Arkadian teatteri kokoontuu kevätnäytäntökauteen

Taas se alkaa, sano suutari nälkää. Uusi ja paljon uudistunut eduskunta aloittaa työnsä huomenna. Eduskuntaryhmät ovat valinneet ryhmyrinsä ja pian alkaa hallitustunnustelut. Niin meille kerrotaan, mutta kyllä hallitustunnusteluja – ja neuvotteluja on jo käyty kaiken aikaa, jopa ennen vaaleja.

Tuhannen taalan kysymys on, onko demareilla ja kokkareilla salainen kassakaappisopimus tulevasta hallituksesta? Se ei olisi lainkaan ainutkertaista, sillä niitä sopimuksia on ennenkin tehnyt juuri Kokoomus. Draama jatkuu ja muuttuu ajoin farssiksikin, kun  kyttäysvaihe hallitsee näyttämöä.

Kukaan ei voi varmuudella sanoa, mikä on draaman loppukohtaus. Jos niin käy, että demarit ja kokkarit muodostavat hallituksen tilkepuolueineen, niin persut jää oppositioon yhdessä kepuleiden kanssa.

Se lupaa värikästä näytäntökautta Arkadian teatterille ja meille katsojille paljon hupia.

10 Replies to “Arkadian teatteri kokoontuu kevätnäytäntökauteen”

 1. Hallitus kokoonpanoista voitte vaan arvailla siellä voi muhia melkoinen yllärikin joka ei taida olla kokoomus . terv tepivaari

 2. Kokoomus on se joka ei hallitukseen mahdu mutta nuot muut on sinne avoimin mielin tervetulleita
  Eikä se toinen sija vaalissa tee automaattia puhemiehen paikkaan pitää ensin kuulua hallituseen terv tepivaari

 3. Orpo ei sanelu politiikallaan pääse vessaa pidemmälle hajun takia, Sipilä on menneen talven lumia

 4. https://www.hs.fi/nyt/art-2000006081052.html

  Kuva:
  Aivan kuin kuvattavat (taustalla) tietäisivät, että selfien ja ryhmäkuvan yhdistelmässä kuuluu ottaa kuvauksellinen asento.

  Kahta etualalla olevan miehen takana olevaa kaverusta katsottaessa tulee mieleen ..

  .. jaa, että eduskunta – tai selfieitä rakastava Alexander Stubb

  https://www.nelonen.fi/uutiset/viihde/1614669-selfie-villitys-teki-alexander-stubbin-elamasta-helpompaa—tassa-syy
  Selfie-villitys teki Alexander Stubbin elämästä helpompaa – tässä syy!

 5. Hallituksen kasaaminen Suomessa tehdään aina vaikeimman kautta. Yritetään löytää ongelmia valmiisiin ratkaisuihin, Kun valta Suomessa kuuluu kansalle ja kansa on vaaleissa kertonut, ketä he haluavat maata johtamaan, niin miksi puolueet ”kaappaavat” vallan kansalta ja alkavat suhmuroida. Valmis ratkaisu olisi demarit, persut, vassarit eli vaalien voittajat. Kokkarit ja kepulit kuuluu ehdottomasti oppositioon.

  1. Kansalaiset äänestävät ja sitten poliitikot suhmuroivat ”hiekkalaatikoissaan”,jopa ennen tuloksien tullessa – onko okein ?

   Kokoomus sai torjuntavoittonsa mutta keskusta palannee alkioonsa_ vai palaako_kokoomuksen porskuttaessa jo edellishallituskausillakin Mutta… ?

   Kuullaanko kansalaisten ääntä tai millä ”hilavitkuttimilla” kun tietty ryhmä vetää niin ”äärioikealle”että vanteetkin ovat soikealla_ kuin jakolinjaa odotellessa-kin.

   Vasen,oikea kuin äärilaidatkin että hiukkasen epäilyttää tietynlaiset poliittiset määritelmät – linjauksienkin suuntaviitoista.

   Vaalivoittajien pitäisi muodostaa hallitus jos arvostetaan kansalaistemme mielipiteitä ”koppihoidossa” !

   Ehkä lienee että tässä periodissa tulee hyvinkin vahvasti esille ne kuuluisat perusarvot ymv. ihmisyydellä varustettuna ” kuin epäihmisyyksineenkin” – tai sitten ei ja sama liturgia jatkunee eriasteisine ihmisyyksineen/-arvoineen.

   Jokaisella ryhmällä on omaan peiliinsä katsomisen paikka,etenkin jos kun pelailevat ”tiettyä poliittista peliään”.

   Esim.vaalien alla jäi kokonaan pois todellinen arvokeskustelu omine perusteineen että mitä sillä todella tarkoittavat mm.omassa elämässään-kin.
   Samoin kuin talouden koko kuvamme kohti tulevaisuuttamme eurooppa kuvallakin – laajemmin !

   Ilmasto kuin maahanmuutto/-pakolaisuus vaikka tärkeitä ovatkin,niin jäiköhän jotain – ihmisyyden koko kuvaa käsittelemättä – Ihan oikeesti ?

 6. Helsingin ala-asteiden Kevätpörriäisestä lainattua.

  ”Mitä eroa on Stockalla ja Eduskuntatalolla?

  Stockalla hullut päivät kestää vain viisi päivää.”

Kommentoi