Epäisänmaalliset perussuomalaiset

Perussuomalaisista on näköjään tullut maanpuolustusvastainen, epäisänmaallinen puolue. Ollaan valmiita leikkaamaan hävittäjähankinnoista, kun ”profeetta” niin sanoo. Puolustetaan äärivasemmistoon kuulunutta professoria joka twiiteillään hidastaa Puolustiusvoimille tärkeiden tiedustelulakien uusimista . Mutta niinhän se on USA:ssakin. Tärkeintä on saada muuri Meksikon rajalle, muut asiat ovat sivuseikkoja.  Ehkä perussuomalaiset haluaisivat käyttää armeijalle varatut rahat muuriin Ruotsin rajalle.

27 vastausta artikkeliin “Epäisänmaalliset perussuomalaiset”

  1. ”Perussuomalaisten aateperusta
    ISÄNMAA JA OIKEUDENMUKAINEN YHTEISKUNTA VAATIVAT PUOLUSTAJAN
    Perussuomalaiset on isänmaallinen ja kristillissosiaalinen puolue, joka edistää kansallista etua. Me arvostamme ja haluamme korostaa tavallisten ihmisten ääntä ja roolia politiikassa, kulttuurissa ja historiassa.

    Perussuomalaisten huomion keskiössä ei ole yksittäinen ammattikunta tai muu suppea eturyhmä vaan suomalaiset kokonaisuudessaan. Olemme vanhanaikaisen ja epäoikeudenmukaisen eturyhmäpolitiikan yläpuolella.”

    https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/arvomaailmamme/

    Siinä arvomaailma, sekä se että Halla-Aho kumppaneineen haluaa Suomelle sen määrän hävittäjiä kuin mahdollista eli sen määrän millä pärjätään, nyt se laskettu määrä on 64.

    Kuka haluaa muuria tai aitaa Ruotsin rajalle, perussuomalaiset haluaa kaikki rajat kiinni haittamaahanmuuttajille.

  2. Norppa : ”Mutta niinhän se on USA:ssakin. Tärkeintä on saada muuri Meksikon rajalle, muut asiat ovat sivuseikkoja.”
    *
    Jos ’muut asiat’ tarkoittaa (m.m) puolustusbudjettia, min kommentti yllä on varsin kummallinen.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201808032201113772
    03.08.2018

    USA:n valtava 716 miljardin dollarin puolustusbudjetti heittämällä läpi senaatissa – siirtyy seuraavaksi Trumpin allekirjoitettavaksi.

    Yhdysvaltain puolustusbudjetti on maailman ylivoimaisesti suurin ja suurempi kuin seuraavien 10, eniten puolustukseen rahaa käyttävien maiden budjetit yhteensä.
    ****
    Yhden vuoden USA:n 716 miljardin dollarin puolustusbudjetin hinnalla rakennettaisiin satakertaa Meksikon rajalta puutuvat 2000 km raja-aitaa.

    ******
    Kun taas muuri ..

    Meksikon ja USA:n rajalla on jo 1000 km rakennettua aitaa – hinta parisen miljardia dollari. Aita on syntynyt ilman kenenkään metelöintiä. Parituhatta kilometriä puuttuu vielä. Laajennuksen muutama miljardi dollaria.
    ******

    https://www.aamulehti.fi/maailma/yhdysvallat-on-aidannut-meksikon-rajaansa-jo-1000-kilometria-seurasimme-muuria-merelta-eramaahan-24255346

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Meksikon_ja_Yhdysvaltain_raja

    ”Meksikon ja Yhdysvaltain raja on valtionraja, joka erottaa Yhdysvallat ja Meksikon. Raja kulkee noin 3 145 kilometrin matkan länsi–itä-suuntaisesti Tyynenmeren rannikolta Meksikonlahteen. Sen lisäksi rajaan kuuluu merta 27 kilometriä Tyynellämerellä ja 19 kilometriä Meksikonlahdella”

    ”Rajalla on nykyisin noin 1000 kilometrin pituudelta turva-aitaa, eli noin kolmasosan koko rajan pituudesta. Aitaa on rakennettu 1990-luvulta alkaen, ja sitä laajennettiin etenkin George W. Bushin presidenttikaudella mutta myös Barack Obaman kaudella.[5] Aidan rakentaminen on maksanut yli kaksi miljardia dollaria.”

