Eikö mene kaaliin, että kansa kyllä tietää

Ylen viimeisin kannatusmittaus kertoo selvääkin selvemmin, mitä kansa ajattelee nykymenosta. Hallituspuolueet menettävät kannatustaan, Kepu  on suorastaan syöksykierteessä ja demaritkin putoavat.

Perussuomalaiset, ainoa puolue Suomessa, joka tekee töitä suomalaisille suomalaisten ehdoilla ja suomalaisten hyväksi ja sen näkyy kannatuslukujen trendin kasvussa. Muut puolueet, erikoisesti demarit ja vihervassarit ovat globalismin kannattajia ja vaativat maahamme lisää haittamaahanmuuttajia, jotka vievät leivän kantasuomalaisten suusta, raiskaavat naisemme ja aiheuttavat paljon turvattomuutta.

Kuinka paljon Kepun kannatus täytyy vielä pudota, ennen kuin he tajuavat, että nyt on lähdettävä Rinteen hallituksesta tai puolue näivettyy pikku tilkepuolueeksi.

Sibeliuksen Finlandian sanoin: Oi katso Suomi sinun päiväs koittaa , yön usva on jo karkoitettu pois.

44 vastausta artikkeliin “Eikö mene kaaliin, että kansa kyllä tietää”

  1. Niin, mitähän ihmeellistä on tapahtunut, kun SDP:n ja Keskustan kannatus on noin laskenut? Hallitus ei ole ehtinyt tehdä vielä juuri mitään. Kun Perussuomalaiset pitää esillä lähinnä maahanmuuttoa, niin voisi päätellä, että kahdeksan turvapaikanhakijan ottaminen Italiasta on se syy, miksi PS:n kannatus on kasvanut ja Keskustan ja SDP:n alentunut. Mikä on naurettavaa eikä varmaan pidä paikkaansa.

  2. Varsin monia vuosikymmeniä olen tätä Suomen poliittista historiaa ja puolueiden toimeliaisuutta seuraillut. En vaan koskaan ole löytänyt puoluetta, joka, pyyteettömästi ajaisi ensisijaisesti suomalaisten etuja. Tämän poliitikkojen marssijärjestyksen olen julkituonut jo kauan sitten ja monta kertaa; siis en enää toista.
    Eiköhän nyt näissä kannatusgallupeissa oli ilmiselvä jatkumo. Hallituspuolueiden kannatus laskee, oppositio lihoo.
    Korostaisin vielä, että hallitus on ollut vasta parisen kuukautta koossa ja nyt jo hehkutellaan opposition kannatuksen nousulla. Näinhän tuo on aina ollut.
    Olen yrittänyt lueskella näitä galluppeja hieman muutenkin kuin pelkkien otoksina otettujen tilastonumeroiden valossa.
    Kuinkas se Sipilä; aiheesta vaiko aiheetta sai kritiikkiä oikein roppakaupalla uskontoaan myöden, nyt sitten vuorossa Rinne.
    Näin se poliittinen sirkus etenee; taiteilijat vain vaihtuvat vuorovuosin.

  3. Näemme, että suurta osaa äänestäjiä ohjaavat pelkästään tunteet, asioilla ei ole väliä. Kellä on vetävin puoluejohtaja, sitä kannatettaan riippumatta politiikan sisällöstä. Eihän muuten ole ymmärrettävää, että niin yrittäjät kuin työväki kannattaa laajasti samaa puoluetta. Entäs jos pitäisi oikeasti päättää työttömyyysturvan tasosta ja kestosta, irtisanomissuojasta jne. ?

    1. Et siis laita painoa sille, että vappusatasesta on tullut farssi, hoitajamitoitus, minkä Rinne lupasi heti vaalien jälkeen, tulee joskus, jos-kun-tai, hallitukseen otettiin suurin häviäjä, kansalaisten vastustama maakuntahimmeli aiotaan toteuttaa jne. jo tämän lyhyen hallituskauden aikana?

      1. En, sillä viisikymppiäkin on enemmän kuin mitä edellinen hallitus tarjosi. Kokoomuksen Juhana Vartiainenhan näki eläkekorotukset ”laiskuuteen kannustavina”. Hoitajamitoitus, miten se nyt kahdessa kuukaudessa olisi voinut tulla? Edellisessä hallituksessa vaan leikattiin menoja ja kokoomuslaiset sotkeutuivat hoitobisnekseen joka kohtelee vanhuksia eläiminä. Maakuntamallli taas, en minä osaa siihen negatiivisesti suhtautua. Edellinen hallitus halusi yksityistää hoitopuolen, siiihen suhtauden epäillen. Yksityistämistä pidetään yleisratkaisuna aina kaikkeen, vaikka se ei välttämättä toimi muuta kuin ahneuden lisääjänä. Esimerkkinä vaikka taksiuudistus, jonka muka piti parantaa palvelua ja laskea hintoja.

