Ilmaston suojelu ja suhteellisuustaju

Meillä Suomessa hallitus lietsoo Ylen ja muun valtamedian suosiollisella avustuksella kansalaisiin kriisitietoisuutta, jopa hysteriaa maapallon ilmaston huonosta tilasta.

Osa tiedemiehistä on toista mieltä, mutta heitä ei haastatella tai kutsuta asintuntijoiksi telkkariin.

Mutta oli asia niin tai näin, niin Suomessa pitäisi olla suhteellisuuden tajua, kun puhutaan Suomen osuudesta ilmaston saastuttamisessa tai ilmaston suojelussa eli hiilijalanjälkien korjaamisessa.

Suomessa on noin 5,5 miljoonaa  asukasta, maailmassa on lähes 8 miljardia asukasta. Suomen osuus maailman väestöstä on vain promilleja.

Maailman väestön jakautuminen maanosiin ja mantereisiin. Kuten kaaviosta näkyy Eurooppakin on pieni koko maapalloa ajatellen. Euroopan väkiluku on n. 750 miljoonaa vain n. hieman yli 10% koko maapallon väestöstä.

Siis ihmiset suhteelisuuden tajua kehiin!

Myös ilmaston saastuttamisessa Suomen osuus on vain promilleja.

Miksi meillä hallitus lietsoo kriisitietoisuutta ilmastoasialla?

Siksi, että käsky on käynyt huipulta, että ilmastoasia on hyvä keino saada kansalaiset kaikkialla kriisitietoisiksi, olipa syy todellinen tai tekaistu. Muistettakoon, että vain kriisien avulla voidaan tehdä suuria yhteiskunnallisia muutoksia ja nyt on menossa kova vääntö EU:n muuttamiseksi liittovaltioksi.

 

10 Replies to “Ilmaston suojelu ja suhteellisuustaju”

 1. Tuskin on mitään salaliittoa. On lauma perusteellisesti höynäytettyjä, jotka luulevat pelastamansa Maapallon kunhan vähennetään hieman hiilidioksidipäästöjä.

  Huijarit tekevät valtavat rahat tällä ilmastovouhotuksella.

  Pitäisi lopettaa rahan ”lapioiminen” tuuleen ja rakentaa runsaasti lisää ydinvoimaa.

  1. Voi olla, että jonkin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen aletaan voimaloita sulkea niin, ettei käyttövuosia kerry.

   Satsaisin biometaaniin ja turpeeseen näillä näkymin. Näiden hajautettujen voimaloiden rakentamisessa ei montaa vuotta nokka tuhise.

   1. Markku, biometaani ei riitä yhtään mihinkään. Turve on jatkossa erittäin arvokas raaka-aine, josta tehdään nestemäisiä polttoaineita mm. lentokoneisiin, sekä mm. muoveja.

    Suomeen pitää rakentaa uutta ydinvoimaa mm.: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.

    Ydinvoima on ympäristöystävällistä, halpaa, ei tarvitse tukiaisia – ja huoltovarmuuskin on hyvä. Haluttaessa voidaan myös käyttää kotimaista polttoainetta.

    1. http://www.gtk.fi/_system/print.html?from=/_system/PressReleases/news_0206.html

     ”Energiamäärä kaksinkertainen Pohjanmeren öljyvaroihin verrattuna

     Valtakunnan turvevarojen energiasisältö on noin 13 000 TWh. Turvevarojen energia vastaa 1100 milj. öljy tonnia. Suomen turvevarat ovat kaksinkertaiset Pohjanmeren tunnettuihin öljyvaroihin ja 2/3 Norjan tunnettuihin öljyvaroihin verrattuna. Suomen turvevarat ovat lähes kymmenkertaiset maamme puuvarojen energiaan ja 35 -kertaiset puuston tilavuuteen verrattuna.

     Eniten turvevaroja pohjoisessa, syviä soita eniten etelässä

     Suomessa on eniten soita Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Suomen teknisesti käyttökelpoisista turvevaroista kolmannes sijaitsee Lapin läänissä. Eniten soita on Sodankylässä, 335 000 ha, Kittilässä on 273 000 ha, Pudasjärvellä 220 000 ha ja Rovaniemen kunnissa 183 000 ha. Eteläisen Suomen kunnista eniten soita on Ilomantsissa, 76 000 ha, Pyhäsalmella on 42 000 ha, Lieksassa 41 000 ha ja Kauhajoella 39 000 ha.

     Tutkittujen soiden keskisyvyys on 1,41 m ja tuotantokelpoisten alueiden keskisyvyys on 2,50 m. Syvimpiä suot ovat Uudellamaalla, jossa 64 % tutkituista soista on yli 1,5 m syviä ja matalimpia suot ovat Pohjois-Pohjanmaalla, jossa vai 26 % yltää yhtä syvälle. Suomen soiden kokonaisturvemäärä on n. 70 mrd. m 3 in situ. Kiintoainetta soissamme on 6,3 mrd. tonnia.

     Tutkituista turpeista rahkavaltaisia on 54 %, saravaltaisia 45 % ja 1 % ruskosammalvaltaisia turpeita. Maatuneimmat turpeet löytyvät Savosta ja Hämeestä. Turpeen tuhkapitoisuus on keskimäärin 3,4 % kuivapainosta, rikkipitoisuus 0,20 % kuivapainosta.”
     ————————————————————

     Esimerkiksi Vuotoksen altaan alue pitäisi kuoria turpeesta ennen altaan käyttöönottoa. Kollajan altaankin alueelta saisi runsaasti turvetta biometaanin tuotantoon.

 2. Vennamon sanoin: Suomalaisia on niin helppo höynäyttää!

  Herrat tekee bisnestä omaan pussiinsa uskottelemalla tuhmälle kansalle, siis veronmaksajille huuhaata!

  Bilderberg jyrää!

  1. Monikansallinen epäisänmaallinen Kokoomus on ollut yllättäen jatkuvasti näiden firmojen takana, kuten myös hoitopalveluiden takana. Yllätyitkö, minä en…

 3. Kumman hyvin se planeetan luonto pärjäsi silloin muutama sata vuotta sitten ennen kuin päästöjä oli tällainen määrä. Vaikea nähdä mitä pahaa siinä on jos saastutamme vähemmän, etenkin kun saasteet pilaavat jo paikallista ruokaa ja hengitysilmaakin.

 4. Hyttynen ja mehiläinen kuollessaan ilmastonmuutoksen ja tehoviljelyn aiheuttajina tappavat ihmisen nopeammin kuin uskottekaan. Siinä me maanmahtavat ydinvoimauskovaiset olemme yhtä pieniä kuin se, mikä on hyttysen pimppaakin pienempi.

Kommentoi