Uusi Puolustusvoimien komentaja vähentää rahoitusta kansainvälisiin tehtäviin. Hyvä.

Suomella on uusi PV:n komentaja. Hänen johdollaan saamme paremman maan. Tähän henkilöön ei tunnu vaikuttavan oikeiston tai vasemmiston propaganda. Hyvä niin. Koska kyseessä on ammattisotilas, ei mikään kotitekoinen ”sotahistorioitsija” joka ajaa toisen maan, ei omien asiaa.

”– On tärkeää, että Suomella on jatkossakin vahva puolustuskyky ja ymmärrys sotilasteknologisesta kehityksestä, Kivinen sanoo.

Kivisen mukaan Puolustusvoimien on oltava valmis torjumaan erilaisia hybridiuhkia, jotka voivat kohdistua myös ei-sotilaalliseen toimintaan, kuten julkiseen hallintoon.

– Tekoälyn käyttö, automatisointi ja sensoritekniikan kehittyminen kiihdyttävät sotilaallisten operaatioiden tempoa. Siinä kehityksessä Suomen pitää pysyä mukana, Kivinen sanoo.”

https://yle.fi/uutiset/3-10901841

”Uusi komentaja arvioi, että Suomi vähentää kansainvälisten sotaharjoitusten määrää”

 

6 vastausta artikkeliin “Uusi Puolustusvoimien komentaja vähentää rahoitusta kansainvälisiin tehtäviin. Hyvä.”

  1. Puolustusvoimien budjetista iso osa valuu ulkomaantehtäviin tällä hetkellä, mutta onneksi on tulossa muutos.

    Uusi komentaja ohjaa rahaa ja voimavaroja Maavoimiin joista hän itse tulee ja joissa minäkin olen, hyvä, koska tiedän mistä puhun, toisin kuin eri maata edustavat tahot näilläkin sivuilla… lukekaapa itse.

  2. Puolustusvoimien komentaja ei kyllä taida päättää kansainväliseen toimintaan osallisumisesta. Se on ulkopoliittisen johdon tehtävä. Kansainväliset sotaharjoitukset ovat myös lujittaneet Suomen puolustusvalmiutta. Niissä valmistaudutaan myös siihen että voisimme saada apua vaikka emme Natossa olekaan.

  3. Suomi tarvitsee juuri tälläisen komentajan. He jotka haukkuu Suomen Puolustusvoimia voi muuttaa siihen maahan missä on hyvä olla, nämä on luopioita ja isänmaan pettureita.

  4. Maavoimat on Suomessa se nyrkki mikä hoitaa tehtävänsä loppuun asti, näin on ollut aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *