Ministeri äänen perusteella

Ministeri Mika Lintilä

Radiosta kuulin ja olen monta kertaa ennenkin kuullut, Mika Lintilän puhetta. Nyt se vaan jotenkin erityisesti sattui korvaani ja jäinkin kuuntelemaan molemmilla korvilla.

Tähän asti olen kuullut vain toisella korvalla, tai muuten huonosti samaan tapaan mitä poliitikkoja yleensäkin. Yleensähän poliittiset puheet ovat luonteeltaan niin, ettei niitä ole kuultavaksi edes tarkoitettu, ei varsinkaan pelkässä radiossa.

Nyt en tarkoita, enkä edes tiedä ihan varmaksi hänen puoluetaustaansa. Luultavasti hän on Keskustapuolueen edustajia, koska on hallituksessa ja olen aika vahvasti ymmärtänyt hänet oikeistolaiseksi.

Kuinka ollakaan, juuri sattui televisiossa Lenita Airisto haukkumaan Lintilän. Lenita, todellinen ”naisasianainen” melkoinen ”variksenpelätin” lenkkareissaan ja iltapuvussa.

Niin se Lintilän ääni, siinä on jotakin valtiomiesmäisyyttä ja kovasti alhaalta lähtevää äänenpainoa.  Sieltä hallituksen parhaasta päästä, varmasti.

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Ministeri äänen perusteella”

 1. Vaikeata sanoa muuta, mutta ainakin valtionvarainministerinä kokemukseltaan selkeästi parempi kuin se puoluepomoksi pyrkivä Kulmuni, joka Lintiläksi Lintilän paikalle kuuluu haluavan.

 2. Lintilään on nyt toivomme pantava, puoluekantaan katsomatta realisti ja ammattilainen. En kadehdi osaansa, on hänellä paimennettavanaan jouko idealisteja untuvikkoja, taivaanrannan maalareita joilla useimmilla tennarit tukevasti ilmassa ja on myös yritettävä pitää demarien ja AYn keskeistä suhmurointia sellaisella tasolla että valtion nenä pysyy pinnalla.

  1. Tulee mieleen Iiro Viinanen, joutui tuleen, mutta oli kokoajan oikeassa. Lukekaapa hänestä tehty kirja tuolta ajalta.

  2. Hän on halpamakkara-ammattilainen (Portti, ihan syötävää, ja halpaa, eurolla saa mahnsa täyteen), mutta täysi mulkku oliYLEn hallintoneuvoston puheenjohtajana, ja tunari ministerinä,äärioikeitolainen.

 3. Täytyy myöntää samaa Lintilästä ehkä kokemus voittaa untuvikot ”maailman syleilyt”.
  Vois hallitus hiukan tarkentaa ”maailman syleilyn lopullista hintaa” työväestön verorahoilla.

 4. Meidän paikallinen ”siltarumpupoliitikkomme” sitten nimettiin ministeriksi. Kuvannee hyvin nykyisen Kepun suuntaa.

  Jonkinlainen henkilöön kytkeytyvä tuttavuuteni esim Seppo Kääriäiseen; ”isäntien isännäksikin” tituleerattu. Oli hyvä puolustusministeri vrt Niinistö. Pätevä poliitikko mielestäni. Kepun kannattaja en koskaan ole enkä tule mutta Kääriäinen oli mielestäni suoraviivainen poliitikko.

  Ministerinimityksen saanut (valapatto), ei asettunut poliittisten ansioidensa mukaisesti päätynyt lähelleenkään Kääriäistä.

  Edelleenkin sanon, että en politiikkaan ymmärryksellä osaa suhtautua muttayksittäisten poliitikkojen toimet jotenkin kiinnostava.

Kommentoi