Haittamaahanmuutto maksaa maltaita

Ajatuspaja Suomen Perusta on tehnyt jättityön ja selvittänyt haittamaahanmuuton todelliset kustannukset. Siinä on otettu huomioon kaikki kustannukset mitä koituu, kun elää Suomessa tekemättä muuta, kuin käy sossun luukulla.

”Tutkimus osoittaa, että Somaliasta Suomeen muuttavan 20-24-vuotiaan henkilön kustannukset julkiselle taloudelle ovat henkilön koko elinkaaren aikana keskimääräisesti 951 000 euroa, eli alkaen siitä kun henkilö muuttaa Suomeen. Jos huomioidaan henkilön lapset, nousee summa 1 343 000 euroon.” Suomen Uutiset

Se tarkoittaa, että jos heitä on esim. 10.000 henkeä tulevat he maksamaan Suomen yhteiskunnalle eli veronmaksajille yli 13 miljardia euroa. Jos heitä on enemmän, kuin 10.000, niin summa kasvaa koko ajan.

Se summa on pois kantasuomalaisten sosiaali -ja terveydenhoidosta eli niitä on heikennettävä, jotta pystytään elättämään haittamaahanmuuttajat.

Siinä on ainoa syy miksi persut vaativat haittamaahanmuuton lopettamista kokonaan. Ei ole muuta syytä, kuin taloudelliset.

29 vastausta artikkeliin “Haittamaahanmuutto maksaa maltaita”

 1. Tuo luku on väärin ja liian pieni. Luku on 1, 8 mrd. Se on valtion budjettiselvityksessä suoraan luettavana.

  Lue kohta 40 Maahanmuuton kokonaiskustannukset.

  Tuo teidän ajatuspajanne on apukoulutasolla- mutta sellaistako persut niin ylistävät ? Hoh-hoijaa !

  1. Erotus saattanee selittyä sillä, ettei kaikki VM:llä olevasta tiedosta ole suoraan julkisesti saatavilla.
   Mutta lisää näitä haittamaahanmuuttajiako pitäisi Suomeen haalia?

  2. Taitta kyllä se apukoulutaso löytyä nyt ihan muualta kuin Suomen Perustasta vai onko tosiaan niin, että budjettikirjasta löytyy maahanmuuton kokonaiskustannukset?

 2. No jos yksi kymmenestä tekee töitä niin sehän alentaa kuluja. Jossakin luin että yksi aiheuttaa vuodessa kuluja 10-13.000 vuodessa ja siitä eteenpäin riippuu monesta tekijästä per vuosittain. Enemmistö puolueista ei halua julkituoda kuluja vaan ylistävät monikulttuurisuutta.

 3. Suomen perusta on ihan mielenkiintoinen talo. Olen lukenut varmaan kaikki heidän kirjat. Niissä on paljon asiaa, mutta julkaisuista tehdään naurunalaisia laittamalla sinne kirjoittajan fiiliksiä ja aatteellista jauhantaa. Se on sääli, koska asia on melko hyvin tehtyä.

  Mutta, se on uusi toimija. Se varmasti kehittyy.

  Ja haittamaahanmuuton kulut ovat joka tapauksessa tähtitieteelliset.

 4. Tähtitieteelliset ovat myös heidän hiilijalanjälkensä, jos rupeavat reissaamaan lentsikalla Suomen ja kotimaansa väliä.

  Mutta pöhköt vihreät viis veisaavat.

 5. 1,3 miljardia vai 1,8 miljardia – todellisuudessa jälkimäinenkin luku on liian pieni.

  Onkohan luvuissa mukana lukuisat oikeudenkäynnit raiskauksista – tuomioistuinten kulut, puolustusasianajajien kulut, poliisien kulut, korvaukset uhreille j.n.e.

 6. Juu pitänee ynnätä myös ne heidän työllistämiensä poliisit ym tuskin ovat mukana.
  Hiilijalanjäljestä puheen pitää ottaa huomioon myös että näillä leveysasteilla tulija tuottaa paljon enemmän hiiltä kuin lähtömaassaan.

 7. Monikulttuurine uutishetki Hollannista, jolle pöhkövaivaa poteva vihreistö viiittaa jälleen pienellä mutta karrrvaisella kätösellään:

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e9333649-a766-4684-a98f-f40b904a4e22

  ”Poliisi etsii 37-vuotiasta turkkilaista Gökman Tanis -nimistä miestä, jonka se epäilee ampuneen useita ihmisiä raitiovaunussa aamupäivällä Utrechtissa Hollannissa. Ampumisvälikohtauksessa aamulla kello 10.45 Hollannin aikaa on kuollut tämän hetkisten tietojen mukaan ainakin kolme ihmistä.¨ja yhdeksän haavoittunut. Uhrien määrästä kertoi Utrechtin pormestari.”

   1. Persut ovat aina tienneet, että arvoiltaan ristiriitaisten kulttuurien kohtaaminen samojen rajojen sisällä saa aikaan arvoanarkian, jolla voi olla vaarallisia vaikutuksia. Hölmöt ovat ehkä myös tienneet, vaan eivät ole tiedostaneet, eivätkä ole näin kyenneet tekemään johtopäätöksiä.