        Suhtaudin epäillen nykyhallituksen suhteen lähinnä siihen, miten rahat tulevat riittämään. Mutta jahden kuukauden jälkeen on todella mielestäni hieman aikaista arvioida, miten hallitus on onnistunut. Olen pitänyt lupaavana sitä, että työntekijöiden ja työttömien asemaa aioitaan parantaa, hävittäjiä hankitaan ainakin täysimäärä, Isis-vaimoja ei alettu rahdata Suomeen ja translaissa ei avattu alaikäisille mahdollisuutta alkaa vaihtaa sukupuoltaan sekä sitä, että teollisuuden sellutehdashanketta ei torpattu. Paljon paremmalta tämä vaikuttaa kuin edellisen hallituksen kiristyspolitiikka kikyineen ja työttömien syyllistäminen.

        Jahka tulee ehkä aika, että Perussuomalaiset on hallituksessa jälleen Kokoomuksen kanssa, niin sitten veri vasta punnitaan. Pelkkä maahanmuuton vastaisuus kun ei ketään elätä. Nyt moni tuskin tajuaa mitä PS haluaa talouden suhteen muuta kuin karsia kehitysapua ja maahanmuuton menoja. Niillä ei kuitenkaan ratkaista esimerkiksi irtisanomissuojan kaltaisia asioita. Halla-aho voisi ottaakin kantaa vaikka siihen, pitäisikö irtisanomissuojaa heikentää tai työehtosopimusten yleissitovuudesta luopua tai verotusta keventää ja julkisia menoja leikata muutenkin kuin maahanmuutosta. Varmaa on, että joko yrittäjät tai työläiset pettyisivät.

        1. ”En, sillä viisikymppiäkin on enemmän kuin mitä edellinen hallitus tarjosi.”

          Tulet näkemään, että se 50€ viivästyy, hajoaa pieniksi osiksi ja vain harvoille, että mitään ei jää jäljelle.

        2. ”Hoitajamitoitus, miten se nyt kahdessa kuukaudessa olisi voinut tulla? ”
          Demut ja muut uhosivat, että se tulee välittömästi, jos he pääsevät hallitukseen.’
          Nyt puhutaan pitkästä ajasta, koska asia vaatii selvittelyjä.
          Eikös ennen vaaleja näillä ollut tiedossa, että se vie aikaa, kun rähisivät siitä mitoituksesta niin ääliömäisesti?
          Maakuntahimmeli tuottaa lisää kustannuksia ja byrokratiaa, minkä seurauksena ei todellakaan säästetä mitään, mutta vaikeutetaan asioiden hoitoa.
          En myöskään ymmärrä, mihin tarvitaan 18 maakuntaa, kun osalle ei ole edes tulossa sen kummemmin valtaa kuin vastuutakaan palveluiden järjestämisessä.
          Lisäksi sen johtaa kepulien vallan lisääntymiseen monella alueella, vaikka kepulien kannatus alkaa olla 10% luokkaa.

          1. Se muuten on aivan mielenkiintoinen asia mielestäni, että monillakin blogisteilla on roppakaupalla inhokkipuolueita mutta eivät uskalla ilmaista puolue/mielipidettään; siis räksyttävät.

            Minulla kun ei ole mitään puoluepohjaa, uskallan arvostella kaikkea.
            Toisaalta taas; kunnioitan eräitä keskustelijoita, jotka rehellisesti ilmoittavat puoluekantansa; heitäkin on.

          2. Minusta on hyvä, että asiaa selvitetään eikä esteitä hoitajamitoitukselle ainakaan ole. Maakuntamalli voi lisätä byrokratiaa, mutta ei välttämättä lisää. Jos luodaan uutta hallintoa entisen tilalle niin byrokratia lisäänty, mutta jos paikallishallintoa karsitaan ja keskitetään, niin byrokratia vähenee. Mitä tulee Keskustan valtaan, niin maakunnissahan Keskusta on joka tapauksessa vahva.

        3. Norppa: ”Halla-aho voisi ottaakin kantaa vaikka siihen, pitäisikö irtisanomissuojaa heikentää tai työehtosopimusten yleissitovuudesta luopua tai verotusta keventää ja julkisia menoja leikata muutenkin kuin maahanmuutosta.”

          Olen Norpan kanssa useissakin asioissa eri mieltä, mutta myös usein samaa mieltä. Olen erittäin iloinen siitä, että Norppa tuo mielipiteensä selkeästi esiin ja myös esittää hyviä kysymyksiä.

          Ylläoleva lainaukseni on erinomainen esimerkki Norpan kyvystä kiteyttää erittäin oleellisia asioita lyhyesti ja ytimekkäästi.

          Kuten tiedätte, niin minun mielestäni irtisanomissuojaa pitää ehdottomasti heikentää, yleissitovuudesta pitää ehdottomasti luopua, kokonaisveroastettakin pitää alentaa ja julkisia menoja leikata ihan perusteellisesti. Enpä ole huomannut Jussi Halla-ahon kantaa näihin asioihin – olisivatko liian konkreettisia kysymyksiä?

      2. Sulla on perätön tieto vappusatasesta ja siitä ei kannata kirjoitella tuolla sävyllä lainkaan terv tepivaari

        1. Sokea usko demuihin ei totuutta muuta.

          https://www.is.fi/politiikka/art-2000006129610.html

          ”Erityisesti lupaan, että Sdp tulee parantamaan pienillä eläkkeillä kituuttavien ihmisten, Suomen rakentajien toimeentuloa. Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1 400 euron eläkkeisiin, Rinne sanoi.”

          ”Maanantaina tuli vahvistus sille, että vappusatanen on kuihtumassa viisikymppiseksi: niille eläkeläisille, joiden eläke on alle 1 000 euroa, on tulossa 50 euron nettokorotus. Korotus toteutetaan kansaneläke- ja takuueläkejärjestelmän kautta.

          – Jokaiselle alle 1 000 euroa tienaavalle eläkeläiselle tulee 50 euroa nettona, puhtaana 50 euroa käteen. Tämä on ensimmäinen vaihe, pikkuhiljaa se hilataan sataseen, se on kovana tavoitteena, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa.”

          Millä muutat tämän tosiasian tepi?
          1400 kuihtui tonniksi ja satanen viiskymppiseksi.
          Luvataan hilata sataseen……………………………….

          1. On selvä ettei tuo pidä paikkaansa täyttä perusteetonta propakandaa terv tepivaari

          2. Jaa joko tässä ehti kulua useampi vuosi vaaleista? Niin se aika lentää.

        2. Vappusatanen ei todellakaan tule olemaan – 100 – vaan kutistuu kuin lehmänhäntä ”alajuoksulle”,eikä edes – 50 – siitäkin pienemmäksi ja sekin ehkä vain aivan pienimmille takuueläkeläisille ( 800 – alle 1000e) ,” näin ensi hätään” hallituksen alkutaipeleelle.

          Tiedä sitten paljonko Rinne saa bussiinsa eläkeläisiä mukaansa ” samalle matkalleen ” ?

  4. Valta on hallituksella , ei katsomossa istuvilla gallupmenestyjillä. Ei oo hallitus vielä ollu vallassa ku vähän aika. Täytyy kattoo vaikkapa puolen vuoden päästä miten asiat ovat.Gallupit eivät päätä mitään.

  5. Keskusta on mielestäni saanut asioitaan hyvin hallitusohjelmaan. Siksi on ihmeellistä, miten kannatus laskee edelleen. Ehkä laskussa näkyy se, ettei uutta puoluejohtajaa ole vielä valittu. Katri Kulmuni voisi olla hyvä veto, Kaikkonen on jo ryvettynyt ja Kulmunia pidetään hyvänä puhujana. Halla-aholta voisi katsoa mallia siinä suhteessa että ei lähde puhumaan poliittista jargonia vaan kansantajuisesti ja perustellen, silloin antaa rehellisen kuvan ja rehellisyydestä kansa pitää.

  6. Kepun lasku ei ole yllätys, oikeastan isompi yllätys on se kuinka Kepu on pysynyt niinkin pitkään isona puolueena. Katsotaan vaikka Ruotsista tai Norjasta Kepua vastaavat puolueet niin nehän ovat luokkaa 5 -10%.

    Kepulla on aika tavalla töitä syöksykierteen katkaisemikseksi, eikä siihen taida ainakaan Kaikkosen profiili riittää.

    Mitä hallitukseen tulee niin on siinä ainakin kaksi hyvää asiaa, molemmat Kulmunilla 😉

    1. Ruotsi on muutenkin erillainen maa, siellähän demareilla on ollut lähes 30 % kannatus. Omituista on se, että Juha Sipilä upotti Keskustan oikeistolaisella talouspolitiikalla. Keskustan kannattajien mielipide vaikutti olevan, että Keskusta on unohtanut pienituloiset. Nyt kun Keskusta sitten on hallituksessa, jossa pienituloisia muistetaan ja Sipiläkin on työnnetty sivuraiteelle, niin luulisi kannatuksen nousevan. Varsinkin kun Keskusta muissa asioissa, kuten metsien hakkuu, turpeen tuotanto ja kotihoidontuki sai omat tavoitteensa vahvasti mukaan hallitusohjelmaan. Sen sijaan Vihreillä paljolti pyyhittiin pöytää, mutta silti sen suosio on noussut. Demokratian paha puute tuntuu olevan se, että ihmiset ovat tyhmiä. Jonkun äijän naama ratkaisee ilmeisesti enemmän kuin asiat. Eipä ihme, että puolueet haalivat julkkiksia ehdokkaiksi.

      1. Julkkiksista en ole saanut mitään todellista hyvää poliittiskuvaa,ehkä vain tietyistä syistä yritetään haalia puolueiden listoille !

        Toisekseen jopa nyt moititaan PS että olisi ainoastaan yrittäjien puolue ” työläisiä vastaan” mutta ehkä ainoa ” todellinen työväenpuolue olisi AY,etenkin jatkuville työsuhteiden omaaville henkilöille ts.etujärjestöt ” ?

  7. No eipä Kokoomus ole sen parempi kun kepu kepu oli vaan pienempi haitta hallitukselle kun Putinin veljes puolueessa kokoomuksessa edes tajutaan terv tepivaari

  8. Joo ei tuossa ole perää lainkaan kyllä ne asiat oli lähinnä että kepu oli parempi vaihtoehto kun vaikkapa perussuomalaiset taikka kokoomus
    Molemmat kun ei oikeasti ole työväen etuja ajavia kumpikaan kokoomus on Eekoon käskytettävä ja PS yrittäjienpuolue terv tepivaari

  9. Mietin vaan jos ei olisi persuja olemassa, niin mitähän puoluetta äänestäisi silloin. Varmaan kokoomusta vastahakoisesti.

  10. No on tuokin aivan asiaa sitä äänestää ota hyvänä pitää terv tepivaari

  11. Jos nyt pidettäisi vaalit niin PS olisi melko varmasti suurin. Hallituksen muodostaminen ehkä vaikeampaa kuin neljän vuoden päästä.

      1. Uskossa on hyvä elää ja Toivossa kuolla sanoi lapamatokin terv tepivaari

    1. No niitä nyt ei pidetä nyt vaan n neljän vuoden päästä ja silloin asiat on aivan muuta kun nyt
      Eikä vaaleja gallubeilla viteta niillä voi pyyhkiä peppunsa terv tepivaari

  12. Kakkua ei voi syödä ja säästää, vaikka moni Perussuomalaisten kannattaja niin uskoo. Harha katoaa siinä vaiheessa jos Halla-aho pääsee oikeasti kakkua vahtimaan. Osa kannattajista pettyy joka tapauksessa, luulen, että ne jotka haluaisivat syödä kakkua.

    1. Siitä kakusta puheen ollen: Kokoomus haluaa ensin kasvattaa kakkua, jotta siitä sitten on jaettavaa myös vähäosaisille.

      Punikit ja hirveät haluavat jakaa kakkua, jota ei edes ole olemassa – ottaa velkaa ja nostaa veroja – tuhon tie.

      1. Minusta kyllä valitettavasti näyttää siltä, että Kokoomuksessa ajatellaan, että rikkaiden pitää syödä kakku koska sitten muruja putoaa pyödän alle ja köyhät tulevat ravituksi jos ahkerasti konttaavat.

  13. Kokoomus haali vain itselleen hyvää kuten Kepulit, vassarit haalii hyvää kavereille myös, samaa paska sakkia kaikki nämä.

    1. Kenellekäs PS sitä haalii? Yrittäjille, osakkeenomistajille ja työntekijöille? Voi miten jaloa! Kaikkea hyvää kaikille, kukapa ei voisi olla kannattamatta sellaista puoluetta!

  14. Vaalien jälkeinen huuma helpottunee kun lumi laskeutuu maahan. Sitten katsotaan kuka puolueista on onnistunut löytämään asemansa, joko hallituksessa tai oppositiossa.

    Tällä hetkellä on liian vähän asiaa, liikaa fiilistä, ja pelkät tunteet pelaavat. Kuten yllä jo todettiinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *