Toivottavasti ei jää nuohoamatta

Nuohouslaki muuttui 01.01.2019.

Nuohouslaki muuttui markkinaehtoiseksi ja viimeistään sopimusnuohoojat lopettavat 01.06.2019.Se ei suinkaan tarkoita sitä että nuohoaminen loppuu samalla, vaatimukset ja määräajat säilyvät ennallaan.

Pääasiassa asuttavissa rakennuksissa, joissa käytetään tulisijoja, joilla lämmitys tapahtuu, pitää nuohota kerran vuodessa. Vapaa- ajanasunnot, eli kesämökit nuohotaan kerran kolmessa vuodessa. Nuohoojan pitää olla ammattiinsa koulutettu.

Sääntelyn muutoksella tarkoitetaan sitä, että kuntien työtä helpotetaan. Ennen kunnat järjestivät piirinuohoajat ja ne tulivat ajallaan pyytämättä. Nyt on valinnanvapaus  ottaa nuohoaja vaikka Rovaniemeltä, jos se on halvin ja muuten sopiva. Kukaan ei saa itse nuohota, vaikka olisi ammattilainen.

Valvontaa tulee suorittamaan Palo- ja Pelastuslaitos. Missään tapauksessa nuohoamista ei kannata jättää tekemättä, koska se vaikuttaa myös vakuutuskorvauksiin tulipalon sattuessa.

2 Replies to “Toivottavasti ei jää nuohoamatta”

  1. Jäi tuossa sanomatta, että nuohoaja ei enää siis välttämättä tule, jos ei kiinteistön omistaja pidä itse siitä huolta. Kannattaa myös aina pyytää nuohoustodistus.

Kommentoi