    1. Äänestettäessä kannattaisi suosia järkeä käyttäviä poliitikkoja eikä niitä jotka toimivat perstuntumalla, kuten esimerkiksi vasurit ja vihreät. Toki vihreät voivat olla kansallisvaltiovihamielisinä tietoisesti kavalia. Joko perstuntumalla ohjautuminen tai tietoinen kavaluus? Kas siinä pulma.

   2. Eivät persut riemuitse mamujen tekemistä rikoksistakaan, mutta persufoobikko näköjään muiden tekemistä.
    Todella säälittävää jopa persufoobikolta Karjalainen.

   3. Tarrant ei olut aivan tavallinen australialainen nuorimies – oli nähnyt maailmaa

    https://edition.cnn.com/2019/03/16/asia/new-zealand-suspect-brenton-tarrant-about-intl/index.html

    Tarrant’s travel in Turkey, Pakistan and other countries
    Tarrant had traveled to Turkey multiple times and ”spent an extended period of time in the country,” a senior Turkish official told CNN on Saturday.
    He also recently traveled to Bulgaria, Romania and Hungary, Bulgarian prosecutor general Sotir Tsatsarov told journalists, according to state news agency BTA. In 2016, Tarrant visited Montenegro and Serbia, Tsatsarov said.
    Tarrant is also believed to have spent time in northern Pakistan. Speaking to CNN on Saturday, the owner of the Osho Thang Hotel in Nagar, in Pakistan’s northernmost Gilgit-Baltistan region, said Tarrant had visited his hotel in October 2018. The hotel owner, who did not want to be named for security reasons, described Tarrant as a ”regular tourist.”
    ”All I remember was that he was a fan of local food. He would leave the hotel in the morning and would come back in the evenings,” he said

 8. Monikulttuurisuus on syy miksi joudutaan leikkaamaan vanhuksilta, koulutuksesta ja terveydenhuollosta.

 9. Jos tämä meno jatkuu, niin kohta leikataan eläkkeitä, lapsilisiä, työttömyyskorvauksia jne.

   1. Juu Minä en ole saanut korotusta pieneen eläkkeeseeni moneen vuoteen, vaan sitä on päinvastoin leikattu. Vuokra on noussut tasaisesti samoin kuin välttämättömien elintarvikkeiden hinnat.

 10. Tämä ei ainakaan paranna maamme kilpailukykyä,sillä tavoin jotta voimme puhua kantokykymme nostattavasta_elinkaaresta näissä oloissa.
  Hyvinkin voinee olla että heikompiosaisuus kasvaa,jos ei mene piirustusten kuin päättäjiemme toiveiden mukaisesti.

  Tietyt maailmankolkat valtioineen eivät saa omia asioitaan siihen kuntoon,jossa on euroopassa opittu kuin tehty rauhanomaisin keinoin.

 11. Kun jutut kerran kääntyivät terrori-iskuihin, niin tässä tilastoa:

  https://yle.fi/uutiset/3-9783264

  Suurimpia terrori-iskuja Euroopassa

  Tapahtumapaikka, ajankohta, kuolonuhrit

  Madrid, 3/2004, 192
  Pariisi, 11/2015, 137
  Nizza, 12/2016, 87
  Oslo/Utøya, 7/2011, 77
  Lontoo, 7/2005, 56
  Bryssel, 3/2016, 35
  Manchester, 5/2017, 23
  Pariisi, 1/2015, 20

  *
  Autoilla tehtyjä terrori-iskuja

  Paikkakunta, tapahtuma-aika / kuolonuhrien määrä

  • Nizza, 14.7.2016 / 87
  • Berliini, Breitscheidplatz, 19.12.2016 / 12
  • Lontoo, Westminsterin silta, 22.3.2017 / 5
  • Tukholma, Drottninggatan, 7.4.2017 / 5
  • Lontoo, London Bridge, 3.6.2017 / 8
  • Lontoo, Finsbury park, 19.6.2017 / 1
  • Pariisi, 9.8.2017 / kuusi loukkaantunutta
  • Barcelona ja Cambrils, 17.8.2017 / 13
  *
  Niin, ja lukuisa määrä puukoilla tehtyjä iskuja ..

 12. Terrori-iskujen tarkoituksena on herättää pelkoa. Vasurit tai vihreät eivät pelkää vielä mitään. Pitäisi antaa jokin rohkeus-pokaali.

  1. Kovin heppoiset kommentit tutkimuksesta näyttää uppoavan ja vaasalais professorin isoin ongelma vaikuttaa olevan se, että tutkimus on tehty ja se paistaa kyllä räikeästi läpi linkkaamastasi artikkelista.

   Voi kuitenkin esittää tutkimuksessa olevat virheet, kun todennäköisesti olet sen läpi käynyt, etkä kommentoi ainoastaan mutupohjalta.

   https://www.suomenperusta.fi/content/uploads/2019/03/Maahanmuutot-ja-Suomen-julkinen-talous-Elinkaarivaikutukset-pdf.pdf

  1. Kyseessä ei ole uskon asia vaan puhtaasti virallisiin lukuihin perustuva tutkimus, mutta ainahan tutkimuksen voi kumota ja senhän pitäisi olla muita fiksuimmille helppoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *