Eurooppalaiset arvot

Ensinnäkin EIU- alue ei ole yhtä kuin Eurooppa.

Miten riippumaton tuomioistuin voi olla? Esimerkiksi Tarja Halonen nimitti Korkeimman oikeuden jäsenet oman maailmankatsomuksiensa mukaisesti. Muistetaan varmasti Sipilän puuttuminen YLE:n uutisointiin.

Joskus tuntuu, että EU- arvoihin kuuluu muutakin kuin mitä lyhyellä määritelmällä kerrotaan – nimitäin vastuunkantaminen koko maapallon ongelmista.

****

Ylen teksi-TV. Suomi kytkee EU-tuet arvoihin (sivu 108)

Suomi yrittää saada EU-puheenjohtajakaudellaan kytkettyä yhteen unionin periaatteiden noudattamisen ja rahanjaon.

Ainakin Unkaria ja Puolaa on arvosteltu eurooppalaisten arvojen sivuuttamisesta, kun ne ovat puuttuneet riippumattomien tuomioistuimien, median ja opposition toimintaan.

Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan EU:n monivuotiseen rahoitukseen on suunnitteilla mekanismi, jolla perusarvoja rikkovalta valtiolta voidaan pidättää tukia.

.

https://yle.fi/uutiset/3-10865424

”Tässä Suomen on onnistuttava” – eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tekee kaikkensa, jotta rahaa saavat vain ne jotka noudattavat EU-periaatteita

Suomi yrittää kytkeä oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja unionin rahoituskehyksen toisiinsa.

****

Tässä yksi näkökanta:

Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nämä arvot yhdistävät jäsenvaltioita eikä unioniin voi kuulua yhtään maata, joka ei tunnusta näitä arvoja.

*

Tässä toinen näkökanta – lyhyesti, eurooppalaiset ovat vastuussa kaikesta maailmalla tapahtuvasta pahasta.

Eurooppalaiset arvot [ tarkoittanee Euroopan EU- maita] ja todellisuus

https://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/aihekokonaisuudet/osallistuva_kansalaisuus_ja_yrittajyys/aktiivinen_kansalaisuus/kuukausiteemat/toukokuu_eurooppalaisuus_ja_euroopan_eri_kulttuurit/eurooppalaiset_arvot_ja_tode

7 vastausta artikkeliin “Eurooppalaiset arvot”

  1. EU =Uusi Neuvostoliitto Euroopa sisällä. Sillä ei ole sotilaallista voimaa (palvelee Venäjää kun Suomeen taas hyökätään) se on byrokraattinen, siellä on komissaarit kuin Neuvostoliitossa aikoinaan, valta on muutamilla, korruptio kukoistaa päivänvalossa, mm Suomi on nettomaksaja hamaan tappiin asti, erimieltä olevat hiljennetään, haittamaahanmuuttoa EU alueelle tuetaan, yms, yms.

    He jotka 90-luvulla äänesti tälläisen puolesta Suomessa on isänmaan pettureita. Menetimme oikean itsenäisyyden kun annoimme valtakirjan päättää Suomen asioista Brysselissä.

    Suomen olisi pitänyt liittyä 90-luvulla NATO jäseniksi mutta YYA aikainen Kokoomus, SDP ja muut puolueet halusi saada uuden Neuvostoliiton (EU) määräämään mitä Suomessa tehdään.

    Paska juttu, mutta näin on.

  2. Puolassa tuomareina on edelleen rikollisia kommunisteja miehityksen ajalta. EUn ja nyky-Suomen mukaan niitä rikollisia kommunisteja ei saisi siirtää eläkkeelle ja nimittää tilalle rehellisiä tuomareita.

    Ei mahdu minun päähäni sellainen ”oikeusvaltioperiaate”.

  3. Enpä usko, että siellä kummempia kommunisteja on. Vai, että tilalle ”rehellisiä” tuomareita. Lue=vallanpitäjiä suosivia. kansa ryntäsi kadulle tukemaan erotettavia tuomareita. Laki ja oikeus-puolueen nimessä molemmat sanat tarkoittavat samaa kuin ”demokraattinen tasavalta”.

    https://yle.fi/uutiset/3-10845162

    1. Miten riippumaton tuomioistuin voi olla? Esimerkiksi Tarja Halonen nimitti Korkeimman oikeuden jäsenet oman maailmankatsomuksiensa mukaisesti.
      *
      Varsovan kokoisessa kaupunkista löytyy helposti parikymmentä uhatta mielenosoittajaa.

      Puola, väkiluku 34,5 miljoonaa
      Varsova, väkiluku 1,7 miljoonaa
      *
      https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Polish_Constitutional_Court_crisis
      On December 12, protests organised by the Committee for the Defence of Democracy were joined by a crowd of supporters (17,000-20,000 according to the official police report) in Warsaw.

  4. “ ..whether or not the forced retirement of most of its senior judges and other infringements of judicial independence are compatible with EU law.

    *
    https://verfassungsblog.de/why-the-polish-supreme-courts-reference-on-judicial-independence-to-the-cjeu-is-admissible-after-all/

    On 2 August 2018, the Polish Supreme Court has referred questions to the European Court of Justice about whether or not the forced retirement of most of its senior judges and other infringements of judicial independence are compatible with EU law. That decision is a landmark step in the serious constitutional crisis in Poland that has been going on for several years. The Supreme Court attempts to defend itself against its subordination to the legislative and executive authorities, requesting that the CJEU express its view on the EU standards of irremovability of judges as element of the independence of the judiciary. Among many problems arising in connection with the discussed matter, only one issue will be presented below, which, however, is of fundamental importance and therefore deserves consideration first: Is the SC’s preliminary reference to the CJEU admissible?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *