Lupauksia lupausten päälle, mutta mistä rahat lupausten lunastamiseen

Viimeksi eilen Vasemmistoliiton puheenjohtaja lupasi TV-tentissä paljon ja hyvää. Samaa ovat tehneet Demarit, Kepu ja Kokoomus.

Valtion velka on jo  huolestuttavan korkea. Jos lupaukset lunastetaan velanotolla olemme pian siinä rajalla, kun EU:n komissio ottaa Suomen tiukkaan valvontaansa, kuten Kreikan.

Raja on 60% bruttokansantuottesta, jota valtion velka ei saa ylittää. Suomen valtionvelka häälyy siinä 60 prosentin tuntumassa, joten velkamäärää ei voi enää kasvattaa.

Sn jälkeen Suomessa ei voi enää itsenäisesti päättää mistään asioista eli olemme menettäneet itsenäisyytemme.

Vaikuttaa siltä tähän mennessä kuullun vaalikeskustelun aikana, että suomalaisten poliitikkojen taloudellinen tietämys on heikkoa.

Kun persut yrittivät tarjota valmiina laskelmat maahanmuuton kustannuksista, niin niille vain naureskeltiin.

Kunkahan moni kansanedustajaehdokas tietää paljonko maksaa vuosittain esim. lapsilisät? Ne maksoivat viime vuonna n. 1,5 miljardia euroa, josta n. 10 miljoonaa euroa meni maahanmuuttajille. Haittamaahanmuutto maksoi viime vuonna n. 3,5 miljardia euroa ja siitä ei puhuta mitään vaalitenteissä. Lapsilisistä menee suuri osa muuhun, kuin lapsen elatukseen. On tapauksia, jossa lapsilisillä ostetaan osakkeita.Kysyä voi, onko lapsilisä aikansa elänyt ja pitäisikö tehdä uusi laki lapsilisistä, jossa huomioitaisiin tulot ja varallisuus.  Vanhusten hoidossa on jo nyt niin, että kuntien palveluseteleissä on tulosidonnaisuus.

Kun eduskunnan tehtävä on säätää lakeja ja niistä tärkeimpiä ovat lait, jotka aiheuttavat kustannuksia pitäisi kansanedustajilla olla hyvät tiedot talousasioista.

Kansanedustajilla on vuosittain hallituksen budjettiehdotus käsiteltävänä ja päätettävänä. Siinä on sitten päätettävä mihin kaikkeen rahat, jotka kerätään veroilla ja maksuilla, pannaan. Se on arvovalintojen paikka. Mikä on tärkeysjärjestys?

Viime vuoden valtion bujetti oli n 55 miljardia euroa. Väitän, että siitä meni ainakin lähes 20 % kuin mustaan aukkoon eli n. 10 miljardia euroa. Pelkästää yritystukiin meni n. 4-5 miljardia euroa.

Näistä asioista pitäisi vaalitilaisuuksissa puhua paljon enemmän ja jättää vähemmälle mm. ilmastoasiat ja lihan verollepanon.

 

18 vastausta artikkeliin “Lupauksia lupausten päälle, mutta mistä rahat lupausten lunastamiseen”

  1. Posti lupasi pistää toimensa Viroon ja raahata suomalaisen duunarin sinne. Kuukausipalkka n 650€ 🤣🤣🤣. Siinä valtio muistaa työntekijäänsä. 🤣🤣🤣

    1. Perziistä. .näin valtio pitää huolta omistaan ?

      Vasemmiston hyvät mutta ne toteutukset että saavatko kumppaneita hintalappuineen ?

    2. Suomea ajetaan alas. Ennustukset käyvät toteen. Jos kansa ei ryhdistäydy, niin se on sitten menoa.

    3. ”Posti lupasi pistää toimensa Viroon ja raahata suomalaisen duunarin sinne. Kuukausipalkka n 650€ 🤣🤣🤣. Siinä valtio muistaa työntekijäänsä. 🤣🤣🤣”

      Noilla tuloilla ei eläkesästöä kerry.

      Postin päähemmo tulee varmaan saamaan aikanaan satakertaisen ”sosiaaliturvaperusteisen” työ eläkkeen.

      Mitä olemme oivaltamassa tästä?

      Onko valtakunta huijareitten käsissä?

  2. PS:n Talouspoliittinen ohjelma 2019 on julkaistu
    Kansallinen etu edelle – lue tästä koko ohjelma [PDF]
    Ohjelma alkaa sanoilla: ”Perussuomalaisten talouspolitiikan lähtökohtana on kansallinen etu ja sisäinen oikeudenmukaisuus. Kansallinen etu tarkoittaa sitä, että Suomi on suomalaisten edunvalvontakoneisto, eikä julkisen vallan tule harjoittaa politiikkaa, joka on ristiriidassa suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan kanssa. Sisäinen oikeudenmukaisuus puolestaan merkitsee sitä, että Suomen tulee olla maa, jonka jokainen suomalainen voi kokea olevan hänen asiallaan ja jossa vallitsee vahva yhteenkuuluvuuden tunne.”

  3. ”Kunkahan moni kansanedustajaehdokas tietää paljonko maksaa vuosittain esim. lapsilisät? Ne maksoivat viime vuonna n. 1,5 miljardia euroa, josta n. 10 miljoonaa euroa meni maahanmuuttajille. Haittamaahanmuutto maksoi viime vuonna n. 3,5 miljardia euroa ja siitä ei puhuta mitään vaalitenteissä.”

    —————–

    Kansallisvaltiovihamieliset tahot asialla?

    Kuinkahan moni ansanedustaja pystyy oivaltamaan, millainen on kansallisvaltiovihamielinen taho? Demarit tuskin ainakaan, vaan pälyilevät uunoina ympärilleen.

    —————————-

    Freudentalisti Lipposen ollessa pääministerinä leikattiin lapsilisiä mannersuomalaisilta, vaan ei ahvenanmaalaisilta, vaikka perustuslaissa väitetään, että Suomi on alueeltaan jakamaton.

  4. Ainoa kestävä keino rahoittaa lupauksia on hyvä työllisyystilanne. Kaikki muu on mielestäni selittelyä ja hämäystä. Johan ”luonnonlaeissakin” todetaan että tyhjästä on paha nyhjästä ja että pää tulee vetävän käteen.

    1. Hyvä työllisyystilanne on vaikea eurossa ylläpitää, kun ei voi devalvoida.

      Kekkonen voi tulla kummittelemaan eduskuntataloon, kun hänen tunnuslausensa,

      ”Suomen kansan turvallisuus ja hyvinvointi menee kaiken muun edelle.”, on unohdettu.

      Jos talossa on kuulevinaan kaikuja ”Saatanan tunarit”, niin vanhempi polvi kyllä ymmärtää, että Kekkosen haamuhan se siinä kummittelee.

  5. Leikkamalla vaikka puolue tuista ja M T K saamsta maatalous tuesta n 1,8 miljardia vuosi tasolla terv tepivaari

    1. ”Nuot kummatkin vois vaikka puolittaa terv tepivaari”

      Meinaat, että maataloudenharjoittajien pitäisi toimia tappiolla.

      Sinähän vasta työtä tekevien riistäjäksi mielit.

      1. Niin tekivät ansio sidonnaisellekkin eisen tappiolla tarvii töitään tehdä vaan vaatia kauppiaalta suurempi osa .
        Kun minä maksan maito litrasta kauppaan n 1,20 ekee saa siitä tuottaja n 20 centtiä samaa kaliiperia on kaikki muutkin tuotteet .
        Kaupan ketju siiä repii rahaa joka itse asiassa osa kuuluisi tuottaja ketjulle .
        En ole riistäjä vaan oikean asian puolesta terv tepivaari

  6. M T K saama tuki on n 1,8 miljardia puolueiden saamista ei ole julkisuuteen annettu mitään tietoa mutta iso sekin on terv tepivaari

      1. RKP:n työrukksen, Folktingetin, saama vuositainen tuki on puoli miljoonaa, Suomalaisuuden Liiton tuki lähenee nollaa.

        Suomalaisuuden Liitto on jäämässä PS:n ja sinisten haltuun, kun kansallisvaltiovihamielisten puolueiden edustajat eivät innostu suomalaisen kulttuurin edun puolustamisesta.

  7. PS:

    ”Sisäinen oikeudenmukaisuus puolestaan merkitsee sitä, että Suomen tulee olla maa, jonka jokainen suomalainen voi kokea olevan hänen asiallaan ja jossa vallitsee vahva yhteenkuuluvuuden tunne.”

    ——————————

    Vihervasemmiston poliitikot näyttävät olevan sitä mieltä, etteivät ainakaan he tule olemaan kansalaisten asialla ja että sellaisista tavoitteista kuten yhteenkuuluvuus, keskinäinen solidariteetti ja lojaliteetti ovat täysin turhia tai jopa vahingollisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *