapuriin.

 1. Venäjä voi voittaa tästä niin monella tavalla että huh.

  1. Se voi myydä yhä enemmän aseita Turkille
  2. Se voi tehdä ihan mitä haluaa Syyriassa
  3. Se voi rakentaa rauhan ja näyttäytyä sankarina

  USA:n paniikinomainen toiminta ei ole tuonut iloa – ensin ammutaan terroristeja, sitten aseistetaan niitä, sitten tullaan niiden ampumaksi, sitten taas toisinpäin… puolustetaan, tuetaan, hylätään, ihmetellään. Venäjä on pitänyt oman kylmän linjansa ja sotinut pitkää sotaa, vieläpä melko edullisesti. Se voi tuoda etuja.

  Se on sääli.

  1. Näin on. Ehkä olisi twitter presidentin ollut fiksumpaa antaa kenraaleiden keskittyä työhönsä eikä erottaa heitä tehtävistään, nyt showta johtaa siihen kykenemätön kansan johtaja ja Putin esikuntineen saa poimia maa-alueita hallintaansa ilmaiseksi.

 2. Hyvä ylipäällikkö on parempi kuin kymmenen kenraalia. Mutta hänen pitää sitten olla hyvä. Onko sellaisia olemassa? Ehkä Kutusov kun Napoleon tunkeutui venäjälle. Oliko George Bush Junior hyvä ylipäällikkö?

  1. Tämä Trump on möhlinyt jo nyt niin paljon että vuosikymmenien etu jenkeiltä noilla alueilla on viety lopullisesti,,,todellinen händikäppi

 3. Kurdien kannalta olisi taktisesti viisainta olla lyömättä päätä seinään Turkin vahvam armeijan kanssa, vetäytyä suosiolla jos tilanne näyttää toivottomalta ja säilyttää omien joukkojen iskukyky. Niin kurdeilla säilyisi parempi neuvotteluasema Assadin ja Venäjän kanssa. Hajalle lyöty kurdiarmeija antaisi kaikki kortit Assadille. Tosin kurdeilla voi olla mahdollisuuksiakin, sillä Turkki käyttää maajoukkoina Syyrian islamisteja, rosvoja joille sotimista tärkeämpää on ryöstely ja tappaminen. Kurdien sotajoukot ovat siis laadukkaampia, mutta Turkin ilma- ja raskaiden aseiden tuki muuttaa voimasuhteita. USA:n vaatimuksesta kurdit myös ehtivät tuhota puolustuslinnoituksiaan Turkin mieliksi.

  1. Kyllähän se Syyriallakin alkaa hermo mennä kun turkkilaiset (ottomaanit) valtailee heidän alueitaan joissa on kurdeja, toivon että turkkilaiset ottaisi kunnolla turpaan.

 4. Tässä pitää huomioida että Venäjä on mobilisoinut jo aika päiviä sitten joukkonsa valmiiksi tätä turneeta varten,,,sattumaa, minä en usko sattumiin,,,

 5. Trumpin pitää kampanjoida ensi vuoden vaaleja varten ja siihen ei sotiminen ulkomailla käy.

  1. Juu, eikä kannata jenkkien takaisin lähi-itään mennä enää, sen alueen hallinnasta päättää kohta Venäjä ja luultavasti Kiina tulee perästä osingoille.

Kommentoi