Jussi Halla-aho servasi koko median

Media on perännyt toistuvasti Jussilta katumusta ja itseruoskintaa vanhoista blogikirjoituksista. Sitä on vaatinut myös presidentti Niinistö. Oikeus langetti Jussille tulkinnanvaraisen tuomion ja sitä on media retostellut jatkuvasti jo vuosia.

Nyt on Jussi avannut sanaisen arkkunsa, mutta ei niin, kuin media oli toivonut ja vaatinut. Hän teki sen omalla tavallaan ja fiksusti.

Tässä Uuden Suomen juttu aiheesta.

”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”, hän sanoo.

 

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Jussi Saarikoski@joskann

Kerrotko vielä mitä tekstejä kadut ja mistä olet erimieltä nykyisin?

Jussi Halla-aho@Halla_aho

Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti.

28 people are talking about this

Hän arvioi, että varsinkin aikaisemmin ongelmana oli asioiden sanominen tavalla, joka oli helppo ymmärtää väärin.

”Ongelmani varsinkin aiemmin oli, että sanoin asioita tavalla, jotka oli helppo ymmärtää toisin kuin olin ne tarkoittanut. Tähän viittasin ”brutaalilla ilmaisulla”. Nykyään pyrin olemaan yksiselitteinen ja selkeä.”

Mainittakoon,että edesmennyt Osmo A. Wiio, joka oli viestinnän professori laati 10 käskyä. Yksi niistä oli; ”vain kärjistäen sanoma menee parhaiten perille.”

Jussi siis myöntää kärjistäneensä sanomaansa, ei muuta.

Nyt on aika lopettaa joutavan päiväinen höpinä erilaisista ihmiskäsityksistä.

38 Replies to “Jussi Halla-aho servasi koko median”

 1. Jussi on tuomionsa saanut pitää se nyt jo n kymmen vuoden jälkeen poistaa kliseistä joita heitellään oipa heittelijä kuka hyvänsä
  Joskaan ei pidä hänestä tehdä marttuuria noin pikku jutussa koska en usko että hän siitä olisi iloissaan terv tepivaari

 2. Niin, olisi tietenkin mielenkiintoista mitä nämä ”ihmiskäsityksestä” kiljuvat todellisuudessa ihmiskäsityksellä tarkoittavat kun siitä milloin missäkin yhteydessä puhuvat.

  Erilaisa latteuksia on helppo heitellä, mutta kovin usein näillä samoilla henkilöillä vaikuttaa olevan suuria vaikeuksia perustella asiaansa ja vielä vaikeampaa sietää eriäviä mielipiteitä.

  No mitä äänekkäämpi, sitä vähemmän asiaa.

 3. Tämä Halla-ahon esilläpito menee jo yli ymmärryksen. Joka h… tin päivä äijää roikotetaan täällä kuin porukkansa ukko-ylijumalana. Sekaisin ovat persujen aatteet. Äijä on tuomittu ja sillä siisti.

  Onkohan ”työmies” määrännyt koko persujen kaartin Suomessa kuormittamaan kaikki mahdolliset saitit näillä hölmöyksillä ?

  1. Lukeminen ja kommentointi ovat edelleen täysin vaapaaehtoisia valintoja itse kullekin.

    1. Eiköhän Kyuu ilmoita jos jokin aihealue suljetaan blokilta, paljon helpompaa on kuitenkin vaikuttaa siihen mihin itse voi vaikuttaa ja olla lukematta / kommentoimatta aiheita, jotka eivät kiinnosta.

     Itse en esimerkiksi juuri koskaan lue sota-aiheita ja vielä harvemmin kommentoin, kun en ymmärrä mitä lisäarvoa se blokiin toisi jos toteaisin aiheen olevan turha, tarpeeton tahi typerä.

    2. ”Kiriottamien sen sijaa vaatisi hiukan harkintaa !”

     Kansallisvaltiovihamielisen Hesarin toimittajat änkeävät mölisemään ja trollaamaan PS:n tilaisuuksiin. Viimeksi Putkonen nopeaälyisenä otti trollilta luulot ja vehkeet pois.
     Tervetuloa uudestaan uudelleenkoulutuksen jälkeen!

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

     ”Tutkimusta aiheesta

     Tutkimusten mukaan pahimmillaan trollaus on järjestelmällistä kiusantekoa tai poliittista propagandaa. Trollaajan persoona on keskimäärin enemmän sadistinen luonne ja persoonallisuushäiriöinen.[6] Ylen kolumnistin Jani Kaaron mukaan psykologit uskovat, että trollissa ”yhdistyvät persoonallisuuden kolme ”pimeää” piirrettä: psykopaattisuus, macchiavellismi ja narsismi”[7].

