Suomella on nyt uusi Puolustusvoimain komentaja

Kenraali Timo Kivinen on nyt ihan vihreä, eli alokas, uudessa korkeassa virassaan.

Vaikuttaa siltä, että kenraali Kivinen ei ole vielä ennättänyt tehdä juuri mitään virassaan, paitsi antaa haastatteluja eri medioille.

Haastattelujen ja ”CVn” perusteella Kivinen on hyvä mies Puolustusvoimain komentajaksi. Aika kuitenkin vasta näyttää mikä hän on miehiään.

Ainakaan hänellä ei ole opintoja, eikä palvelusta, ryssälässä – se on jo plussaa sotilaalle. Sekään ei ole miinusta, että hän on palvellut Suomen erikoisjoukoissa ja USAn maahanlaskujoukoissakin.

Äkkiä voisi luulla, että hän löytää helposti yhteisen sävelen Viron uuden Suojeluskuntain komentajan Riho Ühtegin kanssa. Se olisi hyvä asia.

Toivottavasti kenraali Kivisellä on sosiaalisia taitoja taivutella Suomen poliittista johtoa nostamaan Suomen puolustusmäärärahat pysyvästi vähintään tasolle 2% BKTstä. Puolustustahto on toki äärimmäisen tärkeä asia, mutta tarvitaan myös rahaa, että maanpuolustus olisi aikuisten oikeasti kunnossa – eikä pelkästään juhlapuheissa.

5 vastausta artikkeliin “Suomella on nyt uusi Puolustusvoimain komentaja”

  1. Sekin on hyvä asia, että kenraali Kivinen on Maavoimista. Maavoimat on ehdottomasti tärkein puolustushaara edelleen. Vain Maavoimilla voidaan ottaa joku alue haltuun ja pitää se alue hallussa.

    Toki tarvitaan erittäin hyvää yhteistyötä sekä eri puolustushaarojen, että aselajien kesken.

  2. Kun ostettiin vielä aseita Neuvostoliitosta niin pitihän niihin koulutuskin saada. Se oli välttämättömyys. Mutta se sukupolvi alkanee jo olla eläkkeellä joka vielä siellä kävi.

    1. Oli poliittinen päätös ostaa asejärjestelmiä Venäjältä. Kun oli kerran päätetty, niin toki asejärjestelmäkoulutusta piti saada.

      Oli kuitenkin korkeammille upseereille muutakin koulutusta ja siinä ohessa kommunistisen ideologian tuputusta. Sellaista ei minun mielestäni olisi saanut olla.

  3. Maanpuolustustahdon kohottaminen ja kaikille puolustuskoulutus myös naisille. Pieni maa tarvitsee jokaisen. Puolustuskoulutus ei pidä olla simputusta vaan asiaa nykyajan puolustamisesta. Armeijan pitää kouluttaa lapsemme sillä osa vanhemmista laiminlyö omien lapsiensa kasvattamisen.

    1. Niilolta ihan hyvä kommentti yleensäkin, mutta ajattelemisen aihetta antava osuus koskee sitä, että armeijan pitää kouluttaa lapsemme.

      Ehkäpä tosiaankin osa opetusministeriön ja sosiaali-ja terveysministeriön määrärahoista pitäisi siirtää puolustusministeriölle ja pistää ”lapset” kuriin ja herran nuhteeseen Intissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *