EU:n uuden puheenjohtajattaren tieteellisyys?

Tämä on avainkysymys, sillä EU on ainakin tähän asti ollut viime kädessä ollut EURONATIONALISTINEN HÖLYNPÖLYTIEDEJÄRJESTÖ.

Toisekseen tieteellisyys on aivan varmasti parempi kuin ranskanmaikka Frans Timmermansilla, jota kaikki salaa ajoivat Komission johtoon – myös konservatiivit.

Saksan entinen pitkäaikainen puolustuministeri Ursula van der Leyen on koulu- tukseltaan lääketieteen tohtori, jonka väitöskirja on tarkastettu toiseenkin kertaan plagiaatioepäilysten takia, jossa yhteydessä osoittautui osa teoksen tektistä olevan kopioitua – mutta sen katsottiin koskevan epäolennaisia johdanto-osuuksia, ja hänen kokeidensa olevan uusia ja moitteettomia. Väitöskija koski tietyn kemikaalin luotettavuutta sikiökalvontulehduksen osoittimena. Aihe ei siis ole ”ideologisesti kuuma” (puoskariluonteiselle) ”eurotieteelle”…

Saksalainen Ursula von der Leyen on Angela Merkelin puoluetoveri.

Maratonkokous tuotti kompromissin: saksalainen Ursula von der Leyen EU-komission puheenjohtajaksi – Suomi ei saanutkaan EKP:n johtajuutta

Pääministeri Antti Rinne: Kerroin kokouksessa, että meillä on kaksi hyvää ehdokasta, mutta he eivät keskustelussa vain menneet läpi.

.

BrysselSaksan puolustusministeri ja liittokansleri Angela Merkelin puoluetoveri, konservatiivien Ursula von der Leyen nousee uudeksi EU-komission puheenjoh- tajaksi nykyisen Jean-Claude Junckerin jälkeen, sopivat EU-valtionjohtajat tiistaina Brysselissä kolme päivää kestäneessä huippukokouksessa.

28 jäsenmaan kompromississa ranskalainen Christine Lagarde nousee Euroo- pan keskuspankin pääjohtajaksi. Tehtävään olivat ehdolla myös Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja entinen pääjohtaja Erkki Liikanen. ”

RJK: helvetin hyvä, että suomalaisia ei valittu, – varsinkaan näitä!

” Pääministeri Antti Rinteen mukaan Suomi piti Rehnin ja Liikasen nimiä esillä kahdenvälisissä keskusteluissa koko kokouksen ajan.

– Tähän pakettiin se ei vain sopinut, Rinne sanoi heti huippukokouksen jälkeen. Hänen mukaansa Suomi ei olisi voinut heidän nimittämisekseen tehdä enempää.

EU:n ulkopoliittiseksi edustajaksi tulee Espanjan sosialistinen ulkoministeri Josep Borrell.

Kuka sitten on Ursula von der Leyen, 59?

Hän on kristillisdemokraatti, joka on istunut Merkelin hallituksessa ministereistä pisimpään, 14 vuotta. Hän on toiminut puolustusministerinä joulukuusta 2013. Aiemmin hän on ollut työ- ja sosiaaliministerinä sekä perhe-, vanhus-, nais- ja nuorisoasiainministerinä.

Von der Leyen syntyi ja vietti lapsuusvuotensa Brysselissä.Hän puhuuukin saksan lisäksi sujuvaa ranskaa ja englantia. Näiden kolmen kielen taitoa on pidetty perusvaatimuksena EU-huipputehtävissä.

Von der Leyen oli helppo hyväksyä myös EU:n uusimmissa jäsenmaissa Itä- ja Keski-Euroopassa: hän on matkustanut maissa paljon Nato-tukikohdissa ja hänet tunnetaan tiukasta suhtautumisesta Venäjään. Hän on myös vankkumaton transatlanttisen yhteistyön kannattaja.

Häneen liitetään myös joitakin skandaaleja: häntä esimerkiksi epäiltiin muutama vuosi sitten väitöskirjansa plagioinnista. Parhaillaan Saksan parlamentti selvittää, onko hän syyllistynyt väärinkäytöksiin konsulttien palkkaamisessa Saksan armeijan Bundeswehrin uudistuksissa.

Von der Leyenillä on seitsemän lasta. ”

Uutinen reilun 3 vuoden takaa:

Saksan puolustusministeri plagioi osan väitöskirjastaan – sai silti pitää tohtorintutkintonsa

Yliopisto katsoi, että Ursula von der Leyen on syyllistynyt virheisiin, mutta ei tarkoi-tukselliseen huijaukseen. Saksassa kummastellaan, miten voi plagioida vahingossa.

.

Hannoverin lääketieteellinen yliopisto vahvisti epäilyt: Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen plagioi osan väitöskirjastaan. Hän saa kuitenkin pitää tohtorintutkintonsa.

Yliopiston rehtori Christopher Baum sanoi,että tarkastuksessa paljastui ”joitakin plagiaatteja”, muttei merkkejä tietoisesta huijaamisesta. Yliopiston mukaan on- gelmallisia kohtia havaittiin väitöskirjan johdannossa, muttei sen keskeisessä tulososassa.

– On kyse virheistä, ei virheellisestä menettelystä, saksalaisviestimet siteerasivat Baumia.

Puolustusministeri oli pyytänyt yliopistoaan tarkastamaan väitöskirjansa sen jälkeen, kun verkossa toimiva plagiaatteja metsästävä verkosto nosti hänen väitöskirjansa esiin viime syksynä.

VroniPlag-verkosto on käynyt läpi (siirryt toiseen palveluun) 62 sivua von der Ley- enin liitteineen 70-sivuisesta väitöskirjasta ja löytänyt 27 sivulta tekstikappaleita, joiden kohdalla rikottiin tieteellisiä lähdeviittauskäytäntöjä. VroniPlagin mukaan ongelmalliset kohdat muodostavat kuudella sivulla yli 75 prosenttia tekstistä, viidellä sivulla yli 50–75 prosenttia tekstisisällöstä.

Lehdistössä yliopiston päätös ja sen argumentointi herätti ihmetystä. Süddeutsche Zeitungin toimittaja vertasi tapausta berliiniläiseen juristiin, joka oli menettänyt tohtorinarvonsa, koska väitöskirjassa oli 4,5 sivua plagioitua tekstiä. —

Der Spiegelissä julkaistussa kommentissa kummasteltiin,miten voi kopioida vahin- gossa. Sen lisäksi toimittaja arvioi, että yliopiston perustelut antavat lääketieteen jatko-opiskelijoille sen viestin, että johdannon plagiointi ei haittaa, kunhan kokeellinen osuus on puhdas.

Saksassa poliitikkojen väitöskirjat ovat olleet viime vuodet suurennuslasin alla. Kaksi ministeriä on joutunut eroamaan tehtävistään jäätyään kiinni plagioinnista ja menetettyään tohtorintutkintonsa.

Puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg erosi vuonna 2011, koulutusministeri Annette Schavan kaksi vuotta myöhemmin.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ursula_von_der_Leyen

Ursula Gertrud von der Leyen (o.s.Albrecht, s.8. lokakuuta 1958 Bryssel, Belgia[1]) on saksalainen kristillisdemokraatti. Heinäkuussa 2019 hänet valittiin Euroopan komission puheenjohtajaksi. [2] Hän toimi aiemmin maansa puolustusministerinä joulukuusta 2013. Aiemmin Von der Leyen oli Merkelin II hallituksen työ- ja sosiaaliministeri 2009–2013 ja Merkelin I hallituksen perhe-, vanhus-, nais- ja nuorisoasiainministeri 2005–2009. [1]

Von der Leyen toimi vuosina 2003–2005 Ala-Saksin osavaltion sosiaali-,nais-, per- he- ja terveysministerinä. Von der Leyen on ollut Saksan liittopäivien jäsen vuodesta 2009 alkaen, ja hänet valittiin jatkokaudelle vuoden 2013 liittopäivävaaleissa.

Vuosina 1977–1980 von der Leyen opiskeli kansantaloustiedettä Göttingenin ja Münsterin yliopistoissa. Vuodet 1980–1987 hän opiskeli lääketiedettä Hannoverin lääketieteellisessä korkeakoulussa. Hän on opiskellut myös LSE:ssa ja asunut Stanfordissa, Kaliforniassa vuodet 1992–1996.

Syksyllä saksalainen Der Spiegel -lehti kertoi von der Leyenin plagioineen suuren osan väitöskirjastaan.Lehden mukaan yli 40 prosenttia väitöskirjasta oli ilman lu- paa lainattua tekstiä. [3] Hannoverin lääketieteellinen yliopisto ilmoitti maaliskuus- sa 2016, ettei von der Leyen ole syyllistynyt tarkoitukselliseen huijaukseen ja saa virheistä huolimatta pitää tohtorintutkintonsa. [4] Saksan liittopäivät on käynnistä- nyt kuulemiset, joissa selvitetään puolustusministeriön tekemien konsulttisopi- musten mahdollisia sääntöjen vastaisuuksia von der Leyenin ministerikaudella. [5]

Lähteet

Euroopan komission johtoon nouseva Ursula von der Leyen saa Saksassa kovaa kritiikkiä: ”Heikoin ministerimme, ilmeisesti se riittää nousuun komission presidentiksi” talouselama.fi. 3.7.2019. Viitattu 3.7.2019.

 

SAKSASSA ON SEKÄ ERITTÄIN KORKEATASOISTA – ETTÄ MYÖS NIIN SANOTTUA ”EUROTIEDETTÄ”

Korketasoista tiedettä edesutaa lääke- ja biotieteiden alalla ainakin Max Planck -intituutti, esimerkkinä vaikka oheinen kirjoitus:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/02/myelinaatio-psyykkisen-toiminnan-perusta

keskiviikko, 14. helmikuu 2018

Myelinaatio – psyykkisen toiminnan perusta

https://www.researchgate.net/publication/266624474_Myelination_of_the_Nervous_System_Mechanisms_and_Functions

Myelination of the Nervous System: Mechanisms and Functions

Article · Literature Review (PDF Available) inAnnual Review of Cell and Developmental Biology 30(1):503-33 · October 2014with698 Reads

DOI: 10.1146/annurev-cellbio-100913-013101 · Source: PubMed

Klaus-Armin Nave , Max Planck Institute for Experimental Medicine, Department of Neurogenetics

Hauke Werner, Max Planck Institute for Experimental Medicine, Department of Neurogenetics

Leyen on siis väitellyt Hannoverin lääketieteellisessä korkeakoulussa, ei missään Max Planck instituutissa.

Nyt on vaikeata kääntää, kun ei yhtään mitään asista tiedä: tuo Erfas- sung voi olla sekä ”tarttuminen” että ”käsittäminen” (ja varmaan ”toteaminenkin”).

Aihe on ”C-reaktiivinen proteiini diagnostisena parametrina sikiökalvotulehdusoire-yhtymän tarttumisessa/toteamisessa ennenaikaisessa ”kuplan /rakkulappuhkea- misessa” ja terapeuttisessa ”jännityksenpoistokylvyssä” synnytysesivalmistelussa.

Nyt menee kyllä fiu. Pitäisi vähäntäänkin nähdä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. Saksantaisto ei piisaa.

Mutta täti tietää lääketieteellisestä biokemista. että SAKSASSA parane Max Palnck Instituutin mörkövaikutusken takia eurotiedettä kohtaa MITÄ HYVÄNSÄ PASKAA JAUHAA (kuten Suomessa)!!!

Lisäksi DDR:läisen ydinfyysikon tutkinnon omaava Angela Merkel on valinnut hänet.

Asia on kuitenkin pidettävä jatkuvassa seurannassa.

Toivotan menetystä rouva tohtoeri von der Layenille tehtävässään ja odottaisin toimenpiteitä sitä ”eurotiedettä” vastaan, missä SITÄ sitten ilmeneekin!

 

Jaa käyttäen:


Kommentoi