     Stanfordin ja Cornellin yliopistojen tutkijoiden tutkimuksen perusteella luodulla algoritmilla voitiin tunnistaa trolli 80 prosentin varmuudella viiden ensimmäisen viestin perusteella.”

  2. ”Äijä on tuomittu ja sillä siisti.”

   Ei näytä olevan ainakaan ’ sillä siisti’ hesarin toimituksen mielestä.
   Tuomio oli niin kiistanalinen, että piti käydä kaikki oikeusasteet läpi että saatiin aiseksi ’kunnon tuomiä’.
   Monet pitävät tuomiota ’poliittisluonteisena’
   *
   P.S.
   Voiko mitään uskonnon pyhää kirjaa halventaa pahemmin kuin heittämällä se yli olan lattialle`?

   Ajatellaan vaikka jonkun julkisuuden henkilön käsittelevän koraania tällä tavoin – mikä olisi suraus?

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000343653.html
   27.10.2010 Jari Tervon Raamatun heitosta tutkintapyyntö
   [ Asia ei edennyt tuomioistuinten päätettäväksi]

 4. Otan esiin kaksi kiihkeästi mielestään oikeaan päämäärään pyrkivää miestä.
  Tarkoitus pyhittää keinot, Halla ja Linkola ovat käyttäneet kovaa kieltä. Halla on poliiitikko hänen on pakko vähän selitellä muutenhan on pian entinen poliitikko.
  Linkola on yksin hänellä ei ole syytä selitellä.

 5. Kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota siihen, että Jussi oli kirjoittaessaan ne ”saatanalliset säkeet” vielä nuori ja tuntematon kansalaisille. Mutta kun Jussin blogit tuli tunnetuksi tuli myös Jussi tunnetuksi.Siis media on auttanut Jussin menestystä enemmän,kun ymmärtävätkään.

  Jussilla on syytä hymyyn, kun sai valtamedian tekemään hänestä julkkisten julkkiksen.

  1. Ei varmaan ajatellut Hommafoorumille kirjoittaessa, että on muutaman tuhannen päässä pääministerin paikasta.

 6. Karjalaiselle sanon vain, että jos ei ole muuta sanottavaa, kuin vittuilla, niin käytän ”poisto” näppäintä.

 7. Aika heikko suoritus Halla-aholta kyllä tämä. Vastasi puolen tusinan väännön jälkeen, eikä edelleenkään suoraan asiaan. Omat toki fanittavat, mutta totta puhuen omat fanittaisivat vaikka hän sanoisi porkkana. Hän missasi tilaisuuden laajentaa persujen kannattajapohjaa.

  Mutta, aikuinen mies osaa valita tiensä. Tällä kertaa meni pöpelikköön.

 8. Trollit pyrkivät vahingon tuottamiseen ja saattavat usein onnistua pyrkimyksessään. Ei trolleille voi tehdä juuri mitään. Hesari sai trollimainetta ja saattaa jatkaa paskamaista mediakulttuuriaan jos haluaa.

 9. Jos Hesari saa levitettyä trollaustapaansa, niin kohta Helsingin pormestaria haastatellessa kysellään, että meinaako tämä vetää turpiin ja ketä. Ja pääministerin haastatteluissa kysytää, meinaako tämä järjestää jonkin talouskuprun.

  Kyllä median toimittajat voivat esiintyä vähä-älyisinä jos vain haluavat. Hesari on kyllä nyt imbesillilinjalla.

  Onkohan Saarikoski ryyppyputkessa, kun ei tunnu älyävän?

 10. No, Jussi Saarikoskesken mahdollisista taka-ajatuksista ei voi sanoa mitään, koska hän ei ole kansallisvaltiovihamielisen Hesarin trollaavaa toimittajakuntaa. Tässä hän saattoi esiintyä asiallisena ja myönteisesti uteliaana.

 11. Niinistökään ei ole katunut julkisesti sitä, että hän oli pääsyyllisiä liittymisessä euroon. Mutta kukaan ei ole kysynyt, suunnitteleeko hän jotakin uutta katastrofia. Mutta, jos trollaamisesta tulee uusi normi, niin varmasti kysytään.

 12. Aika masentavaa luettavaa tämä. Halla-ahoa pidetään täysin virheettömänä. Kyllä hän on fiksu mies ja sanonut paljon asiaa, mutta tässä asiassa hän ei ole osannut hanskata tilannetta. Hesari käyttäytyi ehkä vähän huonosti, mutta he toimivat kuten media toimii, aivan samoin kun toimivat muitakin poliitikkoja kohtaan ja kuten ovat toimineet tähänkin asti.

  Sori vaan, mutta Halla-ahokin tekee virheitä. Jokainen kritiikki häntä vastaan ei ole trollaus tai henkilökohtainen hyökkäys. Hän ei ollut tähän päivään mennessä tehnyt tiliä menneisyytensä kanssa, joten tietenkin sitä toistettiin. Nyt oli vähän yritystä, mutta jäi puolitiehen.

  Omat hurraavat, mutta puolue kärsii.

  1. En aivan ymmärrä miten ”jäi puolitiehen”, kertoi oman näkökulmansa asiasta, eikö meillä ole jo ihan tarpeeksi niitä poliitikoita joilla ei omaa mielipidettä ole ja jotka mukailevat mediaa mennen tullen?

  2. En minä nyt oikein huomaa, että Halla-Ahoa pidettäisiin virheettömänä.
   Lähinnähän kyse on siitä, että Halla-Aho tuomittiin ja on tuomionsa kärsinyt, mutta silti se vanha yli kymmenen vuoden takainen juttu jatkuvasti kaivetaan esiin.

  3. Jos Halla-ahon omaelämänkerta kertoisi että mikä totuutta kuin mikä taas vähemmän.
   Soinilla oli oma linjansa politiikassa kun taas Halla-aholta omansa – 😉 🇫🇮 persoonallisuuksia omilla alueillaan ts.jakaa väestöjä, tykätään tai ei !

 13. Uskon että persut tulevat lisäämään kannatusta kun kunnianhimoiset ilmastotavoitteet näkyvät ja tuntuvat köyhien lompakossa.

 14. Halla-aho koitti kierrellä ja kaarrella ja selitellä. Kyse ei ollut teksteistä joita on tuomittu, kyse ei ollut lainrikkomuksista, vaan yksinkertaisesti siitä minkälainen asennemaailma ja käytöstavat löytyvät. Vaatii suoraselkäisen miehen myöntämään virheensä ja käsittelemään vanhat virheet.

  Persut tulevat varmasti lisäämään kannatusta oppositiossa jos fiksusti toimivat ja jos Rinne tekee kuten Rinteeltä voi odottaa. Silti, tässä nimenomaisessa asiassa Halla-aho ei osannut toimia fiksusti.

  Fiksumpi malli olisi lehdistötilaisuudessa voinut olla ”anteeksi, mutta tämä asia on jo mielestäni käyty läpi vuosia sitten. jos olette eri mieltä, sovitaan tälle tapaaminen ja otetaan tarpeeksi aikaa vähän myöhemmin, mutta ei keskeytetä sillä lehdistötilaisuutta ihan eri asiasta”. Sitten Halla-aho olisi sanonut vaikkapa saman mitä sanoi myöhemmin somessa, kun ensin tusinan kertaa kieltäytyi.

  Ei ollut miehellä kanttia eikä tilannetajua tässä kohtaa.

  1. Kyuu, loppujen lopuksi on kuitenkin kyse siitä miten sinä näet asian,joku toinen näkee asian aivan eri tavalla, eikä kumpikaan ole väärässä.

  2. Kyuu – oliko se sitten ”epäihmisyyttä” kuten olet eräässä yhteydessä maininnut,kuitenkaan sitä sen kummemmin perustelematta- voitko avata ?

   Vaikka hyvin oletan että mitä sillä tarkoittanet !

 15. Kaikki ”poliittiset rikolliset” kaivetaan aina esiin olipa kuka tahansa. Kohta on Kaikkonen lööpeissä nuorissäätiöjutuissa, vaikka sekin oli kiistanalainen.

  1. ”Kaikki ”poliittiset rikolliset” kaivetaan aina esiin olipa kuka tahansa. Kohta on Kaikkonen lööpeissä nuorissäätiöjutuissa, vaikka sekin oli kiistanalainen.”

   Tämä on vaarana, jos kansallisvaltiovihamielisen Hesarin trollitehtaan tuotteet saavat näyttää huonoa esimerkkiä.

 16. Vähän laajemmin asiaa katsoen, viime aikojen trendi on yleisesti ottaen negatiivinen katse. Sankarit ja hyvää tehneetkin mustamaalataan, jos yksi sadasta teosta on ollut ikävä. Kaikista tulee paskiaisia.

 17. Monen suomalaisen perisynti nähdä asiat negatiivisena kuten Kyuu edellä.
  Jos äijä on vaaleissa äänikuningas, niin kateus ja negatiivisuus nostaa päätään.
  Miksi emme osaa iloita jos naapuri menestyy?

Kommentoi