Kellon tarinaa

Kello katselee maailman menoa ja seuraa kuluvaa aikaa. Minulla on rannekello, ilman en osaa olla, tai en tule toimeen. Moni seuraa puhelimen kelloa, minä en osaa olla sen varassa. Ylleensähän siitä on aika kaivaminen milloin mistäkin taskusta. Miten se mahtaa olla muilla käytäntö?

No jokatapauksessa minä ostin noin neljä, viisi vuotta sitten uuden rannekellon ja hyvin se onkin toiminut, jopa ihan ajallansa. Nyt siitä kuitenkin loppui patteri ja vaimo vei sen kylille mennessänsä valokuva- kellolikkeeseen patterin vaihtoon. Meni iltapäivällä hakemaan, mutta eipä kello ollutkaan valmis, oli kuulemma työtohinassa jotenkin taustakansi taipunut.

Meni taas muutaman päivän päästä hakemaan, mutta olikin lasi mennyt rikki, oli taas luvattu muutaman päivän päästä.

Jotta tarina jatkuisi, vaimo oli mennyt taas hakemaan, mutta nyt oli nupin akseli mennyt poikki ja kello oli viety oikealle kellosepälle.

Kului taas muutama päivä ja vaimo toi riemuisesti toimivaa kelloa. Mutta mutta, eipä tuo kello käynyt, viisarit seisoivat paikallaan ja yksi numeromerkki oli irronnut ja mennyt viisareiden väliin. Siis taas kellosepälle ja tulihan se toimivana takain, mutta nyt muutaman päivän päästä on tilanne sama.

En tiedä mitä tekisin, tuntuu siltä kuin olisin jäänyt huijauksen uhriksi. Olisihan siinä hyvä metalliranneke.

 

 

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Kellon tarinaa”

 1. Minulla on titaaninen Orient merkkinen rannekello, ollut jo vuosia. En minäkään ole oppinut puhelimesta aikaa katselemaan.
  Edellinen rannekello (Tissot) palveli yli kolme vuosikymmentä.

 2. Eipä ole järkevää mennä ”ropeltelemaan” esim 200m vesitiiviin kellon takakantta, se kun on varustettu mahdollisesti kierre tiivisteellä (erikoisöljy esim) ja kun hahlot avaamiseen voivat olla hyvinkin vain erikoisavaimella avattavia; halpiskellot ns roiskevesitiiviit ehkä erikseen.

 3. Eipä ole kaikkiin kellohin kovin helppo patteria vaihtaa, kuten tässä jo nähdään. Jos olisi, olisin jo vaihtanut, edelliseen kellooni sainkin vaihdettua pitkänokkaiset kulmapihdit vaan.
  Kuten Kalle sanoo, osaan tarvitaan erikoistyökalu ja uusi tiiviste mahdollisesti.

 4. Mielenkiintoinen korjausreissu Pentin kellolla. Siinäpä se ongelma onkin, kun aina ei voi tietää löytyykö liikkeestä tarpeeksi osaamista. Ei välttämättä edes kelloja myyvästä liikkeestä löydy.

 5. Onneksi ei tarvitse rannekelloa Ei ole ollut muutamaan kymmeneen vuoteen ja sillai olen pärjännyt.
  Jos tulee todella aikakysymys, puhelimesta tai yleisestä kellosta näkee.
  Illalla taas telkkarin aukaistessa näkee tarpeeksi tarkkaan ajan

Kommentoi