  3. *
    Norppa :” Ollaan valmiita leikkaamaan hävittäjähankinnoista, kun ”profeetta” [ tarkoitetaanko Halla-ahoa ? ] niin sanoo. Puolustetaan äärivasemmistoon kuulunutta professoria joka twiiteillään hidastaa Puolustiusvoimille tärkeiden tiedustelulakien uusimista .”
    *
    Blokkaaja Norppa voisi pistää vaikka yhden lähteen esille kirjoituksensa tueksi.

    1. Halla-aho hävittäjähankinnoista: ”Me emme ole esittäneet, että uusia hävittäjiä hankittaisiin vähemmän kuin 64”

      Lähde: https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-havittajahankinnoista-esittaneet-etta-uusia-havittajia-hankittaisiin-vahemman-64/

      Meikä valveilla kun käytin kaveria kylillä, tuli Afrikasta YK komennukselta, olihan se kuskina kiva olla ja kuunnella juttuja sieltä, nyt ei sitten nukuta…

      Todellakin nyt norppa menee metsään noiden juttujen kanssa….

  4. https://riippumatonmedia.com/2016/02/22/norjan-paaministeri-lataa-%c2%a8jos-ruotsi-romahtaa-suljemme-rajat-voimakeinoin-%c2%a8/

    ”Norja on valmis sivuuttamaan kansainvälisen lain jos Ruotsi romahtaa. Raja suljetaan voimakeinoin ja ruotsalaiset pakolaiset hylätään ilman mahdollisuutta hakea turvapaikkaa Norjasta.

    ¨Me olemme varautuneet pahimpaan.¨ Sanoo Norjan pääministeri Erna Solberg.

    On ilmeinen vaara että Schengensopimus ja pakolaisjärjestelmä Ruotsissa kaatuvat. Sen vuoksi Norjalla pitää olla tarvittava lainsäädäntö valmiina. Tämän johdosta päämisteri Solberg on laatinut lain, joka mahdollistaa Norjan viranomaisille mahdollisuuden torjua kaikki konfliktialueiden ulkopuolelta tulevat pakolaiset. Tämä tarkoittaa, että pakolaisilta jotka tulevat Venäjältä tai muista Pohjoismaista, kielletään mahdollisuus anoa turvapaikkaa Norjasta.”

    —————————————————

    Tarvittaessa Suomessa olevista maahanmuuttajista voidaan värvätä konekiväämiehistöä Tornionjoen rannalle estämään laittomat rajanylitykset.

    Semmoista on maailman meno. Syntymähitaitten mielikuvitus ei riitä.

  5. Jos rahat menee hävittäjien ostoon ja kansa kuolee nälkään.
    Mihin niitä hävittäjiä tarvitaan ?

    1. Tokihan Hullu-jussi provosoi mutta piruuttani vastaan hänelle kumminkin kun noin takkuisesti kyselee.
      Ensin rauhoittelen, pelkosi että kansa nälkään kuolisi vaikka hävittäjiä ostetaan ei ole todennäköistä.
      Ja että mihin niitä tarvitaan, miksi ostetaan. Ei suinkaan sotimiseen vaan päinvastoin ennaltaehkäisemään sodan syttymistä.

  6. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan raportti vuodelta 2018 on karua luettavaa:

    ”Alle 25-vuotiaistakin kolme neljästä osallistuisi maanpuolustukseen nurisematta. Puolueista eniten kieltäytyjiä löytyy perussuomalaisten (14%), sosiaalidemokraattien (13%) ja vasemmistoliiton (13%) riveistä.”

    Lähde viimeisin Suomen Sotilas-lehti. (1/2019 sivu 25)

      1. Googlaa. Tein suoran lainauksen paperilehdestä.

        Lehtitiedon mukaan alle 25 vuotiaista persuista 14% kieltäytyy puolustamasta Suomea. Demareista ja vassareista 13% kieltäytyy puolustamasta Suomea. Muissa puolueissa kieltäytyjien osuus on pienempi.

        Tulkinnat saa tehdä jokainen ihan itse. Kyseistä MTS:n tutkimusta on tehty käytännössä samalla lailla kymmeniä vuosia.

        1. https://www.suomensotilas.fi/maanpuolustustahdon-lasku-saattaa-olla-tilastopoikkeama/

          ”Eri puolueiden kannattajista kaikissa tilanteissa puolustautumista vastustavat selkeimmin vihreät (49%) ja vasemmistoliittolaiset (30%). Asuinpaikan, koulutuksen ja tulojen vaikutus ei ole läheskään yhtä suuri.

          Taloustutkimuksen Tuomo Turja toppuutteli tiedotustilaisuudessa yleisöä tekemästä liian nopeita johtopäätöksiä ja piti tilastopoikkeamaa mahdollisena selityksenä poikkeuksellisen alhaiselle luvulle. Hänen mukaansa vielä ensi vuoden luvut olisi syytä katsoa rauhassa läpi.

          Lisäksi kysyttiin henkilökohtaisesta maanpuolustustahdosta eli siitä, olisiko itse valmis hyökkäyksen sattuessa osallistumaan maanpuolustuksen tehtäviin omien kykyjen ja taitojen mukaan. Koko väestöstä 84 prosenttia olisi ja vain kymmenen prosenttia vastustaa ajatusta selvästi.

          Alle 25-vuotiaistakin kolme neljästä osallistuisi maanpuolustukseen nurisematta. Puolueista eniten kieltäytyjiä löytyy perussuomalaisten (14%), sosialidemokraattien (13%) ja vasemmistoliiton (13%) riveistä. Alueelliset erot eivät ole suuria, mutta yli 35 000 euroa vuodessa tienaavien henkilökohtainen maanpuolustustahto on lähes kaksikymmentä prosenttiyksikköä alempia tuloluokkia korkeampi (92%)”.

          —————————–

          Alle 25-vuotiaistakin kolme neljästä osallistuisi maanpuolustukseen nurisematta. Puolueista eniten kieltäytyjiä löytyy perussuomalaisten (14%), sosialidemokraattien (13%) ja vasemmistoliiton (13%) riveistä.

          Luulen, että kirjoittajalla ei ollut sana hallussa. Tuskin tuossa oli rivijäseniltä kyselty, vaan pikemminkin kannattajilta.

          Monet syrjäytyneet ovat kapinamielellä. Pettyneet äänestävät useinkin perussuomalaisia, koska näkevät siinä puolueessa olevan edes vähän toivoa.

          1. ”yli 35 000 euroa vuodessa tienaavien henkilökohtainen maanpuolustustahto on lähes kaksikymmentä prosenttiyksikköä alempia tuloluokkia korkeampi (92%))

            Menestyminen kohentaa itseluottamusta ja samalla päättävyyttä puolustautumiseen. Sitä määrätietoisuutta on menestyvällä kyllä jo ennestäänkin.

          2. ”Eri puolueiden kannattajista kaikissa tilanteissa puolustautumista vastustavat selkeimmin vihreät (49%) ja vasemmistoliittolaiset (30%).”

            Onhan se nähty, että nämä kaksi ryhmää pitävät muukalaisten laitonta tunkeutumista maahamme suotavana ellei peräti toivottavana.

    1. ”Kaksi kolmasosaa, 66 prosenttia (72% v. 2017) on sitä mieltä, että jos Suomeen hyökätään, niin suomalaisten on puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta.

      Miehistä näin ajattelee 70 (79%) ja naisista 62 prosenttia (66%). Alle 25-vuotiaista tätä mieltä on 49 prosenttia (66% v. 2017), 25- 34-vuotiaista 62 (66%), 35-40-vuotiaista 69 (73%) ja 50-79-vuotiaista 72 prosenttia (76%). Keskustan kannattajista myönteisesti vastaa 80 prosenttia (73% v. 2017), perussuo-malaisten 73 (82%), SDP:n 71 (68%), kokoomuksen 65 (80%), vasemmistoliiton 55 (67%) ja vihreiden kannattajista 36 prosenttia (65%).

      Kielteisesti kysymykseen vastaa 23 prosenttia (22% v. 2017), naisista 23 (25%) ja miehistä 22 prosenttia (19%). Alle 25-vuotiaista tätä mieltä on 38 prosenttia (29% v. 2017), 25-34-vuotiaista 28 (28%), 35-49-vuotiaista 19 (23%) ja 50-79-vuotiaista 18 prosenttia (17%).Vihreiden kannattajista kielteisesti vastaa 49 prosenttia (28% v. 2017), vasemmis-toliiton 30 (24%), kokoomuksen 24 (18%), perussuomalaisten ja SDP:n 21 (15% ja 25%) ja keskustan kannattajista 15 prosenttia (24%).

      Kantaansa ei osaa sanoa 11 prosenttia (6% v. 2017), naisista 14 (10%) ja miehistä kahdeksan prosenttia (2%).”

      https://www.defmin.fi/files/4413/MTS_Suomalaisten_mielipiteita_ulko-_ja_turvallisuuspolitiikasta_maanpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta_2019.pdf

      1. Juurikin näin Mika, sekä se että juuri nyt parhaillaan Kokoomuksen ”valinnanvapaus” tappaa vanhuksiamme yksityisissä hoitolaitoksissa näin rauhan aikana,,,,

  7. No, nyt se sitten selvisi viimein minullekkin, mikä on isänmaallisuuden mittayksikkö; monitoimihävittäjä. Moneenkohan pienempään mittayksikköön esim lennokkiin ja droneen se jakautunee?

  8. Mihin avaus perustuu?
    Puolueista riippumattomana näen lentokoneiden määrän olevan riittämättömän vaikka niitä olisi pari sataa ja sitten niiden ylläpitoon ei ole varaa, joten koneiden osuus ei ratkaise vaan maasta ammuttavat torjuntaohjukset. Nyt rahat menee tulijoiden ylläpitoon.

  9. Vaalien lähestyminen ja gallupien epäsuotuisa kehitys saa huumorin kukkimaan ja hyvä niin.

  10. Toivotaan isoa jytkyä niin ei tarvitse nurista seuraavat neljä vuotta kun Rinne ja Orpo on uusi Sipilä ja Berner.

    1. Soinin ( sin.) jytkytykset jatkuvat edelleen perussuomalaisissa- että siltä rintamalta ei mitään uutta sinivalkoisilta laineilta … huom.monikossa !

  11. ”Puolustetaan äärivasemmistoon kuulunutta professoria joka twiiteillään hidastaa Puolustiusvoimille tärkeiden tiedustelulakien uusimista ”

    Johan tuo puolueen nimikin sen kertoo. Perussuomalaiset kannattavat perustuslakiin pohjautuvaa toimintaa. Niin hallitukselta kuin sen yksittäisiltä ministereiltäkin. Lautakuntia unohtamatta.

    Sipilän hallitus on koko taipaleensa ajan profiloitunut laisäätäjänä perustuslain suhteen hyvin ongelmalliseksi. Useat lakiesitykset ovat törmänneet perustuslakiin.

    Se kai tässä tiedustelulakikokonaisuudessakin oli ongelma eikä suinkaan professorin poliittinen menneisyys.

    1. Juu, näin minäkin sen ymmärsin, on vain hyvä että on puhetta perussuomalaisista, monta väärinymmärräystä tulee täälläkin näille eräille selväksi…

  12. Isänmaallisia laskettaessa EU-myönteiset ja EU:n liittymistä kannattaneet
    täytyy luokitella epäisänmaallisiksi. Todella isänmaallisia on todellisuudessa
    vain vähän.

  13. Vihreistöstä merkitävä osa haluaa, että päätäntävalta maamme asioista ulkoistettaisiin rajojen taakse, tuottavat työpaikat ja niistä koituvat tulot siirrettäisiin rajojen taakse ja vaativat myös sitä, että jos joku tulee rajasta yli, niin suomalaisilta otettaisiin rahat ja annettaisiin tulijoille.

    Vihreät kannattavat kouluttautumista, jotta rahojen siirto rajojen taakse ja tänne tuleville kävisi entistäkin nopeammin.

  14. Vihreät eivät haluaisi puolustaa Helsinkiäkään, toisin kuin tanskalaiset haluaisivat puolustaa hienoa Kööpenhaminaansa ja itävaltalaiset Wieniänsä.

    https://www.farandwide.com/s/europes-most-livable-cities-71985994306c4df6?utm_campaign=europelivable-046686935a4c4211&utm_source=twi&utm_medium=cpc&utm_content=282670

    6. Helsinki (world: 16)
    24 of 29
    Historic downtown Helsinki.

    The only Nordic country on the top of the livability list, Helsinki scored full marks on stability, something that might make the 600,000 inhabitants of the Finnish capital smile. For centuries the country was at any given time occupied either by Sweden and Russia, and in trading rivalry with Tallinn, a mere 80 km across the Baltic.

    ————————————

    Tuossa listassa Tanskaa ei ole mielletty pohjoismaaksi.

  15. Vihreät siis peesailevat tahoja, jotka haluaisivat hävittää kansallisvaltiomme olemassaolon edellytykset. Sanon tämän siksi, etteivät kaikki osaa tehdä johtopäätöksiä siitä, mitä ympärillä on tapahtunut ja tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *