Venäläiset identiteettivarkaat asialla ja länsimaissa annettu lupa viedä omat tiedot…

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti

Ihmiset antavat liian helposti ns hyväksyntää eri sovelluksille mm somessa ja muilla keskustelualustoilla, on kaikenlaisia hauskoja ohjelmia mitä on kiva plärätä, tässä tapauksessa venäläisten ohjelma on urkkinut ja saanut käyttöönsä laillisesti käyttäjien tiedot ikuisesti (lukee sopimuksessa jonka ovat varmasti lukematta hyvin hyväksyneet).

FaceApp palvelee Venäjän tarkoitusperiä, tarkkaan ei tiedetä miten, mutta näin on… muutama tuttu on mennyt tuohon miinaan ja siellä on kavereita joiden tiedoista  ryssä on varmasti hyvillään….en kerro siitä sen enempää..mutta tälläistä.

”Some on nyt täynnä kuvia vanhuksista, kiitos suositun puhelinsovelluksen – venäläisen FaceAppin tiedonkeruu aiheutti kohun

Kun teet mobiilisovelluksella itsestäsi ikäihmisen, annat perustajayhtiölle luvan käyttää kasvojasi täysin vapaasti. Mutta mihin kuvat menevät?”

https://yle.fi/uutiset/3-10883279

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Venäläiset identiteettivarkaat asialla ja länsimaissa annettu lupa viedä omat tiedot…”

  1. Täytyy sanoa että nyt otetaan kyllä pohjanoteerausten alin pohjanoteerausten pohja.

    FaceAppin keräämä tietomäärä on aika lailla keskitasoa jenkkisovellusten kanssa. Ja kun se tieto ei edes mene Venäjälle fyysisesti niin tässä ollaan nyt taas peruspaniikin äärellä.

    Jos et halua että sinusta kerätään tietoja pahaan tarkoitukseen, älä käytä Amazonia tai sen kumppaneita (esim. Samsung) ja Facebookia tai sen sovelluksia (insta, whatsapp, yms). Hieman vähemmän pahoja ovat sitten Google ja Apple, mutta niillekin tieto maittaa.

    Mikään ei ole ilmaista. Ei edes ilmainen sovellus. Sen hinta on tietojen myynti markkinointikäyttöön. Kukaan ei väitä muuta.

    1. Juu, tiedän. Siksi keskustelun aloitin erittäin raflaavasti. Ongelma on itseasiassa vanha, liian helposti annamme tietomme muiden käsiteltäväksi moneen paikkaan sähköisesti.

      Nyt nousi kohu koska kyseessä on venäläisten porukat taustalla, samaa tekee Kiina, Yhdysvallat ja jopa Suomi.

      Keskustelu on hyvä käydä nyt, koska ollaan jo ojassa, nyt pitää miettiä kuinka sieltä päästään pois. Itse pidän internet maailmasta, tietotekniikasta ja sen tuomista helppouksista kuluttajalle ja elämään mutta silloin tällöin ”downshiftaus” voi olla paikallaan….monen asian kanssa.

      Totuus on että meidän kaikkien profiilit yms on jo kenenkä tahansa valtion, tahon tai yrityksen käytössä.

  2. En itse käytä ko. sovellusta koska somehömpötystä en paljoa harrasta.

    Jos käyttäisin, antaisin naamatauluni heidän käyttöön.

    Se olisi turhaa, sillä minusta on julkaistu jo vapaassa netissä niin paljon kuvia, mukaanlukien humalapäissä saunaillassa ilman asianmukaista vaatetusta.

    Toisin sanoen, minun ei tarvitse pyytää venäläisiä häpäisemään itseäni, olen sen tehnyt jo itse. Koska olen ahkera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *