Yhdysvalloissa listitään ihmisiä ampumalla joka päivä (päivitetty)

Onko syyllinen ase vai sormi liipasimella, kas kun pekkkä ase ei tee mitään…

Kuvassa henkilö odottaa sitä milloin nämä aseet hyökkää…

Trump sai oman terroristisodan omista kansalaisistaan Yhdysvaltoihin. Vihollinen ei olekaan rajojen ulkopuolella Meksikon rajan takana vaan vihollinen on valkoinen ylivalta omassa maassa. Trump on jo myöntänyt terrorismin ja valkoisen ylivallan otteen omassa maassaan.

24 vastausta artikkeliin “Yhdysvalloissa listitään ihmisiä ampumalla joka päivä (päivitetty)”

  1. Toisaalta kun paikallisesta ”siwasta” lähes jokainen saa hommattua torrakon, niin siinä alkaa todennäköisyydet kasvaa, että sinne liipasimien taakse alkaa kerääntyä sormia, jotka ovat kiinni kaikenmoisissa oman siviilielämänsä sotasankareissa ym. ”oikeudenjakajissa”. Mutta pitäähän sitä nyt jokaisella ase olla jos vaikka inkkarit hyökkää.

    1. Juu, kommareita ja apasseja vaanii joka nurkalla. Todellisuus on se että ase ei tapa yksin ketään, vaan sen käyttäjä. Saahan ihmisiä listittyä vaikka henkilöautoilla joka päivä…

    1. Juu, money talks bullshit walks. Maa jossa on aseita ihan sikana on ongelma, varsinkin kun porukka tuolla ei ole siitä fiksuimmasta päästä.

      Toisaalta edelleen aseet ei ole se suurin ongelma vaan se että moni luulee elävänsä jossain villissä lännessä tai sotivat omaa sotaa kaikkia vastaan niin ideologisesti kuin asenteiden takia… myös huumeet ja muut ongelmat kytkeytyy juuri aseiden helppoon saatavuuteen.

      Lainataan Mykkänen (KOK) hoitamaan uusi aselaki Jenkkilään ja ongelma on ratkaistu 🤣🤣🤣

  2. Uusi Suomi=”Amerikassa on kuitenkin tehty kiistaton ennätys väkivallassa, joka on seurausta amerikkalaisten vastuuttomasta asenteesta massakuolemia aiheuttaviin aseisiin. Enemmän aseita – enemmän tappamista. Vähemmän aseita, vähemmän tappamista. Kaikki muut tuntuvat ymmärtävän tämän. Amerikkalaiset, ja vain amerikkalaiset, kieltäytyvät ymmärtämästä”, hän kommentoi.

    Frum nostaa Euroopasta esimerkiksi Italian, jossa erityisesti sisäministeri Matteo Salvini on tunnettu kovista asenteistaan. Salvini aiheutti viikonloppuna kohun tviittaamalla romaneista rasistisesti. Ero Yhdysvaltoihin on Frumin mukaan silti selvä, vaikka Salvini ajaa aselakien vapauttamista myös Italiassa.

    ”Kyseessä ei ollut ensimmäinen rasistinen loukkaus Donald Trumpin ihailijana tunnetulta Salvinilta. Italiassa on erittäin vahva äärioikeistolainen poliittinen liike, joka muun muassa kunnioittaa Benito Mussolinia julkisilla mielenosoituksilla. Mutta tiedättekö, mitä Italiassa ei ole? Joukkoammuskeluja.”

  3. Trump sai TERRORISTI sodan omaan maahan, omista kansalaisista. Vihollinen ei olekaan rajojen ulkopuolella vaan omat kansalaiset on terroristeja, valkoisia terroristeja…. erikoinen ongelma.

    Trump kutsui Yhdysvaltojen vihan vuoro­kautta terrorismiksi: amerikkalaisten täytyy ”tuomita valkoinen ylivalta” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006195593.html

  4. Kuvittele, että naapurissaisi asuisi joku sekopää. Olisitko enemmän huolissasi, jos näkisit hänellä aseen? Vai ihan sama, koska ”aseet eivät tapa”? Onko ihan sama, onko kenen tahansa mahdollista hankkia ase helposti?

    Ase hankitaan usein myös turvaksi. Mutta entä sitten, kun mieli järkkyy, tulee perhekriisi tai perheen kapinoiva teini saa aseen käsiinsä? Eräs koulusurma tehtiin opettajan aseella, poika oli sen ottanut käyttöönsä. Tilaisuus tekee varkaan, ase tekee ampujan.

    1. Tälläkin kylällä on tarpeeksi hulluja…

      Edelleen ase ei tapa yksin. Se on väline, aseeksi käy vaikka lyijykynä…

    2. Itse omistan kymmenkunta asetta. Yhtäkään en ole hankkinut ns. turvaksi. Kyllä ne on vuosikymmenten aikana hankittu ihan harrastuksia varten. Mitä tulee noihin USA:n ampumistapauksiin niin ehkä siellä kannattaisi harkita automaattiaseille joitain rajoituksia. Ja nykyisen presidentin puheisiin hieman järkeä..No ehkä Siperia opettaa liinatukkaa…

  5. Villi Länsi oli ja meni, maailma muuttuu ja ihmisten pitää muuttua mukana.

  6. Jostain kuitenkin kertoo se, kun liikennevaloissa työnnetään pistooli ikkunasta sisään ja ammutaan kuljettaja. Eiköhän siinä ole kyse liian helposti käsille saatavasta aseesta ja järkkyneestä mielestä.

    1. Yhtä hyvin tämä ”järkyttynyt mieli” oisi voinut ajaa sillä autolla ihmisten yli… aina näissä tarinoissa oletetaan että väline pakotti tekemään..tai olisi voinut pysäyttää auton ja mätkiä toinen hengiltä vaikka maastalöydetyllä kivellä…

  7. Ampumatapauksia Yhdysvalloissa tänä vuonna n 34 000 ja kuolleita n 9000. Olisiko kyse muusta kuin aseista… Tähän kun yhdistetään muut tappamiset niin kyllähän tässä on kyseessä aikas vajaälyinen kansakunta, jos ryssät on hulluja niin ei nämä ilman mitalisijoja jää.

    Joukkoampuminen joka päivä – synkät faktat vihan vuorokauden taustalla https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006195801.html

  8. Edelleen, jos naaåpurissasi asuisi sekopää, niin olisitko huolissasi jos näkisit hänellä lyijykynän tai auton? Entä jos näkisit hänellä aseen, olisitko yhtä huolissasi kuin nähtyäsi auton ja lyijykynän? ”Apua, tuolla miehellä on lyijykynä!” On ihan potaskaa puhua, etteivät aseet tapa. Kyllä tappaminen huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa, kun on ase. Jos ei ole, niin hankitaan Suomen armeijallekin sitten lyijykynät rynkkyjen sijaan, tulee paljon halvemmaksi.

      1. Koska lyijykynät ovat tositilanteessa aseiden veroisia ja paljon halvempia niin varmaan käytössä ovat lyijykynäsimulaattorit.

    1. Jos naapurissani asustaisi sekopää, olisin huolissani, vaikkei tällä näkyisi kädessä mitään.
      Erityisen huolissani olisin, jos tätä ei näkyisi missään.

      1. Se on pahinta hulluissa ja kumipäissä jos emme tiedä edes missä nämä on…

      2. Mutta et yhtään enempää huolissasi jos näkisit hänellä aseen? On siis ihan sama myydäänkö sekopäille aseita?

        1. Kumipäät tappaa vaikka sormellaan. Tämä ”kielletään kaikki” kun jotain sattuu ei vaan toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *